Свържи се с нас

Новини

Държавата търси пресечна точка с местната власт в името на гражданите

Published

on

Областният управител на Габрово Ралица Манолова и нейният заместник Ивелин Стоянов продължават срещите с кметове от региона. В рамките на вчерашния ден ръководството на Областната администрация разговаря с кмета на Габрово Таня Христова и на Севлиево д-р Иван Иванов.

Целта на тези опознавателни срещи е да се намери пресечната точка между държавна и местна политика, така че изпълнението им да е в услуга изключително на гражданите на областта.

Споделени бяха предизвикателства, пред които са изправени общините в момента, по отношение на различни секторни политики. Областният управител увери кметовете, че като представител на държавата на местно ниво ще съдейства винаги и с каквото може за разрешаване на проблемите.

„Ще се радвам да гледаме в една посока и да намираме възможности за партньорство, защото най – важното е всичко, което е добро за общността – да се случва“, подчерта Манолова по време на срещите си.

Обсъдени бяха различни проекти, както инфраструктурни, свързани с ВиК, така и с нуждата от ремонт на различни участъци от пътната мрежа.

С кмета на Севлиево беше коментиран и обходния път на града, единственият предвиден обект – ново строителство, заложен в дългосрочната програма на Областно пътно управление, с реализирането на който значително ще се облекчи трафика в рамките на града, ще се подобри безопасността и разбира се ще има и благоприятно екологично въздействие върху качеството на въздуха.

Акцент от срещата с д-р Иван Иванов е и продължаващата работа по довеждащия водопровод и окончателното решаване на водния проблем на населените места в община Севлиево.

Коментирани бяха въпроси в социалната и културната сфера – като развитие и капацитет на социалните услуги, степента на изпълнение на проекти, свързани с развитието на младежки дейности, модерно изкуство, туризъм.

С кмета на Габрово беше обсъден и въпроса за превръщането на сградата на бившия Текстилен техникум в Център за съвременно изкуство „Кристо и Жан-Клод“. Община Габрово е направила съответните постъпки, Областния управител – също и сега се очакват следващите етапи в процедурата за безвъзмездно придобиване на сградата да се случат възможно най-скоро.

По време на двете срещи областният управител апелира за съвместни усилия, по отношение на представения преди дни анализ от Световната банка за социално-икономическото въздействие на прехода към климатично неутрална икономика за област Габрово.

„Подготвеният план има пропуски в констатациите и би бил ощетяващ при реализиране на дейностите и механизмите за управление в подкрепа на ефективното му изпълнение“, подчерта Манолова и заяви, че е готова да се включи заедно с експерти от администрацията в работна група с общините, която внимателно да разгледа и допълни Териториалния план за справедлив преход.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица