Свържи се с нас

Новини

И габровски социалисти поискаха Кирил Добрев да членува при тях

Published

on

Най-голямата основна партийна организация на БСП в община Габрово, станала известна с екзотичното си име „Червените вещици“, поиска Кирил Добрев да възстанови членството си при тях.

„Ще се радваме Добрев да стане част от габровската организация, още повече, че с него ни свързва работата му като народен представител, избран от нашия регион. Още помним предизборните кампании, които той ръководеше и резултатите, които постигахме. Винаги е бил приятел на БСП – Габрово и винаги ни е помагал. Ще бъдем изключително щастливи да бъде част от нас. И без това хората в Габрово го възприемат като местен“, коментира Здравко Кънчев, председател на общинската организация и член на „Червените вещици“.

След отправената покана, Добрев се срещна с тях и им благодари за подкрепата. „За мен е чест и приятна изненада подобна покана. Подобни покани получих и от други организации, които не са съгласни с моето изключване.“ – коментира Кирил Добрев.

По думите му мотивите, с които ръководството е поискало неговото изключване, са нелепи.

„Част от моите тези по повод провежданата политика от страна на ръководството на БСП са коментирани в рамките на присъствени заседания на НС на БСП, още в качеството ми на заместник-председател на партията. За цялото това време никой под никаква форма не е поискал обяснение или извинение от мен за казаното”, категоричен бе Добрев.

Според него ако не се случи спешна промяна в ръководството на левицата, на едни следващи избори резултатите биха били по-лоши.

Освен вътрешнопартийни въпроси, на срещата бяха коментирани и актуални политически теми като казуса със строежа на тунела под Шипка и размера на пенсиите. „След като близо 10 години ГЕРБ ни лъжеха, че тунелът е приоритет за тях и заблуждаваха хората от региона, че всеки момент той ще бъде факт. Тези дни разбрахме, че всъщност проектът не отговаря въобще на интензивността на движението в този регион“, заяви Добрев.

Той разкритикува и кмета на града, който не е настоявал за по-широк път, който да отговаря на трафика.

„Участието на БСП с министри в сегашното управление е по-скоро капан, от който се надявам да се измъкнем с по-малко щети”, допълни Добрев и припомни случващото се в последната седмица с нереализираното увеличение на пенсиите, което беше обещано.

„Сега, заради недоглеждане от страна на други хора, критиките ги отнася министърът на БСП и трудно може да се обясни, че той няма вина за липсата на обещаното 12%-тно увеличение”, каза още Кирил Добрев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

*Очаквайте още снимки от Карнавала в Габрово на по-късен етап.

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица