Свържи се с нас

Новини

Трима нови играчи обличат екипа на „Янтра“ за пролетта

Published

on

Ростислав Данчев, Николай Георгиев и Филип Колев ще носят екипа на „Янтра“ през пролетния полусезон във Втора професионална лига. И трите момчета взеха участие в подготовката на отбора и ще имат възможност да покажат качествата си през пролетта със зелено-бялата фланелка.

Ростислав Данчев е нападател и за последно е играл за състава на „Нефтохимик“. 186- сантиметровият таран е роден в Козлодуй и е започнал състезателния си път в местния Ботев. Там дебютира и в мъжкия футбол. Играл е също за отборите на „Локомотив“ (Дряново) и Янтра (Полски Тръмбеш). Миналото лято е привлечен от Нефтохимик и записва 12 мача и три гола за тима от Бургас.

„Щастлив съм да бъда тук. Идвам с амбицията да играем добър футбол, да радваме привържениците и да печелим точки. Вярвам, че Янтра ще се представи по-силно пред пролетта“, сподели Данчев.

Николай Георгиев също се надява да носи радост на габровските футболни привърженици така, както го правеше дълги години неговият баща – Емил Георгиев (Льонката). Започнал е футболния си път в „Янтра“, след което обучението му преминава през школата на „Лудогорец“. Има две спечелени купи на БФС и титла с гарнитурите на „орлите“. Макар и само на 18 години, младият полузащитник вече има изиграни два сезона и половина в третото ниво на родния мъжки футбол с екипите на Трявна и Локомотив (Дряново).

„Чувството да се върнеш у дома и да играеш за отбора на родния град е страхотно. Надявам се да последвам стъпките на баща ми, който е радвал доста привържениците на габровския футбол. Искам да се уча от по-опитните. Желанието ми е да помогна на Янтра с каквото мога, да надграждам и да вървим заедно нагоре. Със сърце, воля и здрави тренировки всичко се постига. Да не забравяме и чудесната габровска публика, която е 12-ят играч на отбора“, каза Георгиев младши.

Ново попълнение на „Янтра“ е и крилото Филип Колев. 21-годишният футболист е възпитаник на школата на „Локомотив“ (Пловдив) и е сочен за един от талантите на пловдивския клуб. Бивш юношески национал. Бил е част от групата и на първия тим на „смърфовете“. Играл е още за отборите на „Спартак“ (Варна) във Втора лига, за „Спартак“ (Пловдив) и „Сокол“ (Марково) в Трета. През есента е защитавал цветовете на „Интер“ (Лайпциг) в немската Оберлига.

„Радваме се да бъда тук. Много ми харесва проекта на „Янтра“ и цялата организация. Хората са позитивни, усмихнати и много приятни, колективът е чудесен. Моето желание е да се развивам като футболист и личност и да трупам опит, а тук има откъде да получа позитивен такъв. Смятам, че в отбора има потенциал да се постигнат хубави неща. Следил съм представянето на тима до момента и съм наясно къде идвам. Определено смятам, че мястото на Янтра не е в долната половина на класирането и ще се опитаме да го покажем“, сподели новото попълнение на габровския тим.

Тази зима „Янтра“ вече привлече в състава си и опитния полузащитник Никола Колев, както и крилото Християн Чипев.

Междувременно от клуба обявиха, че защитникът Костадин Гаджалов вече тича и е провел първо бегово занимание от два месеца и половина насам. Опитният бранител получи тежка травма в глезена при гостуването на „Лудогорец“-2 в Разград в края на ноември.

Оказа се, че бившият играч на шотландския „Дънди“ е със сериозно увредена връзка на десния глезен се наложи да бъде опериран. Гаджалов завъртя първи обиколки в леко темпо на стадион „Христо Ботев“.

Плановете са 32-годишният футболист да увеличава постепенно натоварванията под наблюдението на лекаря на тима Райчо Проданов. Бегови занимания започна и полузащитникът Дани Гаджев, който се възстановява от мускулна травма. На облекчен режим тренира също Влади Иванов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица