Свържи се с нас

Новини

10 причини да гласувате за „Продължаваме промяната”

Published

on

Смеем ли да мечтаем?
В последните няколко месеца много българи се размечтаха. Видяха едни светли хора в обществения живот на България, проследиха техните действия и си позволиха да се развълнуват на тема политика. На тема промяна! В много хора се надигна не просто поредната вълна на недоволство, която съпровожда всеки протест. Този път вълната ги разтресе положително. Възгордяха се, че в България има смели и можещи хора, които за кратко време се изправиха срещу престъпници, които правосъдието не успя да пребори с години.

1. Твърде дълго чакахме.
Отдавна чакаме промяната. Отдавна търсим „спасителя” и отдавна се лъжем и го припознаваме в грешния човек, партия, коалиция. Отдавна чакаме Демокрацията, НАТО, Европейският съюз да ни подарят промяната. Отдавна чакаме олигарсите да си тръгнат от власста. Отдавна чакаме депутатите ни да не спят, а да работят в парламента. Омръзна ни да излизаме по площадите, Омръзна ни да викаме “оставка”. Моментът за промяна е назрял. Моментът за промяна е СЕГА.

2. Ние доказахме, че можем.
Вие видяхте как работим и какво можем. Не ни беше лесно да вървим срещу онези, с които се борим. Но имахме цел, кауза, мисия – да постигнем колкото е възможно повече за краткото време, с което разполагаме. Вие знаете какво направихме – открихме течовете и ги „ремонтирахме”, наложихме контрол, за да няма други такива течове, събрахме пари, с които извадихме от бедност един милион пенсионери. Ние знаем, че това не е достатъчно. Но ние доказахме, че можем.

3. Защото сме почтени, компетентни и независими.
По презумпция и определение политиката не е мръсна работа и не е поле за изява на егото. В нея трябва да участват най-добрите сред населението. Ние имаме знанията, как да направим България богата държава. Ние сме изучавали стъпките, по които това да се случи и ние твърдим, че тези стъпки не са нито безброй много, нито са толкова трудни. Искаме да ги извървим заедно с всички вас. Условията са три – почтеност, компетентност и независимост.

4. Защото имаме визия, как да се случат нещата.
Отдавна си говорим, какво е необходимо на България, за да разгърне своя потенциал. Видели сме други държави, които са извървели пътя към промяната. Отдавна си мечтаем това да се случи и в България. Веднъж видели в нашето съзнание България от бъдещето, ние не можем и не искаме да игнорираме този образ. Той трябва да бъде осъществен. Той трябва да бъде видян от всички българи във и извън България.

5. Защото знаем, че България може повече.
България живее във всеки българин, който обича родината си, тя се изразява чрез всеки българин, успял в България – напук на всички трудности, наложени от системата, напук на всички онези, които го дърпат надолу, напук на всички онези, които не вярват, че може да се справи. България е жива и далеч от границите си, където българи се доказват в чужди страни, на чужди езици, в един чужд и непознат контекст. Те отиват и скачат в дълбокото, защото са смели и умеят да се справят с предизвикателствата.

6. Защото нас не ни е страх.
Защото нас не ни е страх да излезем и да покажем, че можем да постигнем промяната. Защото нетърпимостта към грешното, изкривеното и изопаченото е вече твърде голяма, за да бъде преглътната. Защото е време пошлостта и лъжата да бъдат изметени от българската политика. Защото всъщност най-големият ни страх е да бъдем безучастни сега и да съжаляваме след години.

7. Защото и вас не ви е страх!
По време на нашата обиколка из страната, срещнахме много хора – смели, открити, будни хора. Тези хора изразиха своята любов и надежда за България с присъствие, с думи, с очи – на непримиримост и решителност. Те ще бъдат възнаградени, защото промяната е в техните действия. Тя се усеща в присъствието на всеки буден гражданин, на всеки изправил глава, на всеки излязъл напред да изкаже своето мнение. Защото това е демокрацията! Да не те е страх да управляваш живота си, да не те е страх да си поискаш правата, да не те е страх да се бориш за бъдещето си!

8. Защото мечтите са не само безплатни, но осъществими!
Защото ние искаме не само да мечтаем за бъдещето на България, а да го осъществим. Защото всеки българин трябва да може да развие потенциала си и да намери мястото си в неговата родина. Ние знаем как това да се случи. Необходимо е само малко време.

9. Защото промяната зависи от всички!
Политиката не е само за журналистите и интелектуалците. Тя е за всички хора, които искат да разполагат с живота си. Защото избор имаме – винаги – да се предадем или да се опълчим срещу грешното. Да си останем вкъщи или да излезем и да дадем своя глас за хората, в които вярваме.

10. Защото гласувайки за нас, гласувате за СЕБЕ СИ.
Защото най-важният въпрос, който трябва да си зададем е: Не кой политик ми харесва, не кой е мой роднина или приятел, не кой раздава най-много (независимо какво), а КОЙ ще допринесе най-много за Моя по-добър живот!

Най-добрият отговор на въпроса „Защо да гласувате за нас” е: Защото гласувайки за нас, вие гласувате за себе си, за своето по-добро бъдеще и за България такава, каквото всички искаме да я видим.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Продължаваме промяната“ е под номер 25 в бюлетината. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

„ТЯ в Габрово – декемврийска среща“

Published

on

Доброволческият екип на „ТЯ в Габрово“ към Фондация „Екатерина Каравелова“ отбелязва Международния ден на доброволеца 5-ти декември и края на 2022 година със събитие на 7-ми декември, сряда, от 17.30 часа в ресторант „Сопрано“. Говорителки на „ТЯ в Габрово – декемврийска среща“ ще бъдат Мартина Денева-Венкова и Ренета Колева.

„ТЯ в Габрово“ представя активните габровки и дава възможност на момичета и жени с различни истории, работещи в разнообразни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Мартинa Денева-Венкова е изложбен дизайнер и изследовател, работещ за развитието на музеите в България. Тя е част от екипа на Музея на хумора и сатирата в Габрово, а в самостоятелната си практика работи и с други български музеи. През 2020 г. започва докторантско изследване при БАН, с което цели да създаде наръчник с добри практики и стандарти при проектирането на съвременни изложби и вълнуващи музейни разкази.

Ренета Колева до 2021г. е главен учител по български език и литература в ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, а паралелно с това се е заела с научно- творческото изследване на художествени текстове. За нея да бъдеш учител е привилегия, призвание и огромно предизвикателство в динамичния ХХІ век.

Събитието е с вход свободен и ще се проведе на 7-ми декември от 17:30 часа в ресторант „Сопрано“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Тази вечер ще светне коледната елха на Габрово

Published

on

Светлините на коледната елха на Габрово ще бъдат запалени днес, 6 декември, от 18.00 часа на площад „Възраждане“.

За доброто настроение и усмивките на всички ще се погрижат ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово и Оркестър „Габрово“.

Нека се съберем заедно около коледното дръвче в нашия град и дадем началото на празничното настроението.

Какви събития включва коледната програма през декември може да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейна в пълния си блясък

Published

on

Коледната елха и празничните светлини в Централната градска част на Трявна грейнаха в пълния си блясък, снощи, с богата подготвена програма на площад „Капитан дядо Никола“ в Славейковия град.

По традиция светването на празничната премяна на 7-метровото коледно дръвче официално постави начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна и доказа, че е едно от най-дългоочакваните и обичани събития от жители и гости на града.

И тази година, разбира се, най-радостни бяха децата, които с нетърпение очакваха заветния момент до светването на елхата. Някои от тях даже успяха лично да предадат своите писма до Дядо Коледа, който заедно със Снежанка, изненада малчуганите в началото на вечерта.

Малки и големи не спираха да се снимат с Добрия старец и неговите помощници и да се хвалят колко много са слушали през тази година. Празничната програма започна точно в 18:00 ч. с камбанен звън на Часовниковата кула.

Поздравление към всички присъстващи отправи кметът на Трявна Силвия Кръстева, която пожела светли и топли Коледно-новогодишни празници. „Пожелавам Ви от сърце, на Вас и вашите семейства – мир и светлина в душата, доброта, здраве и само хубави емоции, както и една хубава и незабравима Коледа. Нека светлините на нашата елха да бъдат най-светлите ни пожелания. Вярвайте от сърце и доброто ще победи, бъдете здрави и весели празници,“ сподели още кметът.

Първи на сцената излязоха малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, които зарадваха присъстващите с коледни песнички и подготвени стихчета. Дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна също поздравиха гостите с тематични фолклорни изпълнения. Веднага след тях на сцената излезе талантливата поп певица Стела Георгиева – STELLAR, която приповдигна настроението на малки и големи с весели коледни песни.

Кулминация на вечерта бе тържественото запалване на празничните светлини на коледната елха в Трявна, което и тази година бе обратно отброено от кметът на Община Трявна с помощта на нетърпеливите дечица.

Блясъкът на коледната премяна бе допълнен от впечатляваща заря, която озари небето над Трявна. Празникът продължи с Детски танцов ансамбъл и Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които заедно с присъстващите извиха кръшни хора на площад „Капитан дядо Никола“ в града.

Община Трявна благодари на всички за участието тази вечер, както и на ръководството и децата на ДГ „Калина“ – гр. Трявна, които по непредвидени обстоятелства не успяха да вземат участие в празничната програма.

Всички снимки от събитието на фотографа Димитър Сотиров можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица