Свържи се с нас

Новини

Община Трявна кани на обществени обсъждания

Published

on

Община Трявна отправя покани към всички заинтересовани граждани да се включат в обществените обсъждания по два проекта: „Доставка на мобилна сцена за културни мероприятия с образователна и познавателна цел” и “Доставка на видео стена и озвучителна система за представяне и опознаване на културно-историческото наследство на община Трявна и региона”.

Решението за кандидатстване с проект “Доставка на мобилна сцена за културни мероприятия с образователна и познавателна цел”, за която местната власт има намерение да кандидатства по Процедура BG06RDNP001-19.560 – МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, Мярка 7.5 “Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” от Стратегията за ВОМР на МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, бе подкрепено от Общински съвет-Трявна на последното за 2021 год. заседание на местния парламент и предстои подаването на проектно предложение. Финансирането е по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 -2020 год. и е на стойност 70 000 лв. без ДДС.

Новата мобилна сцена за културни мероприятия ще даде възможност за изява на малки и големи таланти, за провеждане на културни и развлекателни събития, както и такива от друг характер.

Проектът предвижда закупуване и доставка на сглобяема модулна сцена с управление и софтуер, включително професионална сглобяема, модулна, сцена от олекотена метална конструкция с ръчен механизъм за повдигане, заедно с покривна конструкция, модулен сценичен подиум и подвижна метална стълба.

Предвижда се още доставка на осветление за мобилна сцена, включващо 12 бр. светодиодни пар прожектори; пулт за управление на осветление; клампа, скоба, за окачване на осветление; транспортни кейсове за осветителните устройства, кабели, букси и всички необходими аксесоари за оживяване на системата.

Проектът “Доставка на видео стена и озвучителна система за представяне и опознаване на културно-историческото наследство на община Трявна и региона”, който е разработен с цел кандидатстване по Процедура BG06RDNP001-19.560 – МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, Мярка 7.5 “Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” от Стратегията за ВОМР на МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, се финансиран по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 -2020 год. и е на стойност 70 000 лв. без ДДС.

Проектът предвижда доставка на светодиодна видео стена в комплект с управление, софтуер и транспортни кейсове. Новото модерно съоръжение ще представлява пълноцветен външен водоустойчив LED екран, който ще намира приложение, както за сцена на открито и закрито, така и ще предоставя възможност за подреждане на технически кабинети в различни форми според съответните нужди.

Начинът на фиксиране на видеостената ще зависи от мястото за поставянето ѝ със съответните за това подпори или аксесоари.

Проектът предвижда още доставка на мобилна озвучителна система, която ще включва 2 комплекта активно двулентово озвучително тяло-топ – 15″; 2 комплекта активно озвучително тяло – бас 18″; 2 комплекта мониторна активна тонколона 12″; 2 броя метална регулируема стойка за тонколона между топ и бас; смесителен пулт; твърд кейс за транспортиране; 2 броя безжични микрофони и 2 броя триподни стойки за микрофон с чупещо се рамо – метална, както и кабели и конектори за подвързване на системата-комплект.

Гражданите могат да подават своите предложения и препоръки  на двете официални Фейсбук страници – “Община Трявна” и “Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна”, както и да се депозират в деловодството посредством официалния имейл на Община Трявна. Крайният срок за включване в общественото обсъждане е до 17:00 ч. на 18.02.2022 год.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица