Свържи се с нас

Новини

Пътищата в Тревненско са проходими при зимни условия

Published

on

Всички пътища на територията на община Трявна са проходими при зимни условия и обстановката към момента остава нормална. За това информира главен специалист “Пожарна безопасност и защита на населението” към Община Трявна Михаил Минчев.

“Обилният снеговалеж в региона продължава, но пътищата от общинската пътна мрежа са почистени, опесъчени и са проходими при зимни условия. Поддържаме непрестанна връзка с Областно пътно управление – “Пътен кантон”- Трявна и имаме уверението, че пътищата от републиканската пътна мрежа също са проходими при зимни условия и се опесъчават!” подчерта Минчев.

В момента снежната покривка в община Трявна е между 5 и 10 см. в различни участъци от нейната територията. Няма постъпили сигнали за затрупани и прекъснати пътни участъци, както и за затрупани автомобили, бедстващи хора и животни.

Електроснабдяването и водоснабдяването се извършва нормално, без прекъсвания и аварии в населените места в региона. Приоритетно от сняг са почистени и опесъчени главни участъци в Централните градски части на Трявна и Плачковци, по високите квартали, възлови точки и подходи към детски градини, училища, автобусни спирки, ЖП гара, болници и пр.

ДЗЗД “Зимно поддържане”-Трявна извършва своевременно почистване и на пътищата към кметствата в общината.

“Всички сигнали се приемат от дежурния по Общински съвет по сигурност и се реагира своевременно. Оставаме в готовност при евентуално влошаване на снежната обстановка в региона!” допълва гл. специалист “ПБЗН” към Община Трявна Михаил Минчев.

Община Трявна призовава всички граждани да се съобразяват с метеорологичните условия и да пътуват с повишено внимание предвид продължаващия снеговалеж в региона.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Кирил Петков и Христо Иванов ще разговарят с граждани в Габрово

Published

on

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ слагат началото на европейска гора в Трявна.

Кирил Петков и Христо Иванов и кандидатите за народни представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще сложат началото на Европейска гора в Трявна. Лидерите на коалицията ще бъдат в Габровска област през целия ден в четвъртък, 23-и март.

В 10.30 часа те ще засядат 12 дървета в района на комплекс „Бръшляна“ в Трявна. Фиданките ще бъдат дарени на Туристическо дружество „Планинец“. Видовете на дърветата са специално подбрани, за да символизират градовете, които оглавяват класацията на най-добрите места за живеене в Европа.

По-късно Кирил Петков, Христо Иванов и кандидатите за народни представители от „ПП-ДБ“ ще разговарят с граждани в пешеходната зона на Трявна.

В 13.00 часа лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще са в Габрово и всеки може да разговаря с тях в центъра на града на ул.“Радецка“.

В 17.00 часа Кирил Петков ще се срещне с гражданите на Севлиево в залата на Парти зона „Кулинар“. Към разговора му с тях ще се присъединят Владислав Величков от „Правосъдие за всички“, водачът на листата на „ПП-ДБ“ в Габровска област Явор Божанков и представителят на Севлиево в листата Богомил Петков.

Цените на газа, водният проблем на Севлиево и проектът за завод за боклука във Върбовка са сред основните теми на срещата. Всички граждани на областта са поканени.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Среща с Драгомир Стойнев в Габрово на 25 март

Published

on

Икономика, социална политика, мерки за излизане от кризата и подкрепата за българските предприемачи и инвеститори ще са част от темите на срещата-дискусия, която габровските социалисти организират на 25 март. В нея ще участва Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в региона и министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г.

Стойнев, който е едно от най-разпознаваемите лица на БСП и основен вносител на социалното и икономическото законодателство на левицата оглави листата в Габровско за изборите на 2 април 2023 г.

Срещата с него и с колегите му кандидати за народни представители ще се състои на 25 март от 10.00 ч в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово.

Ден преди това – на 24 март, Стойнев ще бъде на среща в Севлиево. Тя ще се състои в Народно читалище „Развитие 1870“ – Севлиево от 18.00 ч.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица