Свържи се с нас

Икономика

Подобряват енергийната ефективност на сградата на Общината в Трявна

Published

on

Проектното предложение на Община Трявна за подобряване на енергийната ефективност на сградата на общинска администрация е одобрено за финансиране и предстои подписване на административен договор.

Припомняме, че местната власт кандидатства по процедура BGENERGY-2.002  “Енергийна ефективност в сгради” от програма Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност финансирана от Финансовия механизъм на ЕИП в началото на ноември миналата година, когато бе обявено и кандидатстването. Финансовата рамка на одобрения проект е на стойност 897 701,14 лв. или 458 987,30 евро, които ще помогнат значително за намаляване на разхода на енергия и консумация в сградата на общинска администрация.

“Вчера разбрахме с колегите, че сме одобрени по Норвежката програмата, по която кандидатствахме ноември миналата година. Програмата предлагаше възможност да се кандидатства за определена сграда, за която има изготвено енергийно обследване и технически проект и ние подадохме нашето проектно предложение, като считам, че видът на сградата трябва да остане абсолютно същия –  с дървената обшивка, тъй като той е една голяма част от облика на нашия град!”, коментира спечеления проект кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Спечеленият проект предвижда значително намаляване на разхода на енергия на сградата и  генерираните емисии на въглероден диоксид в атмосферата с полагане на топлоизолация на външни стени, покриви и подове; подмяна на дограма; изграждане на отоплително/охладителна система с фреон на директно изпарение; изграждане на система за цялостен мониторинг и управление на отоплението и охлаждането; оползотворяване на енергия от възобновяеми източници – изграждане на фотоволтаична централа и подмяна на вътрешно осветление и фасадно външно осветление.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица