Свържи се с нас

Новини

Осветяват допълнително над 30 пешеходни пътеки в Габрово

Published

on

Кметът на Габрово изиска безкомпромисност към качеството на работа при подмяната на уличното осветление в града и увеличаване на екипите, работещи по отстраняването на възникналите аварии по кабелната мрежа на уличното осветление.

На среща с представители на изпълнителя ДЗЗД „Енерджи Ефект – Енерпром“ и експерти, ангажирани с уличното осветление в общината, Таня Христова поиска още да бъде спазван стриктен оперативен порядък за отстраняването на авариите.

В близо 10 отделни участъка в града, поради проблеми със захранващата мрежа, лисва улично осветление. Изпълнителят пое ангажимент до началото на следващата седмица то ще бъде възстановено.

Подземната кабелна мрежа на уличното осветление в Габрово е силно амортизирана. Община Габрово започна поетапната ѝ подмяна в най-проблемните ѝ участъци, като до края на 2021 г. са инвестирани 86 400 лева.

До момента са подменени двустранно кабелните трасета, захранващи уличното осветление по бул. „Априлов“, в участъка от кръстовището с ул. „Райчо Каролев“ до Централна поща, и едностранно по бул. „Трети март“ от ДКЦ – 1 до пресечката с ул.“Прилеп“, с обща дължина около 1 км и 600 метра. В тези участъци възстановителните работи по тротоарната настилка предстоят.

В бюджета за 2022 г. ще бъдат предвидени средства за отстраняване на аварии по уличното осветление и подмяна на кабелни трасета.

Постоянно се извършват проверки и вечерни обходи, с цел своевременно констатиране на проблемни участъци. Предстои допълнително осветяване на над 30 пешеходни пътеки с подходящи за отделните ситуации технически решения.

От администрацията на кмета припомнят, че изпълнението на дейността по обновяването на уличното осветление в Габрово е рамките на договор с гарантиран резултат. При този тип договори, инвестицията ще се изплаща от икономията, постигната в резултат на експлоатацията на новото осветление. Т.е. инвестицията е за сметка на изпълнителя, който гарантира за постигане на икономиите, в противен случай плаща неустойка, а сумите дължими по договора от Община Габрово се покриват от реализираните за срока на договора спестявания от електроенергия.

Община Габрово отново обръща внимание, че в отделни райони на града има технически проблеми с амортизираната кабелната мрежа, които се отстраняват едновременно с обновяването на осветителите и това създава впечатление за частична подмяна на осветлението или за неработещо ново осветление.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Спечелете от стария си автомобил, бус или камион

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува всички микробуси и малки камиони от марката „ИВЕКО“ от цялата страна, произведени 1990 г. Превозните средства могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Зареди още

Новини

СЦДП – Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район

Published

on

Северноцентрално горско стопанство Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район. Споразумението за дарение бе подписано на 22 март в Габрово от председателя на район Тараклия Иван Паслар и областния управител на Габрово Кристина Сидорова.

Посадъчният материал е черен бор, предоставен от Северноцентрално горско стопанство Габрово.

Видът е избран, защото вирее на 400-500 метра надморска височина, което го прави подходящ за залесяване в район като Тараклия.

Фиданките бяха натоварени и отпътуваха за Молдова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Започни работа в „Арсенал“ АД – Казанлък

Published

on

Започни работа
в „Арсенал“ АД – Казанлък

  • Средна работна заплата над 2 000 лева, допълнителни стимули, социални придобивки;
  • От 1 април 2023 г. средната работна заплата в Завод 3 и Завод 4 на дружеството става 2 250-2300 лева. За всички новопостъпили в тези заводи се въвеждат допълнителни финансови стимули. Изплащат се средства за наем на квартира за назначени от други области на страната.

Позициите, за които „Арсенал“ АД търси работници и специалисти,
са публикувани на фирмения сайт: www.arsenal-bg.com/jobs
Тел.: 0882987799; 0882987754; 0431/57747

За социалните придобивки и финансовите стимули четете на: www.zakazanlak.bg

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица