Свържи се с нас

Икономика

Кампанията за събиране на местните данъци и такси в Трявна започна

Published

on

От днес, 7 февруари, Община Трявна уведомява всички граждани, че стартира данъчната кампания за събиране на местни данъци и такси за 2022 год.

Плащанията ще могат да се извършват, както в брой или ПОС терминал на касата на Община Трявна към отдел “Местни данъци и такси”, така и по банков път, чрез пощенски запис, виртуален ПОС терминал, както и на касите на “Изи пей” и “Ипей”.

От местната общинска администрация призовават данъчно задължените лица да се възползват от възможността за заплащане онлайн, което може да се извърши чрез дебитна или кредитна карта на сайта на Община Трявна. За целта е необходим КИН код.

По време на кампанията ще работи една каса в отдел “Местни данъци и такси”, в сградата на общинска администрация, с работно време от 08.30 ч. до 17.00 ч. без прекъсване.

Данъчно задължените лица могат да се възползват от 5 % отстъпка, ако платят пълния размер на данъците си, в срок до 03 май тази година. По закон, за данък недвижим имот, данък върху превозно средство и такса битови отпадъци се дължи първа вноска до 30 юни и втора, последна, вноска до 31 октомври. След изтичане на тези срокове започва начисляване на лихви за просрочие.

Плащането на патентния данък е в установените досега срокове – до 31 януари – първо тримесечие, 30 април – второ тримесечие, 31 юли – трето тримесечие и 31 октомври – четвърто тримесечие. За такса притежаване на куче срока е 31 март.

Търговските обекти, ангажирани в туристическия бранш, внасят туристическия данък съответно до 15-то число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките. Данъкът върху таксиметров превоз на пътници се внася преди издаването на разрешение.

Отдел “Местни данъци и такси” към Община Трявна ще подготви и изпрати до всяко данъчно задължено лице годишните съобщения с размера на данъка за 2022 год., както и с всички по вид и размер просрочени задължения, ако има такива. В съобщенията ще има подробна информация за начините за плащане, банковите сметки и телефони за връзка със служителите от отдела.

Данъчните известия за дължимите данъци и такси ще бъдат разпространени от “Български пощи” до всеки адрес за кореспонденция, посочен от лицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица