Свържи се с нас

Новини

Кметът на Трявна и областният обсъдиха развитието на инфраструктурата, здравеопазването и спорта

Published

on

Как държавата може да съдейства и каква помощ може местната власт да получи, за да подобри качеството и условията на живот на своите жители? Тези и още важни въпроси, касаещи развитието на Община Трявна и взаимодействието между двете страни обсъдиха по време на работна среща представителите на законодателната и изпълнителната власт.

Посещението бе по инициатива на новия областен управител на Габрово Ралица Манолова, която присъства на срещата заедно със заместник-областния управител Ивелин Стоянов. Двамата ще проведат поредица от срещи с кметовете на четирите общини в област Габрово, като началото бе поставено именно в Трявна.

Гостите бяха приветствани от кмета на община Трявна Силвия Кръстева и зам.-кмета на Марин Маринов. По време на срещата бяха повдигнати важни и належащи за решаване въпроси, свързани с инфраструктурата, здравеопазването, спорта и транспорта.

Подробно бе обсъден започналият през 2021 г. ремонт на републиканския път Трявна – Вонеща вода, който в момента не се извършва поради метеорологичните условия и се очаква да бъде възобновен в началото на следващия месец.

“В разговорите, които сме провеждали във времето с директора на Областно пътно управление-Габрово инж. Деян Георгиев имаме уверението, че ремонтът на участъка ще бъде започнат едновременно от двете крайни точки – а именно Вонеща вода – Трявна и Божковци – Трявна, но тепърва трябва да се обсъдят вариантите относно организацията на движение в градската част и дали тя ще повлияе на сроковете за изпълнение на проекта! Основното ми притеснение тук е, че АПИ имат ангажимент за подмяна на пътната настилка, но нямат ангажимент за подмяна на тротоарните бордюри и ако няма съгласуване между всички институции за изпълнение на цялостния ремонт, то в бъдеще това би било сериозен проблем пред нас!”, сподели Силвия Кръстева и допълни, че очаква в най-скоро време да започне ремонт и на друга важна пътна артерия, свързваща Трявна и Дряново.

“За 2022 година са заложени за ремонт доста пътни участъци на територията на областта, сред които попада и Трявна – Дряново. Освен това имам уверението, че участъкът Трявна – Габрово също е предвиден за основен ремонт през 2024 г. в дългосрочната инвестиционна програма, изготвена от Областно пътно управление, тъй като настилката, както знаем всички там, е доста хлъзгава и липсата на осова и крайна маркировка е изключителна предпоставка за ПТП!” сподели областният управител и увери, че в най-кратки срокове ще бъде инициирана обща среща между директора на ОПУ, управителя на ВиК ООД Габрово и представители на всички общини за синхронизиране на действията и работата помежду им.

Относно националната криза с високите сметки за ток, които поставиха доста общини и местен бизнес на колене, кметът на Община Трявна сподели, че ръководството полага всички усилия да се справи с тройното увеличение и запозна представителите на изпълнителната власт с предстоящия проект за подмяна на уличното осветление с по-енергоспестяващо такова.

“Друг приоритет пред нас като местна власт е изграждането на пречиствателна станция за питейна вода в Община Трявна. Изискали сме и сме получили проекта за хидровъзел “Нейковци” от МРРБ, в който е заложена и реализацията на тази станция! Единственият възможен начин за осъществяването му е, чрез финансиране на етапи, за което в случая търсим съдействие от Ваша страна!”, заяви Силвия Кръстева и получи подкрепата и готовността на областна администрация за решаването на този дългогодишен проблем, засягащ местното население на Трявна.

По време на срещата бе обсъдено проектирането на КОВИД – отделение, което местната власт планира да реализира в МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов”, възможността за разкриване на нова “КОВИД зона” в поликлиниката на лечебното заведение, както и възможността за привличане на млади кадри от Филиала на Медицински университет – Варна “Проф. Д-р Параскев Стоянов”, който се намира в старата столица Велико Търново.

Темата за безопасността на движение по пътищата също попадна във фокуса на разговора. Като председател на местната комисия зам.-кметът на Община Трявна подчерта нуждата от регулярно извършване на огледи съвместно с пътни инженери и съгласуване на проектните предложения преди поставянето на пътни знаци на отделни участъци от страна на общината.

Марин Маринов подробно запозна присъстващите и с неизпълнение на маршрутните разписания по линията София – Трявна и Трявна – София, за които нееднократно е сигнализирана, както Столична община, така и фирмата превозвач.

“Спортът в Община Трявна е ключов и неговото развитие е сред водещите ни приоритети. Имаме огромното желание да реновираме общежитията към спортния комплекс, да изградим базата вътре с прилежащата към нея фитнес зала, санитарни възли, стаите за престой на спортистите! Хубаво е да проведем среща с Министъра на спорта и да обсъдим възможните варианти за осъществяване на тази идея!” сподели кметът на Община Трявна в края на срещата.

Местното ръководство благодари на областния управител и зам.-областен управител за провеждането на работната среща и пожела на новите ръководители здраве и бъдещи професионални успехи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица