Свържи се с нас

Новини

Община Трявна се класира за големия финал на “H8S Fan Cup”

Published

on

Мъжкият отбор на Община Трявна е сред претендентите за спечелването на голямата награда на Националния проект по минифутбол “H8S Fan Cup”, който се провежда под егидата на бранда на един от най-добрите български футболисти на всички времена Христо Стоичков.

Момчетата се класираха за финала на надпреварата в Кранево през месец май и завоюването на шампионския приз от 5000 лв, след оспорван полуфинал с отбора на “Жълта подводница”. Седмият последен квалификационен кръг от турнира за любители на минифутбола се изигра на стадион “Ангел Кънчев” в Трявна и определи трите първи, които ще участват в заключителните срещи от 20 до 22 май в морския град заедно с останалите отбори, спечелили предишните шест квалификационни кръга.

Последни сили за големия финал в Кранево премериха общо 8 любителски отбора от цялата страна – “Жълта подводница”; “Ангел Кънчев”; “Община Трявна”; “Юнак Кормянско” на мястото на “Амиго-Северозапад”; “Монте Карло”; “Вихър Остров”; “Пуф Паф” и “Спартанците”.

Трявна и Плачковци се отличиха с три отбора (“Ангел Кънчев”, “Монте Карло” и “Община Трявна”), а големият победител на турнира стана отбора на “Жълта подводница” от село Сенник, община Севлиево.

Срещите от “H8S Fan Cup” бяха открити от кмета на Община Трявна, който приветства всички участници. “Добре дошли в Трявна! Надявам се това да не е първото Ви и последно идване в нашия град! Искам да изкажа своите благодарности на организаторите, че направиха всичко възможно да се състои турнира по минифутбол днес и Ви пожелавам да сте здрави! Успех и нека най-добрият победи!” сподели Силвия Кръстева и даде старт на първите два двубоя на терен 1 и терен 2 на стадион “Ангел Кънчев”.

Отборите изиграха срещите при формат на турнира 5+1 и полувремена от по 15 минути. Не липсваха футболни емоции, красиви голови изпълнения и подкрепа от тревненци и гости на “H8S Fan Cup”. Тимът на “Община Трявна” завоюва престижното бронзово отличие след изпълнение на дузпи и победа над отбора на “Пуф Паф” в полуфиналите.

Шампионът “Жълта подводница” победи “Вихър остров” с крайното 2:1 и така определи най-добрите играчи на заключителния квалификационен турнир по минифутбол в Трявна.

Кметът на Община Трявна бе награден със специален плакет за приноса към развитието на масовия футбол в България от главния координатор на Националния проект по минифутбол “H8S Fan Cup” Димитър Николов.

“Искам да подаря и една бутилка червено вино мавруд, която е от 108-те лимитирана версия на Христо Стоичков и една емблематична книга “Христо Стоичков – историята” и да благодаря на Община Трявна в лицето на Силвия Кръстева за любезното гостоприемство и предоставянето на този чудесен стадион!”, допълни още Николов. Специална награда и бутилка червено вино получи и футболният треньор Пламен Тодоров.

Индивидуалните награди на турнира бяха връчени от Силвия Кръстева. Златна статуетка за най-добър вратар получи Николай Недялков от “Жълта подводница”, за най-атрактивен състезател бе определен Николай Енев от “Община Трявна”, специалната награда за модерния ляв отиде при Иван Иванов от “Вихър остров”, а звезда на турнира стана Стилян Михайлов от “Жълта подводница”, който бе награден със златна топка с лично послание и автограф от Стоичков.

Кметът на Община Трявна връчи медалите и купите на трите най-добри отбора от седмия заключителен турнир “H8S Fan Cup” и им пожела още веднъж да бъдат здрави и успех на големия финал през месец май.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица