Свържи се с нас

Новини

АПИ ще извършва само аварийни ремонти на пътя Габрово – Трявна

Published

on

След неколкократни проведени срещи и разговори, както и изпратени множество официални писма във времето, в края на месец октомври тази година Община Трявна отново постави въпроса за състоянието на пътната маркировка на републиканския път Трявна-Жълтеш-Габрово пред Агенция “Пътна инфраструктура”.

Републиканският път III-552 е основният, който свързва двете населени места и неговото поддържане е от изключително значение предвид безопасността на всички пътуващи ежедневно по него.

През последните години, обаче, пътната маркировка в големи участъци от трасето липсва, а в други е избледняла и не се вижда достатъчно добре особено в тъмните часове на денонощието. Това от своя страна е предпоставка за пътно-транспортни произшествия и тежки инциденти.

Като отговорна институция, Община Трявна осъзнава важността на този дългогодишен проблем и не може да остане безучастна в неговото решаване, затова отново алармира АПИ за необходимостта от спешни действия.

На този етап, обаче, всички дейности, свързани с текущото поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа, се възлагат с ограничени бюджетни средства, които са съобразени с класа на пътя и натовареността на движението, информират от Управителният съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”.

За републиканския път Трявна-Жълтеш-Габрово, от този месец се въвежда зимно поддържане и се изпълняват само аварийни дейности.

Полагането на хоризонтална маркировка на пътя ще бъде възложено след осигурен финансов ресурс и при подходящи метеорологични условия, допълват още от АПИ без да посочват конкретен срок, в който това би било осъществимо.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Има пострадал при катастрофата на „Еса“ навръх Никулден в Габрово

Published

on

34-годишен габровец е пострадал при катастрофата на кръстовището в района на „Еса“, за която вчера ви информирахме. Мъжът е със счупване на дясното ходило на крака.

След като процесуално – следствените действия и огледът продължиха до късно през вчерашния ден, днес, 7 декември, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово оповестиха повече официална информация за пътнотранспортното произшествие.

Причината за инцидента е отнето предимство. Пътят на пострадалия габровец е бил отнет от възрастен водач, на 81 години, който за щастие се е отървал невредим от произшествието.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Инсп. Христофор Божинов призова младите шофьори да бъдат по-внимателни и отговорни на пътя

Published

on

Занятие по пътна безопасност се проведе в Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово. Инспектор Христофор Божинов от сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Габрово припомни на ученици от 12 клас основните задължения на водачите на МПС.

Сериозно внимание обърна на рисковете при шофиране с несъобразена скорост, както и след употреба на алкохол и наркотици. Той призова шофьорите да бъдат отговорни на пътя, да съобразяват поведението си с останалите участници в движението и най-вече с пешеходците.

Инспектор Божинов припомни на младите водачи да бъдат особено бдителни през есенно-зимния сезон, когато видимостта е ограничена, поради валежи или мъгла, да намаляват скоростта, когато преминават в районите на пешеходни пътеки и през неосветени участъци, тъй като пешеходците обикновено носят тъмни дрехи и са трудно забележими, а често пресичат или се движат неправилно по пътното платно.

Призова дванадесетокласниците, когато станат свидетели на случаи, при които лица, употребили алкохол, наркотици или други упойващи вещества, решат да управляват МПС – да се опитат да ги спрат или да сигнализират компетентните органи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Габрово засия празнично в коледни светлини (снимки + видео)

Published

on

Габрово грейна празнично! Централният площад „Възраждане“ засия приказно за предстоящите Коледно – новогодишни дни.

Светлините на коледната елха на Габрово включи кметът Таня Христова, която заедно с малко джудже донесоха до дървото грейналата звезда, която направи така, че градът да заблести.

Това се случи снощи, 6 декември. Въпреки ниските температури във вечерта на Никулден, десетки се събраха пред Общината, за да наблюдават събитието.

Жителите и гостите на града се насладиха на прекрасния момент, който донесе още повече добро настроение, а зрелищна заря украси небето в края на тържествения момент.

За да бъде още по-празнично на пл.“Възраждане“, три феи от Драматичния театър „Рачо Стоянов“ – Габрово орисаха събитието, което стана още по-вълшебно, а за музикалното оформление на празненството се погрижиха от Оркестър „Габрово“, с диригент Николай Венков и певицата Камелия Ноева.

Актьорите, със своята прекрасна игра, докоснаха многобройната публика, впечатлявайки малки и големи, предпочели да се насладят на градското тържество по включване на празничната украса.

На габровци кметът пожела светли и вълшебни празници. „Нека бъдем по-добри, да позволим доброто да достигне до всички наши сърца и да го раздаваме на всички, които са около нас. От сърце желая на всички вас да не спирате да преживявате тези прекрасни моменти, да не спирате вие, по-порасналите, да радвате децата и да ги усмихвате“, сподели Таня Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица