Свържи се с нас

Икономика

Подгответе се за Коледа с Фермерски пазар „ОТ БГ“

Published

on

През празничния месец декември Фермеркски пазар „ОТ БГ“ идва при вас с две дати – 11 и 18 декември. С новата си локация на паркинга на магазин BILLA на улица „Орловска“, с над 20 познати и любими изложители, с десетки възможности за избор и безброй емоции пазарът се превърна в любимото месечно събитие на габровци и гости на града.

Организаторите – Рекламна агенция „Елмазови“, избраха в последния месец от годината да подарят двойна радост на всички участници – фермери, земеделци, производители, занаятчии, творци и посетители с обещание за Коледа – добра, споделена и вкусна.

По традиция Фермеркски пазар „ОТ БГ“ защитава повече от една кауза и ако произведеното в България е било винаги приоритет, то към него сега се добавя и произведеното в Габровска област, което се превръща в кауза на нашата Коледа!

Очаквайте на 11 декември храни, напитки, козметика и занаятчийски стоки с доказано качество и екологично чист произход , а на 18 декември – широка гама от подаръчни комплекти, които да донесат в дома ви уюта и топлината на рождествените празници.

Специален щанд на пазара ще предлага подаръчни ваучери, предоставени от производители, творци, занаятчии и хора, работещи в сферата на услугите и красотата от Област Габрово. Събрани на едно място ще бъдат десетки изкушения, които да превърнете в незабравимо преживяване или топъл спомен за свой любим или близък човек.

В близост до щанда ще откриете ароматите и вкусовете на Коледа, които ще ви стоплят и омаят. Агенцията кани жители на областта, които работят с ръцете и сърцето си, имат малък бизнес или предлагат услуга за здравето, тонуса, външния вид или душевното равновесие на хората, пишат книги, леят свещи или майсторят всякакви някакви неща, да предоставят за щанда ваучер, на избрана от тях стойност.

Продажбата на ваучерите ще бъде организирана на общ щанд, с бранда на Фондация „ОТ БГ“ – отговорно и съвестно, със специално отношение както към всяка стока и услуга, така и към всеки клиент.

Ако желаете да предоставите ваучер, обадете се на телефон: 0888228720 или пишете на адрес: elmazova2015@gmail.com. По този начин организаторите засвидетелстват своето уважение към талантливите, знаещи и можещи хора на Област Габрово, а всеки клиент, закупил ваучер за себе си или за подарък на приятел и семейството си, ще подкрепи местния дребен и среден бизнес, но най-вече местния човешки потенциал.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ се реализира в партньорство с търговска верига BILLA и медийната подкрепа на Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“.

Да си подадем ръка за Коледа, да бъдем добри, да споделим празника, да бъдем общност!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Голям строителен хипермаркет отвори врати в Габрово

Published

on

Голям строителен хипермаркет отвори врати днес, 1 юни, в Габрово. Обектът се намира на ул.“Великотърновско шосе“, в района на кръстовището за квартал „Стефановци“. Хипермаркетът е най-новият и модерен търговски обект в града. Официалното откриване съвпадна и с отбелязването на фирмата на 30 години в строителния бранш.

Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев и заместник – кметът на Габрово арх. Николай Меразчиев.

„Аз самият съм дългогодишен клиент и когато получих поканата за днешното откриване, с колегите се шегувахме, че познавам много добре работата ви – винаги имам нещо да взимам, нещо да доплащам, нещо да поръчвам. Всъщност компанията е неизменна част от изграждането на моя дом и е бизнес, на който мога да се доверя и който приема моите въпроси, дилеми, прищевки дори, сериозно и отговорно – защото това е важно за мен.

Знам, че и другите Ви клиенти, а и партньорите Ви, ценят тези качества у Вас – компетентност, отзивчивост и коректност. Затова не се съмнявам, че и занапред ще развивате бизнеса си и Ви го желая от сърце! Поздравявам Ви и за избора на днешния ден за откриването на новия магазин, защото той е много хубав и символичен – денят на детето.

Знаем, че децата растат щастливи в любящ и уютен дом. Да е наистина нашето място, което ни остава само да напълним с любов и детски смях“, каза в своето приветствие Климент Кунев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Предстоящи информационни събития на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Във връзка с изпълнение на Административен договор № РД 50-78/22.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ за изпълнение на „Проект за разработване на Стратегия за ВОМР за програмен период 2023-2027 г. за територията на Местна инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, Местна инициативна група „Дряново-Трявна-в сърцето на Балкана“ и Община Трявна кани всички заинтересовани лица на следните информационни събития, които ще се проведат през м. юни и м. юли 2023 год.:

 • 05.06.2023 г. – Информационна Конференция в гр. Трявна, зала „Дръзновение“, НЧ „Пенчо Славейков“, 11:00 ч.
 • 06.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Плачковци – Зала на Кметство Плачковци; 10:30 ч.
 • 13.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Трявна – Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.
 • 04.07.2023 г. – Обучение на местни лидери и заинтересовани страни гр. Трявна -Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.

Информационни срещи ще бъдат проведени и в Дряново на 06.06.2023 год. и на 12.06.2023 год. от 10:30 ч. в Ритуалната зала на общината.

По време на събитията заинтересованите лица ще се запознаят със следното:

 • Прилагане на подхода „Водено от общността местно развитие“ (ВОМР) – Какво представлява и от кога се прилага
 • Как се отразява на местната общност и какви са ползите от прилагане на подхода;
 • От кого се прилага и на какъв принцип;
 • На какви условия да отговаря стратегията;
 • Допустимост и финансови параметри;
 • Изпълнение, чрез многофондово финансиране;
 • И други.

Допълнителна информация за проекта и за включване в събитията и обученията може да намерите на сайта на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ на адрес: www.mig-dryanovo-tryavna.eu.

В приложените документи ще откриете пълната програма и дневния ред на информационните събития в Трявна и Плачковци:

Програма 05.06.2023 Трявна

Програма 06.06.2023 Плачковци

Програма 13.06.2023 Трявна

Зареди още

Икономика

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси нови служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

 • Трудов договор и осигуровки
 • Мотивиращо стартово възнаграждение, в размер на 1 500.00 лв/месец, с възможност за увеличение
 • Работен ден, с продължителност 8 часа
 • Допълнително финансово стимулиране за извънреден труд
 • Най-висок клас работно облекло
 • Възможност за кариерно развитие и обучение
 • Работа в млад и динамичен колектив

Ние приветстваме кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство ще имат кандидатите с предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица