Свържи се с нас

Новини

Последни новини от Габрово от Fakti.bg

Published

on

Новини Габрово

Както и всяко едно друго населено място в страната, така и в град Габрово важните събития просто се случват, а ние имаме задачата да ги следим и да се информираме своевременно. Водещите вести са насочени в по-голямата си част към сфери като политика, спорт и здравеопазване. Има и много други интересни теми, които бихме могли да следим с голям интерес – светски хроники, горещи сензации, жълти факти и истински истории от ежедневието, в сюжета на които е възможно да открием и себе си. 

Какви новини за Габрово ще можем да научим онлайн

Рано или късно водещите вести по света и у нас ще достигнат до нас. Потокът на информация е непрекъснат в 21-ви век, когато високите технологии са превзели ежедневието ни, а ние можем само и единствено да се възползваме докрай от дигиталния прогрес. Ако в миналото достъпът до актуални новини е бил затруднен, то днес няма нищо по-лесно от това да сме осведомени за значимите неща от живота, в т.ч. и за случващото се в градове като Габрово. 

Новините за това населено място са разнообразни, а през новинарския сайт ще можем да научим най-важните от днес, от вчера, от миналата седмица и дори от преди месец. Освен последните и най-нови вести, посредством онлайн платформата ще получим бърз достъп и до сведения за футболни събития и други спортни срещи, за обратите на политическата сцена, както и за реални житейски истории, които ще ни накарат да се замислим и вгледаме навътре в себе си. 

Защо да ги четем през информационен сайт, споделят от Fakti.bg

Региони като Габрово не са засегнати толкова силно от динамиката на новото време и дигиталното “замърсяване”. Събитията обаче отново просто се случват, което ни кара да следим отблизо регионалните новини за населеното място, както и околните села в близост. Предимствата да ги четем онлайн не са никак малко, а именно:

  • Неограничен достъп до информационния поток – ще имаме бърз и лесен достъп до тях дори дори в малките часове на деня; 
  • Преглед на вестите за отминалата седмица и дори по-назад във времето – това е чудесен начин да направим ъпдейт на “базата данни”, която имаме в съзнанието си, а след това и да споделяме наученото с околните;
  • Четенето на онлайн новини за Габрово и останалите градове в България има и еко-насоченост – закупуването на хартиени вестници отпада напълно, което е в полза за околната среда.

От Факти съветват да следите актуалните теми, свързани с политически партии, разследвания, обстановката на имотния пазар, криминални открития, за да не пропускате нито една важна информация и новина за Габрово и останалите населени места в страната.

Новини

Използвайте по предназначение контейнера за дървесни отпадъци

Published

on

Община Трявна призовава всички граждани да използват контейнера за дървесни отпадъци в града по предназначение и в него да не бъдат изхвърляни друг вид отпадъци!

Апелът се отправя след като при последното извозване на металния съд в него са забелязани изхвърлени битови отпадъци като смачкани кашони и картони, полиетиленови торбички с пластмасови бутилки и друг вид едрогабаритни отпадъци.

Припомняме, че контейнерът бе доставен в Трявна през месец март тази година след сключено споразумение между Община Трявна и “Кроношпан България” ЕООД – преработвател на дървесина с изградени модерни съоръжения за рециклиране на дървесни отпадъци и услугата се ползва от всички наши граждани напълно безплатно за срок от 3 години.

Големият син съд е разположен до ул. “Белчо Белчев” и е с вместимост 38 куб. м. като основната цел е в него да бъдат изхвърляни само клони, стари и негодни за употреба дървени материали като шкафове, маси и пр., които в последствие се преработват и така отпадъчната дървесина отново се използва за производството на плочи (плоскости) от дървесни частици.

Извозването на дървените отпадъци веднъж седмично до предприятието във Велико Търново е в помощ и на Община Трявна, тъй като до март тази година местната власт извозваше този вид отпадъци до Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово и заплащаше за тяхното транспортиране до там.

Не на последно място, с предоставения метален контейнер се подобрява качеството на екологичната среда в Община Трявна и този вид отпадък успява да се рециклира, затова апелираме да не се злоупотребява с изхвърлянето на друг вид отпадъци в него!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово остава в тъмночервената зона

Published

on

Само 7 области в страната, сред които Габрово, остават в тъмночервената зона по показател 14-дневна заболяемост на 100 хил. души население. Другите области са Враца, Монтана, Перник, Русе, Софийска област и София–град. В жълтата зона, със заболяемост до 250 на 100 хил. души население, освен област Кърджали вече е и област Силистра.

Това става ясно от актуалната карта на 14-дневната заболеваемост, изготвена от Националния център по заразни и паразитни болести към 28 ноември т.г. 

В червената зона, където 14-дневната заболяемост е от 250 до 500 на 100 хил. души, към днешна дата се намират областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Спада и заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19. Към 5 декември 2021 г. 38% са свободните легла. 38,6% са свободните легла за консервативно лечение на пациенти с коронавирусната инфекция, а от интензивните легла в страната свободни са 32,3%.

Сто седемдесет и два са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 в област Габрово, а деветнадесет души са загубили битката за живота си с вируса през последните седем дни.

Данните, които обхващат периода от 30 ноември до 5 декември, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През изминалите седем дни общо 37 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 135 са били на домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 254 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са установените в Габрово, общо 100 души. Петдесет и две са положителните проби в Севлиево, по десет са тези в Дряново и Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Реконструирана е част от пътната мрежа по селата в Тревненско

Published

on

Реконструкцията на част от общинската пътна мрежа в малките населени места на територията на Община Трявна бе извършена от консорциумът ДЗЗД “Зимно поддържане – Трявна”, в състава на който влизат три фирми, отговарящи за превантивното поддържане и съответно доброто експлоатационно състояние на цялостната общинска пътна мрежа в региона.

Така, за последния един месец, служители на консорциума с необходимата специализирана техника и ресурс извършиха поддръжка на различни проблемни участъци от Общинската пътна мрежа, част от които – с. Драгневци, кв. Стояновци, с. Тодореците, с. Недялковци, с. Престой, с. Енчовци и в кв. Късовци, и кв. Ствоевци в кметство Плачковци, които създаваха неудобство на местното население при придвижването им към останалите населени места.

В т. нар. “Дясна махала” на село Драгневци е положен нов линеен отводнител, който ще допринесе за по-лесното и ефективно оттичане на водите при последващи обилни валежи и е прокопана нова отводнителна канавка, извършен е и ремонт с полагане на нова асфалтова настилка върху компрометиран участък от пътя.

Поставени са също нови еластични предпазни огради/мантинела/ в селата Тодореците, Стояновци и по стария път към с. Престой. Общата дължина на поставените предпазни съоръжения е 192 м.

Участъци, с компрометирана асфалтова настилка по пътя към кв. Късовци и селата Стоевци, Енчевци и Престой, са запълнени с топла асфалто-бетонна смес.

Община Трявна и ДЗЗД “Зимно поддържане – Трявна” продължават с планираните превантивни дейности и цялостната поддръжка на общинската пътна мрежа през следващите зимни месеци.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица