Свържи се с нас

Новини

Деси Добрева и Оркестър „Канарите” ще пеят по време на празниците на Севлиево

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Тазгодишните празници на Севлиево започват днес и  ще продължат до неделя /16 октомври/. На панаирната естрада в първия празничен ден е предвиден концерт на  художествените състави при НЧ „Развитие -1870”, а оркестър „Канарите” ще свирят за севлиевци в петъчната вечер. В събота преди обед на панаира ще се представят фолклорните състави от читалищата на общината. По-късно ще започне детско парти и конкурс за детски карнавален костюм. Панаирната програма ще закрие Естрадно-духов оркестър „Севлиево” със солистите си и вокална група „Децата на Севлиево”.

В Деня на Севлиево – 14 октомври ще бъде тържествено издигнато знамето на града и ще бъде отслужен молебен за здраве на севлиевци. Същият ден ще бъде направена и първа копка на бъдещия парк за отдих, спорт и развлечения „Казармите”. Вечерта Историческият музей и Галерия „Асен и Илия Пейкови” ще отворят врати за безплатни посещения от жителите и гостите на града.
На 14 и 15 октомври ще се проведе шестото издание на Празника на тиквата. Ще бъде открит парка на тиквата с беседка-тиква. В АВК „Дандолови къщи” ще бъдат представени традиционните изложби „Тиква най-най-…”, „Тиквени фантазии” и кулинарната изложба „Тиквени изкушения”.

Карнавалното шествие, в което основни участници ще са децата от детските градини, ще премине по търговската улица и ще стигне до пл.”Свобода”. В тиквеното шоу, предвидено за съботния ден, ще участва Деси Добрева, детски танцов ансамбъл „Развитие”, воколна група „Upstream voices”  и деца от Детски комплекс „Йовко Йовков”. Ателиета за рисуване на открито и забавни детски състезания ще допълнят празничното настроение.

Както всяка година всеки посетител ще може да опита от най-дългия тиквеник. От 11 до 13 октомври Севлиево ще е домакин на Национален фестивал на любителските театри за деца „Вълшебникът Театър”. В празничните дни се предвижда да бъде проведен национален турнир за деца по таекуон-до за купа „Севлиево”, както и демонстрационни срещи по волейбол и баскетбол за мъже.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица