Свържи се с нас

Новини

Нови площадки за игра радват малчуганите в ДГ „Младост“

Published

on

С пет нови площадки за игра посреща възпитаниците си детска градина „Младост“ в квартал „Трендафил“ 1, информира Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

В двора на заведението са монтирани комбинирани съоръжения за люлеене, пързаляне, въртене, пазене на равновесие, катерене и други. Те заменят остарелите уреди, сертифицирани са и отговарят на изискванията за качество и безопасност.

Площадките са покрити с ударопоглъщаща каучукова настилка, монтирани са пейки, беседки и кошчета за отпадъци.

Алеите са с нови бетонови павета, пясъчниците и оградата са обновени. В двора на градината вече има LED осветление и е инсталирана система за видеонаблюдение.

Обектът е съфинансиран от Община Габрово и от Министерството на труда и социалната политика по програма „Красива България“. Стойността на строително-монтажните работи е 315 579 лв., изпълнител е габровската фирма „Родис-Р“ ЕООД.

Съгласно изискванията на програмата в рамките на проекта е проведено професионално обучение на регистрирани в бюрата по труда безработни. Общо 15 лица от Габрово са придобили квалификация по специалността „Подпомагане на възрастни“. Курсът е реализиран от „Еврика 3М“ ЕООД, гр. Варна по договор за 6 750 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица