Свържи се с нас

Новини

Приоритети и цели на „Продължаваме Промяната“

Published

on

Многократно в разговор с хората и пред журналисти Кирил Петков заяви, че „нито един лев няма да бъде похарчен по непрозрачен начин“. Обикновено, когато на политическата сцена се появява нова партия, гласоподавателят не я познава и ако му допадат принципите ѝ, трябва да ѝ гласува доверие в аванс. Случаят с „Продължаваме Промяната” е различен, защото българският избирател има преимуществото да направи своя избор на базата на реални резултати, постигнати от нейните лидери.

Още по време на първото служебно правителство, Кирил Петков и Асен Василев доказаха, че течовете в системата могат да бъдат спрени. Те успяха да повишат събираемостта на данъците и по този начин да актуализират бюджета, при което се разпределиха пари както за българските пенсионери, така и за здравеопазване и подпомагане на бизнеса.

„Продължаваме промяната“ не планува промяна в данъците, но работи за тяхното събиране. Както Асен Василев многократно е заявявал: „България не е бедна държава, а безобразно крадена държава.” Когато се спрат течовете, когато се съберат данъците, се оказва, че пари има и е нужна единствено по-добра организация за тяхното разпределение и разходване.

Защо „Продължаваме Промяната” е политическият субект, който може да изведе България от омагьосания кръг на корупцията?
Нулева корупция е първата цел, която трябва да бъде постигната във всяка една точка от програмата. За съжаление днес корупцията е пропила държавните структури и се е превърнала в основна пречка за подобряване стандарта на живот. Възлагането на обществени поръчки на „наши хора”, както и овластяването на кадри не заради тяхната компетентност, а заради техните връзки, пречи не само на управлението на държавните ресурси, но и рефлектира върху всички сектори.

Последните години в сферата на здравеопазването не са подобрени нито условията на работа за медицинския персонал, нито комфорта на пациента. Преодолявайки корупцията в сферата на здравеопазването, ще можем да изградим система, в която няма нужда от доплащания. Всеки човек ще има достъп до качествени здравни грижи и адекватна профилактика. Необходимо е да се разшири кръга от болници в страната, в които да могат да се приемат спешни и тежки случаи, както и да се подсигурят линейки и хеликоптери за повишаване на ефективността на спешна помощ.

Развитието на икономиката към иновации и нови технологии е пряко зависимо от въвеждането на прозрачни процедури и получаване на държавни субсидии. Това важи както за малкия и средния бизнес, така и за сферите на земеделието и туризма. Едва когато се фокусираме върху нашите силни страни и съумеем да подкрепим хората, които знаят и могат да развиват бизнеси, тогава ще можем да увеличим производителността и да отворим нови работни места. Вместо да внасяме „пластмасови ” домати от чужди страни, България има потенциала да произвежда качествени български продукти както за собствените си нужди, така и за износ. Вместо да се славим с евтин, алкохолен туризъм в Европа, България може да развие целогодишен природосъобразен туризъм с висока добавена стойност.

Основен приоритет в програмата на „Продължаваме Промяната” е решаването на енергийната криза. В момента всяко трето домакинство не може да си покрие разходите за ток заради рязкото увеличение на цените. От една страна сме подписали зелената сделка с ЕС, от друга обаче нямаме стратегия за изграждане на алтернативни източници. Нужно е да се въведе ред в управлението на енергетиката и да се закрие БЕХ. Решенията, които предлага „Продължаваме Промяната” са комплексни, като на първо място стоят контрол, отчетност и прозрачност на държавните дружества. Ресурси и спестявания има, когато процесът е прозрачен. „Продължаваме Промяната” планува изграждането на нови мощности, като ВЕИ, геотермални източници, ВЕЦ, ПАВЕЦ и нови технологии. Не на последно място, с цел оптимизация на потреблението е нужно подобряване енергийната ефективност на жилищните сгради чрез масово обновяване на същите. Навлизане на термопомпите като средство за отопление е приоритет, който ще допринесе за по-чиста енергия и плавно преминаване към Зелената сделка.

Цялата програма на „Продължаваме Промяната” може да прочетете оттук.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Продължаваме промяната“ е под номер 25 в бюлетината. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

АПИ: Тръгвайте на път с подготвен за зимата автомобил!

Published

on

През нощта и утре – 30 ноември, се очаква понижение на температурите, а в Северна и Западна България метеорологичната прогноза е за понижение на температурите, силен вятър и дъжд, който в планинските райони в Западна България и в Лудогорието ще преминава в сняг.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника. Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.​

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Сгащиха бракониер да дере благороден елен

Published

on

Севлиевец бе задържан за бракониерство, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В събота бил получен сигнал от гражданин, който заявил, че е забелязал отстреляно диво животно в двор на къща в село Угорелец.

На място веднага бил насочен екип на полицията, който установил 69-годишен мъж да дере убит благороден елен.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 237 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

373-ма заразени с КОВИД-19 и 41 починали за последните 10 дни в региона

Published

on

Триста тридесет и трима души са загубили битката за живота си, а четиридесет и един са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 през последните 10 дни на територията на област Габрово.

Данните, обхващащи периода от 18 до 28 ноември, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През изминалите десет дни общо 62 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 311 са били на домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 254 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са установените в Габрово, общо 216 души.

Стои и четири са положителните проби в Севлиево, двадесет и девет са тези в Дряново и двадесет и четири в Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица