Свържи се с нас

Икономика

Платформа за обучение по предприемачество по проект Career 4.0

Published

on

В последните няколко дни в Габрово и Бохум, Германия се проведоха 2 събития, които представиха пред широката публика разработената по проект Career 4.0 платформа за обучение по предприемачество. Тя е достъпна на 7 езика –  езиците на партньорите по проекта плюс английски, и далеч надхвърля възможностите на един учебен инструмент. 

В рамките на 4 учебни проекта младите хора могат да направят „Диагностика на таланта“ си да преминат през „Радара на заетостта“, в който да се научат да идентифицират съществуващите мегатенденции на национално и регионално ниво, да определят ниши за нови дейности и да генерират собствени бизнес идеи. Те могат да преминат и през „Изслушване на експерти“, които да дискутират с тях идеите им и да им дадат съвети за по-нататъшно развитие.

Като последна стъпка младежите могат да преминат през целия цикъл на „Семинара на основателя“, който стъпка по стъпка ги води при създаване на техния бизнес план. Всички тези учебни проекти са обединени от Личностния план за развитие, чрез който се следят целите и постигнатите резултати от младежите.

През целия път участниците са съпровождани от ментори. Платформата има много други функционални възможности и спокойно може да се каже, че е един от най-добрите инструменти от този вид на европейско ниво.  Тя обединява резултатите от предишни два проекта Enterprise+ и Job Developer  

Габровската търговско-промишлена палата, която е партньорът за България по проекта, през есента на миналата година проведе обучение на ментори и пилотно обучение на ученици от 8 клас на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ в Габрово през платформата. Обучението беше интегрирано в учебната програма по „Предприемачество“ и даде възможност да изпробване на едно от възможните и бъдещи приложения.

В диагностиката на таланта на учениците активно се включиха експертите от Центъра за кариерно ориентиране в Габрово.

На финалния експертен семинар по проект Career 4.0, проведен на 19 и 20 януари 2022 г. бяха представени възможностите на платформата, други варианти за въвеждане на иновативни концепции за преподаване/обучение за насърчаване на предприемаческите и цифровите компетентности, както и такива приложения в други области (проектът allCUTE за повишаване на квалификацията на инженери и техници). 8 български експерти се включиха и в работата на Финалната конференция в Бохум. И на двете събития бяха обсъдени възможностите за допълнително развитие на платформата (въвеждане на елементи на изкуствен интелект), възможните приложения след приключване на проекта.

Събитията се проведоха в хибриден формат и в работата им участваха представители на местни и регионални власти, на НПО, училища и др. от Габровска област, както и експерти от много области на Северна България.

Проектът Career 4.0 се финансира по програма Еразъм+. Водеща организация е Институтът за трудово-правни науки към Рурския университет в Бохум, Германия, а останалите партньори са от университети, организации и палати от Гърция, Италия, Испания, Унгария.

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица