Свържи се с нас

Новини

Всички ученици в Тревненско се връщат в клас, без ОУ „Васил Левски“

Published

on

След като стана ясно, че от понеделник – 6 декември всички ученици могат да се върнат обратно в клас при тестване веднъж седмично, от Регионалното управление на образованието в Габрово информираха, че е създадена веднага необходимата организация относно възобновяването на присъственото обучение на територията на цялата област.

“Поддържаме непрестанна връзка с директорите на учебните заведения и сме изискали от тях необходимата информация, която касае съгласието на родителите дали децата им да бъдат тествани веднъж седмично, което е определящо и за връщането на децата обратно в училище”, сподели началникът на Регионалното управление на образованието в Габрово – Георги Маринов.

Така, от понеделник в класните стаи в Средно училище “Петко Р. Славейков” в Трявна ще влязат отново 87,4% от всички ученици или всички учащи от I до XII клас без X клас.

Присъственото обучение се възобновява и за Основно училище “Проф. Пенчо Н. Райков” в Трявна – тук 87% от децата в начален и прогимназиален етап се връщат в клас без присъствието на 2 деца от VII клас и 1 от VI клас, информира директорът на учебното заведение – Виолета Иванова.

Основно училище “Васил Левски” в Плачковци, от понеделник, ще продължи с присъственото обучение само на учениците от I до IV клас. Големите ученици ще останат на онлайн обучение от вкъщи. Причината – ниският процент на съгласие на голяма част от родителите за тестване на децата.

“За ОУ “Васил Левски” – Плачковци имаме съгласието на 89% от родителите на децата в начален етап и само 32% съгласие на родителите в прогимназиален етап. Надяваме се следващата седмица да получим и тяхното съгласие, за да може и там всички да учат присъствено!” подчерта началникът на РУО-Габрово.

От Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката посочват, че присъственото обучение може да бъде възобновено в цялата страна, ако има 50% писмено съгласие на родителите децата им да бъдат веднъж седмично тествани, а учителите и непедагогическия персонал – два.  Условията се отнасят за тези общини, където нивото на заболеваемост от Covid-19 е над 250 на 100 000 души население. Пълнолетните ученици ще решават сами дали да бъдат тествани.

От МОН посочват, че учениците ще бъдат тествани в училище в началото на първия присъствен учебен ден за съответната седмица. Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който идват на училище. Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи.

Освободени от тестване са притежателите на зелен сертификат – документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

От Регионалното управление на образованието уверяват, че има достатъчно осигурени тестове за всички ученици, учители и непедагогодически персонал и ще бъдат доставени в срок до всички учебни заведения в областта.

Новини

Кирил Петков и Христо Иванов ще разговарят с граждани в Габрово

Published

on

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ слагат началото на европейска гора в Трявна.

Кирил Петков и Христо Иванов и кандидатите за народни представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще сложат началото на Европейска гора в Трявна. Лидерите на коалицията ще бъдат в Габровска област през целия ден в четвъртък, 23-и март.

В 10.30 часа те ще засядат 12 дървета в района на комплекс „Бръшляна“ в Трявна. Фиданките ще бъдат дарени на Туристическо дружество „Планинец“. Видовете на дърветата са специално подбрани, за да символизират градовете, които оглавяват класацията на най-добрите места за живеене в Европа.

По-късно Кирил Петков, Христо Иванов и кандидатите за народни представители от „ПП-ДБ“ ще разговарят с граждани в пешеходната зона на Трявна.

В 13.00 часа лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще са в Габрово и всеки може да разговаря с тях в центъра на града на ул.“Радецка“.

В 17.00 часа Кирил Петков ще се срещне с гражданите на Севлиево в залата на Парти зона „Кулинар“. Към разговора му с тях ще се присъединят Владислав Величков от „Правосъдие за всички“, водачът на листата на „ПП-ДБ“ в Габровска област Явор Божанков и представителят на Севлиево в листата Богомил Петков.

Цените на газа, водният проблем на Севлиево и проектът за завод за боклука във Върбовка са сред основните теми на срещата. Всички граждани на областта са поканени.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Среща с Драгомир Стойнев в Габрово на 25 март

Published

on

Икономика, социална политика, мерки за излизане от кризата и подкрепата за българските предприемачи и инвеститори ще са част от темите на срещата-дискусия, която габровските социалисти организират на 25 март. В нея ще участва Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в региона и министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г.

Стойнев, който е едно от най-разпознаваемите лица на БСП и основен вносител на социалното и икономическото законодателство на левицата оглави листата в Габровско за изборите на 2 април 2023 г.

Срещата с него и с колегите му кандидати за народни представители ще се състои на 25 март от 10.00 ч в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово.

Ден преди това – на 24 март, Стойнев ще бъде на среща в Севлиево. Тя ще се състои в Народно читалище „Развитие 1870“ – Севлиево от 18.00 ч.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица