Свържи се с нас

Новини

Община Трявна кани на обществени обсъждания

Published

on

Община Трявна отправя покани към всички заинтересовани граждани да се включат в обществените обсъждания по два проекта: „Доставка на мобилна сцена за културни мероприятия с образователна и познавателна цел” и “Доставка на видео стена и озвучителна система за представяне и опознаване на културно-историческото наследство на община Трявна и региона”.

Решението за кандидатстване с проект “Доставка на мобилна сцена за културни мероприятия с образователна и познавателна цел”, за която местната власт има намерение да кандидатства по Процедура BG06RDNP001-19.560 – МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, Мярка 7.5 “Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” от Стратегията за ВОМР на МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, бе подкрепено от Общински съвет-Трявна на последното за 2021 год. заседание на местния парламент и предстои подаването на проектно предложение. Финансирането е по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 -2020 год. и е на стойност 70 000 лв. без ДДС.

Новата мобилна сцена за културни мероприятия ще даде възможност за изява на малки и големи таланти, за провеждане на културни и развлекателни събития, както и такива от друг характер.

Проектът предвижда закупуване и доставка на сглобяема модулна сцена с управление и софтуер, включително професионална сглобяема, модулна, сцена от олекотена метална конструкция с ръчен механизъм за повдигане, заедно с покривна конструкция, модулен сценичен подиум и подвижна метална стълба.

Предвижда се още доставка на осветление за мобилна сцена, включващо 12 бр. светодиодни пар прожектори; пулт за управление на осветление; клампа, скоба, за окачване на осветление; транспортни кейсове за осветителните устройства, кабели, букси и всички необходими аксесоари за оживяване на системата.

Проектът “Доставка на видео стена и озвучителна система за представяне и опознаване на културно-историческото наследство на община Трявна и региона”, който е разработен с цел кандидатстване по Процедура BG06RDNP001-19.560 – МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, Мярка 7.5 “Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” от Стратегията за ВОМР на МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, се финансиран по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 -2020 год. и е на стойност 70 000 лв. без ДДС.

Проектът предвижда доставка на светодиодна видео стена в комплект с управление, софтуер и транспортни кейсове. Новото модерно съоръжение ще представлява пълноцветен външен водоустойчив LED екран, който ще намира приложение, както за сцена на открито и закрито, така и ще предоставя възможност за подреждане на технически кабинети в различни форми според съответните нужди.

Начинът на фиксиране на видеостената ще зависи от мястото за поставянето ѝ със съответните за това подпори или аксесоари.

Проектът предвижда още доставка на мобилна озвучителна система, която ще включва 2 комплекта активно двулентово озвучително тяло-топ – 15″; 2 комплекта активно озвучително тяло – бас 18″; 2 комплекта мониторна активна тонколона 12″; 2 броя метална регулируема стойка за тонколона между топ и бас; смесителен пулт; твърд кейс за транспортиране; 2 броя безжични микрофони и 2 броя триподни стойки за микрофон с чупещо се рамо – метална, както и кабели и конектори за подвързване на системата-комплект.

Гражданите могат да подават своите предложения и препоръки  на двете официални Фейсбук страници – “Община Трявна” и “Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна”, както и да се депозират в деловодството посредством официалния имейл на Община Трявна. Крайният срок за включване в общественото обсъждане е до 17:00 ч. на 18.02.2022 год.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Три години затвор мъж, нападнал и ограбил непълнолетен на ул.“Радецка“

Published

on

Три години затвор за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив,  по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово. По повдигнатото обвинение мъж, с инициали А.И., бе признат за виновен, с влязъл в сила съдебен акт за това, че около 23.25 часа на 12 юли м.г. на ул.“Радецка“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел мъжка чантичка с намиращите се в нея банкноти и монети, на обща стойност 55 лева, от владението на непълнолетно момче, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, издърпвайки я от рамото и врата му.

Причинените от деянието имуществени вреди са били възстановени на пострадалия в хода на наказателното производство.          

За посоченото престъпление, квалифицирано по  чл. 199, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 29 ал. 1 от НК във вр. с чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК, на А.И. бе наложено наказание в размер на 3 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.         

По отношение на осъдения А.И. вече е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и съдебният акт е приведен в изпълнение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Предстоящи информационни събития на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Във връзка с изпълнение на Административен договор № РД 50-78/22.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ за изпълнение на „Проект за разработване на Стратегия за ВОМР за програмен период 2023-2027 г. за територията на Местна инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, Местна инициативна група „Дряново-Трявна-в сърцето на Балкана“ и Община Трявна кани всички заинтересовани лица на следните информационни събития, които ще се проведат през м. юни и м. юли 2023 год.:

 • 05.06.2023 г. – Информационна Конференция в гр. Трявна, зала „Дръзновение“, НЧ „Пенчо Славейков“, 11:00 ч.
 • 06.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Плачковци – Зала на Кметство Плачковци; 10:30 ч.
 • 13.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Трявна – Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.
 • 04.07.2023 г. – Обучение на местни лидери и заинтересовани страни гр. Трявна -Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.

Информационни срещи ще бъдат проведени и в Дряново на 06.06.2023 год. и на 12.06.2023 год. от 10:30 ч. в Ритуалната зала на общината.

По време на събитията заинтересованите лица ще се запознаят със следното:

 • Прилагане на подхода „Водено от общността местно развитие“ (ВОМР) – Какво представлява и от кога се прилага
 • Как се отразява на местната общност и какви са ползите от прилагане на подхода;
 • От кого се прилага и на какъв принцип;
 • На какви условия да отговаря стратегията;
 • Допустимост и финансови параметри;
 • Изпълнение, чрез многофондово финансиране;
 • И други.

Допълнителна информация за проекта и за включване в събитията и обученията може да намерите на сайта на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ на адрес: www.mig-dryanovo-tryavna.eu.

В приложените документи ще откриете пълната програма и дневния ред на информационните събития в Трявна и Плачковци:

Програма 05.06.2023 Трявна

Програма 06.06.2023 Плачковци

Програма 13.06.2023 Трявна

Зареди още

Крими

Японец загина при катастрофа с мотор на околовръстното на Габрово

Published

on

Моторист загина при пътнотранспортно произшествие, станало вчера на околовръстния път на Габрово.

Трагичният инцидент е настъпил около 12.10 часа, в участъка между пътния възел в кв. Хаджицонев мост и тунела над квартал Велчевци.

Катастрофата се е случила между лек автомобил “Опел Корса“ и мотоциклет „БМВ“. В резултат на сблъсъка им пострадал водачът на мотоциклета – 63-годишен японски гражданин.

Веднага след настъпване на произшествието бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с фрактури на двете ръце и левия крак, където за съжаление по-късно мъжът издъхнал.

Механизмът и причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица