Свържи се с нас

Новини

10 причини да гласувате за „Продължаваме промяната”

Published

on

Смеем ли да мечтаем?
В последните няколко месеца много българи се размечтаха. Видяха едни светли хора в обществения живот на България, проследиха техните действия и си позволиха да се развълнуват на тема политика. На тема промяна! В много хора се надигна не просто поредната вълна на недоволство, която съпровожда всеки протест. Този път вълната ги разтресе положително. Възгордяха се, че в България има смели и можещи хора, които за кратко време се изправиха срещу престъпници, които правосъдието не успя да пребори с години.

1. Твърде дълго чакахме.
Отдавна чакаме промяната. Отдавна търсим „спасителя” и отдавна се лъжем и го припознаваме в грешния човек, партия, коалиция. Отдавна чакаме Демокрацията, НАТО, Европейският съюз да ни подарят промяната. Отдавна чакаме олигарсите да си тръгнат от власста. Отдавна чакаме депутатите ни да не спят, а да работят в парламента. Омръзна ни да излизаме по площадите, Омръзна ни да викаме “оставка”. Моментът за промяна е назрял. Моментът за промяна е СЕГА.

2. Ние доказахме, че можем.
Вие видяхте как работим и какво можем. Не ни беше лесно да вървим срещу онези, с които се борим. Но имахме цел, кауза, мисия – да постигнем колкото е възможно повече за краткото време, с което разполагаме. Вие знаете какво направихме – открихме течовете и ги „ремонтирахме”, наложихме контрол, за да няма други такива течове, събрахме пари, с които извадихме от бедност един милион пенсионери. Ние знаем, че това не е достатъчно. Но ние доказахме, че можем.

3. Защото сме почтени, компетентни и независими.
По презумпция и определение политиката не е мръсна работа и не е поле за изява на егото. В нея трябва да участват най-добрите сред населението. Ние имаме знанията, как да направим България богата държава. Ние сме изучавали стъпките, по които това да се случи и ние твърдим, че тези стъпки не са нито безброй много, нито са толкова трудни. Искаме да ги извървим заедно с всички вас. Условията са три – почтеност, компетентност и независимост.

4. Защото имаме визия, как да се случат нещата.
Отдавна си говорим, какво е необходимо на България, за да разгърне своя потенциал. Видели сме други държави, които са извървели пътя към промяната. Отдавна си мечтаем това да се случи и в България. Веднъж видели в нашето съзнание България от бъдещето, ние не можем и не искаме да игнорираме този образ. Той трябва да бъде осъществен. Той трябва да бъде видян от всички българи във и извън България.

5. Защото знаем, че България може повече.
България живее във всеки българин, който обича родината си, тя се изразява чрез всеки българин, успял в България – напук на всички трудности, наложени от системата, напук на всички онези, които го дърпат надолу, напук на всички онези, които не вярват, че може да се справи. България е жива и далеч от границите си, където българи се доказват в чужди страни, на чужди езици, в един чужд и непознат контекст. Те отиват и скачат в дълбокото, защото са смели и умеят да се справят с предизвикателствата.

6. Защото нас не ни е страх.
Защото нас не ни е страх да излезем и да покажем, че можем да постигнем промяната. Защото нетърпимостта към грешното, изкривеното и изопаченото е вече твърде голяма, за да бъде преглътната. Защото е време пошлостта и лъжата да бъдат изметени от българската политика. Защото всъщност най-големият ни страх е да бъдем безучастни сега и да съжаляваме след години.

7. Защото и вас не ви е страх!
По време на нашата обиколка из страната, срещнахме много хора – смели, открити, будни хора. Тези хора изразиха своята любов и надежда за България с присъствие, с думи, с очи – на непримиримост и решителност. Те ще бъдат възнаградени, защото промяната е в техните действия. Тя се усеща в присъствието на всеки буден гражданин, на всеки изправил глава, на всеки излязъл напред да изкаже своето мнение. Защото това е демокрацията! Да не те е страх да управляваш живота си, да не те е страх да си поискаш правата, да не те е страх да се бориш за бъдещето си!

8. Защото мечтите са не само безплатни, но осъществими!
Защото ние искаме не само да мечтаем за бъдещето на България, а да го осъществим. Защото всеки българин трябва да може да развие потенциала си и да намери мястото си в неговата родина. Ние знаем как това да се случи. Необходимо е само малко време.

9. Защото промяната зависи от всички!
Политиката не е само за журналистите и интелектуалците. Тя е за всички хора, които искат да разполагат с живота си. Защото избор имаме – винаги – да се предадем или да се опълчим срещу грешното. Да си останем вкъщи или да излезем и да дадем своя глас за хората, в които вярваме.

10. Защото гласувайки за нас, гласувате за СЕБЕ СИ.
Защото най-важният въпрос, който трябва да си зададем е: Не кой политик ми харесва, не кой е мой роднина или приятел, не кой раздава най-много (независимо какво), а КОЙ ще допринесе най-много за Моя по-добър живот!

Най-добрият отговор на въпроса „Защо да гласувате за нас” е: Защото гласувайки за нас, вие гласувате за себе си, за своето по-добро бъдеще и за България такава, каквото всички искаме да я видим.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Продължаваме промяната“ е под номер 25 в бюлетината. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Ученици от Детското полицейско управление посетиха Академията на МВР

Published

on

В учебното заведение, където се подготвят полицейските служители, учениците от 3а клас на ОУ „Стефан Пешев“ – Севлиево имаха възможността да разгледат кабинетите по стрелкова подготовка и противодействие на тероризма.

Преподавателят Александър Даскалов – старши преподавател от катедра „Специална полицейска тактика“ показа различни видове оръжия и предпазни средства, които се използват от служителите на МВР и макети на различни видове взривни устройства и способите за тяхното обезвреждане.

Децата посетиха също учебната съдебна зала. Там главен асистент в катедра „Оперативно- издирвателна дейност“ Ирина Кръстева ги запозна с ролята и задълженията на участниците в съдебния процес.

За финал малките ученици посетиха експозициите, които се намират в Академията, както и музея, обособен там.

Всяко дете имаше възможността да се запознае с обстановката и атмосферата създадена в Академия на МВР – София, в която се обучава голяма част от състава на МВР.

Зареди още

Новини

Ивелин Михайлов и полк. Николай Марков с отворена среща в Габрово

Published

on

Предприемачът Ивелин Михайлов и експертът по национална сигурност полк. Николай Марков ще проведат отворена среща, под надслов „За бъдещето на България“ в Габрово. Събитието ще се проведе в петък, 26 април, от 19.00 часа в конферентната зала на хотела, находящ се на бул.“Трети март“.

На срещата двамата ще говорят за проблемите в България като геополитическото положение на страната, ограбването на ресурсите ѝ от страна на наднационалния капитал и лобизма в националната политика и ще споделят своите решения.

Те ще представят и визията си за бъдещето на страната ни и конкретните стъпки, които ще предприемат. Подобни отворени срещи под този наслов вече се проведоха в Бургас, Варна , Видин , Добрич, Сливен, Русе и Стара Загора и други, и преминаха при засилен интерес от страна на жителите на градовете.

Записите от тях може да гледате в YouTube канала на „Свободен глас“.

Зареди още

Новини

ОУ „Неофит Рилски“ стана шампион на футболния турнир „Малки лъвчета“

Published

on

На открития терен в спортен комплекс „Христо Ботев“ се проведе традиционният турнир по мини футбол „Малки лъвчета“, за деца от 1-ви до 4-ти клас на габровските училища. В рамките на три дни се играха футболни двубои разделени в две предварителни групи.

Много оспорвано и с голямо желание за победа се състояха финалните срещи за III и IV място между отборите на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и СУ „Райчо Каролев“, завършил при резултат 2:1 и за I – II място между отборите на НУ „Неофит Рилски“ и ОУ „Ран Босилек“ завършил с резултат 3:1. Титлата шампион и първо място в турнира бе отредено на отбора от ОУ „Неофит Рилски“.

Второ място заеха футболните надежди от ОУ „Ран Босилек“, на трето са ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и четвъртото място остана за малките футболисти от СУ „Райчо Каролев“.

Участниците бяха наградени с медали и купи за отборите от заместник-кмета Невена Минева и с пожелание за още повече победи и успехи.

Както във всеки футболен турнир, така и в „Малки лъвчета“ бяха раздадени и индивидуални награди. Грамота за „Най-добър защитник“ получи Велислав Петров. Голмайстор на турнира стана Атанас Атанасов, а „Най-добър вратар“ – Николай Донев. С грамота за „Полезен играч“ бе отличен Деян Стоев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица