Свържи се с нас

Новини

Правителството има воля за решаване на 30-годишния проблем с водата на Севлиево

Published

on

Областният управител на Габрово Ралица Манолова и народният представител Богомил Петков обсъдиха с Вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов важни за област Габрово проекти.

Сред основните въпроси, които бяха коментирани по време на срещата, в която участие взеха още и заместник – министърът на регионалното развитие Деляна Иванова, заместник – областният управител Ивелин Стоянов и главният специалист „Регионално развитие“ Марияна Ризова, беше повече от тридесетгодишния проблем с водоснабдяването на община Севлиево.

Манолова и Петков настояха за ускоряване работата по инвестиционния проект за реконструкция на довеждащия водопровод до ПСПВ „Стоките“ и източен водопроводен клон за питейна вода.

Проектът е разделен на два етапа – като остава последната пета част за изпълнение, с което да се приключи първият от тях.

„Както преди, така и сега като народен представител ще продължа да помагам за решаването на този проблем“, заяви категорично пред министъра Богомил Петков.

Стана ясно по време на срещата, че с водната криза на Севлиево и селата е запознат и министър – председателят Кирил Петков, като в тази връзка вицепремиерът увери, че има воля за решаването на проблема, защото е недопустимо да има населени места без вода.

Работата по следващата част е от изключително значение. Това трасе е най – проблемното за експлоатация в условия на засушаване и намаляване дебита на откритите речни водохващания, тъй като загубите в него вече достигат до 84-86 % посочват данни към 2019 г.

Завърши ли следващата част от проекта, това значително ще намали тези загуби. Инвестиционният проект е с разрешително за строеж, което означава, че при осигурено финансиране процедурите могат веднага да стартират.

По време на срещата бяха обсъдени още и пътните участъци от Републиканската пътна мрежа, които са включени за ремонти през настоящата година, с реализирането на които значително ще се подобри тяхното състояние и безопасността на движение по пътищата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Задържаха молдовец за трафик на 10 сириеца, спипани край Севлиево

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово съдът задържа 29-годишен мъж, гражданин на Република Молдова, за подпомагане на чужди граждани да преминават и пребивават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.

Той е обвинен в това, че на 27 септември т.г. в землището на севлиевското село Петко Славейково, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага, противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт 10 чужденци да пребивават или преминават в страната в нарушение на ЗЧРБ, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и по отношение и на непълнолетно лице.

Обвиняемият сам шофирал автомобила. При подаден сигнал за спиране на превозното средство той се опитал да избяга, но бил задържан, при което било установено че превозва 10 чужди граждани, единият от които непълнолетен. Те са били без документи за самоличност, но сами се определили като сирийски граждани.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Икономика

„Подемкран“ АД търси да назначи служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  • Фрезист – универсална фреза
  • Складов служител
  • Складов работник
  • Механик
  • Оператор на ЦПУ машини
  • Заварчик
  • Шлосер
  • Ръководител участък

Предлагаме обучение.

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: 088 886 6032

Зареди още

Крими

Прокуратурата поиска да освободи от наказателна отговорност софиянеца, застрелял домашно куче

Published

on

Районна прокуратура – Габрово внесе в Районен съд – Дряново постановление, с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 47-годишния мъж от София за убито куче.

Софиянецът, с инициали П.А, е обвинен в това, че на 26 април, в Дряново, като проявил жестокост към куче от мъжки пол, собственост на дряновец, му причинил незаконно смърт – прострелял го с пневматична пушка „GAMO REPLAY – 10 IGT“, като деянието е извършено по начин и със средства, опасни за живота на хора и животни – престъпление по чл.325б ал.2 т.2 пр.1, вр. ал.1 от НК.

Животното било около 6-годишно и не принадлежало към конкретна порода. То било отглеждано в дома на стопанина си, било регистрирано в Община Дряново, имало издаден паспорт и било чипирано.

Животното ежедневно се разхождало на обособена оградена тераса над нивото на пътя срещу дома на обвиняемия П.А. и често лаело.

На 26 април, около 16.00 часа, животното отново било на терасата. Обвиняемият бил в дома си, изнервил се от непрестанния лай на кучето и решил да го застреля със законно притежаваната и регистрирана от него пневматична пушка с оптика и боеприпаси за нея.

В изпълнение на решението си отворил леко вратата на терасата на жилището си, от където имал пряка видимост към животното и стрелял веднъж в областта на главата му, след което се прибрал и затворил вратата.

Кучето било наранено в шийната област и около час по-късно починало от кръвозагуба, се посочва в аргументите за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 47-годишен мъж за убито куче на габровската районна прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица