Свържи се с нас

Новини

КНСБ-Габрово обучи комитети и групи по условия на труд от региона

Published

on

Днес, 18 февруари, Регионалният съвет на КНСБ – Габрово, съвместно с Колежа за работническо обучение на КНСБ, проведе ежегодното обучение на представителите в комитетите и групите по условия на труд.

Бяха обучени четиридесет работници и работодатели от публичния и реалния сектор от четирите общини на област Габрово. Предвид епидемичната обстановка, форумът бе реализиран в електронна среда, през онлайн платформата ZOOM. Той се осъществи в съответствие със Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика.

Тази година отново лектори бяха директорът на дирекция „Инспекция по труда” със седалище Габрово Виолета Иванова и националният секретар на КНСБ в направление „Безопасност и здраве при работа. Екология” Огнян Атанасов.

Виолета Иванова запозна участниците с нормативните разпоредби относно провеждането на инструктажи, включително и при работата от разстояние в условията на пандемия, контролът по спазване на трудовото законодателство и правомощията на контролните органи.

Огнян Атанасов представи приоритетите в Стратегията на ЕС по безопасност и здраве при работа 2021–2027, Националната програма по безопасност и здраве при работа 2022-2024 г., исканията, проектите и кампаниите на КНСБ в тази област, както и възможностите, които дава фонд „Условия на труд”.

В дискусията бяха обсъдени още въпроси във връзка с оценката на риска на работното място, функционирането на комитетите и групите по условия на труд и извършването на проверки от контролните органи при работа от разстояние.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица