Свържи се с нас

Новини

Община Трявна се класира за големия финал на “H8S Fan Cup”

Published

on

Мъжкият отбор на Община Трявна е сред претендентите за спечелването на голямата награда на Националния проект по минифутбол “H8S Fan Cup”, който се провежда под егидата на бранда на един от най-добрите български футболисти на всички времена Христо Стоичков.

Момчетата се класираха за финала на надпреварата в Кранево през месец май и завоюването на шампионския приз от 5000 лв, след оспорван полуфинал с отбора на “Жълта подводница”. Седмият последен квалификационен кръг от турнира за любители на минифутбола се изигра на стадион “Ангел Кънчев” в Трявна и определи трите първи, които ще участват в заключителните срещи от 20 до 22 май в морския град заедно с останалите отбори, спечелили предишните шест квалификационни кръга.

Последни сили за големия финал в Кранево премериха общо 8 любителски отбора от цялата страна – “Жълта подводница”; “Ангел Кънчев”; “Община Трявна”; “Юнак Кормянско” на мястото на “Амиго-Северозапад”; “Монте Карло”; “Вихър Остров”; “Пуф Паф” и “Спартанците”.

Трявна и Плачковци се отличиха с три отбора (“Ангел Кънчев”, “Монте Карло” и “Община Трявна”), а големият победител на турнира стана отбора на “Жълта подводница” от село Сенник, община Севлиево.

Срещите от “H8S Fan Cup” бяха открити от кмета на Община Трявна, който приветства всички участници. “Добре дошли в Трявна! Надявам се това да не е първото Ви и последно идване в нашия град! Искам да изкажа своите благодарности на организаторите, че направиха всичко възможно да се състои турнира по минифутбол днес и Ви пожелавам да сте здрави! Успех и нека най-добрият победи!” сподели Силвия Кръстева и даде старт на първите два двубоя на терен 1 и терен 2 на стадион “Ангел Кънчев”.

Отборите изиграха срещите при формат на турнира 5+1 и полувремена от по 15 минути. Не липсваха футболни емоции, красиви голови изпълнения и подкрепа от тревненци и гости на “H8S Fan Cup”. Тимът на “Община Трявна” завоюва престижното бронзово отличие след изпълнение на дузпи и победа над отбора на “Пуф Паф” в полуфиналите.

Шампионът “Жълта подводница” победи “Вихър остров” с крайното 2:1 и така определи най-добрите играчи на заключителния квалификационен турнир по минифутбол в Трявна.

Кметът на Община Трявна бе награден със специален плакет за приноса към развитието на масовия футбол в България от главния координатор на Националния проект по минифутбол “H8S Fan Cup” Димитър Николов.

“Искам да подаря и една бутилка червено вино мавруд, която е от 108-те лимитирана версия на Христо Стоичков и една емблематична книга “Христо Стоичков – историята” и да благодаря на Община Трявна в лицето на Силвия Кръстева за любезното гостоприемство и предоставянето на този чудесен стадион!”, допълни още Николов. Специална награда и бутилка червено вино получи и футболният треньор Пламен Тодоров.

Индивидуалните награди на турнира бяха връчени от Силвия Кръстева. Златна статуетка за най-добър вратар получи Николай Недялков от “Жълта подводница”, за най-атрактивен състезател бе определен Николай Енев от “Община Трявна”, специалната награда за модерния ляв отиде при Иван Иванов от “Вихър остров”, а звезда на турнира стана Стилян Михайлов от “Жълта подводница”, който бе награден със златна топка с лично послание и автограф от Стоичков.

Кметът на Община Трявна връчи медалите и купите на трите най-добри отбора от седмия заключителен турнир “H8S Fan Cup” и им пожела още веднъж да бъдат здрави и успех на големия финал през месец май.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ограничават движението в района на Севлиево на главния път София – Варна

Published

on

От утре – 6 октомври, се ограничава движението в посока Варна по път I-4 в района на Севлиево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За изпълнение на дейности по пътната настилка при укрепване на свлачището при 84-ти км на първокласния път и откоса от южната му страна трафикът от първокласния път ще се отклонява при п. в. „Севлиево“ по обходни маршрути за леките и тежкотоварните превозни средства.

Автомобилите до 3,5 т ще преминават през Севлиево – с. Богатово – път I-4, а преводните средства над 3,5 т ще се насочват по пътя Севлиево – Драгановци – Габрово – п.в. „Поповци“ – път III-5004 /Обход на Габрово/ – Киевци – Думници – Рязковци – път I-5 Габрово – Дряново – Велико Търново – път I-4.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява за причиненото неудобство при пътуването, но укрепителните дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по първокласния път.

С изпълнението на проекта ще се спре разрушителното действие на свлачищния процес, възникнал от дестабилизиране на откоса поради високото ниво на река Росица, както и от водонасищане на насипа от лошото отводняване на пътя.

До момента укрепителните дейности чрез изграждането на две силови укрепителни пилотни системи се изпълняваха без отбиване на движението. Сега предстои да се изпълнят дейностите по пътната настилка, като се очаква те да завършат до края на октомври 2022 г.

Отводняването ще се осъществява посредством надлъжния и напречния наклон на пътя, както и чрез нови окопи, подокопни дренажи и контролно-ревизионни шахти, които ще отвеждат повърхностните и дренираните от пътния насип води извън компрометирания участък. Ще бъде възстановена и настилката като се създадат необходимите условия за безопасно преминаване на моторните превозни средства.

Обектът се изпълнява по проект за превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Разпитаха 19 свидетели по делото за бащата, убил 2-годишната си дъщеря

Published

on

Окръжен съд – Габрово откри съдебното следствие по наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против Д.М. Севлиево.

Същият е предаден на съд с обвинение в това, че на 4 февруари 2021 год., в жилището си в Севлиево, умишлено умъртвил малолетната си рождена дъщеря, която се е намирала в безпомощно състояние.

В хода на заседанието, проведено на 3 и 4 октомври т.г., бяха разпитани 19 свидетели и 3 вещи лица. Като доказателства по делото бяха приети изискана от съда медицинска документация, както и заключенията на част от експертизите, изготвени на досъдебното производство.

Разглеждане на делото бе отложено за разпит на неявили се свидетели и вещи лица, и за събиране на още писмени доказателства. Следващото заседание е насрочено за края на месец октомври 2022 година.

Припомняме, че след деянието бащата опита да сложи край на живота си. Полицаи го откриха в неадекватно състояние, с порезни рани в областта на китките и глезените. След кървавото убийство извършителят бе транспортиран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, а след стабилизирането му, с прокурорско постановление бе принудително настанен в психиатричната болница в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обновеният мъжки отбор на БК „Зограф“ с демо тренировка в Трявна

Published

on

Обновеният отбор на баскетболния клуб „Зограф“ – Трявна, който на практика връща мъжете отново в първенството след дългогодишно прекъсване, бе представен през изминалата събота във възрожденския град. На срещата присъстваха кметът на община Трявна Силвия Кръстева, президентът на българската федерация по баскетбол и единствения българин, играл в НБА, Георги Глушков, президентът на БК „Зограф“ – Трявна Добринка Манева, треньори и състезатели.

Сключеният договор за сътрудничество между тревненския тим и габровския „Чардафон“ дойде тематично с отбелязването на 70-годишния юбилей на баскетбола в Трявна в средата на тази година, с което мъжкият отбор отново ще може да играе в „Б“ група Център на българската баскетболна лига.

„Идеята за този мъжки отбор беше, че цяло лято имахме разговори с клуба на Трявна ‘Зограф“, с нашия клуб „Чардафон“, с кмета и с общината, разговаряхме това нещо да се осъществи, т.е. да работим и двама клуба заедно, за което аз много се радвам като треньор, че успяхме това нещо да го създадем и идеята е всички да разберат, че ние се обединяваме с цел да може да привлечем повече деца и масовост в град Трявна, да има баскетбол и най-вече да има мъжки отбор в град Трявна“, коментира наставникът на БК „Чардафон“ – Габрово Антонио Станков.

Така, тематично пред символа на възрожденска Трявна – часовниковата кула бе направена и първата официална снимка на мъжкия отбор на БК „Зограф“ – Трявна с новите екипи на момчетата. Кметът на община Трявна пожела успех и попътен вятър на играчите, след което бе удостоена с почетна фланелка от треньора на БК „Чардафон“ Антонио Станков.

„В отбора са 15 състезатели. Има и деца, които са под 18 в този отбор, има и мъже, които са над 18, двама треньори – в мое лице и колегата Стефан Иванов, като той ще бъде старши треньор, защото аз съм старши треньор на „А“ група в „Чардафон“. Аз ще помагам и ще му бъда помощник, а той ще бъде старши треньор Стефан Иванов“, допълва още наставникът.

Представянето на отбора бе съчетано и с демонстративна тренировка в двора на СУ „Петко Р. Славейков“, на която момчетата впечатлиха официалните лица с добра физическа форма и подготовка преди началото на сезона.

„Тренировката премина добре, направихме няколко примерни упражнения да видят какво могат момчетата и след това направихме игра 5 на 5 и това беше. Накрая се поздравихме и си пожелахме успех! Глушков и кметът също пожелаха успех на момчетата, имаха разговори с тях, с мен и си пожелахме успех през новия сезон и всички да бъдем здрави!“, сподели Антонио Станков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица