Свържи се с нас

Новини

Блестящо представяне за плувците на „Викинг“

Published

on

Блестящо представяне за плувците от СК“Викинг“ по време на международния турнир „Бриз“. Ивайла Йонкова спечели 2 златни медал.

Международният турнир по плуване „Бриз“ 2021 премина при изключително голям интерес. Надпреварата в „Парк Арена ОЗК“, проведена от 8-ми до 10-ти октомври бе организирана от плувен клуб „Бриз“ – гр. Бургас , Община Бургас и БФПС, и събра 466 състезатели от 36 плувни клуба. Прекрасното закрито спортно съоръжение даде възможност на състезателите да реализират максимално своите възможности.

СК „Викинг 2008 – Севлиево” бе представен блестящо от 5 състезатели , които стартираха в 3 възрастови групи. Във възрастова група D ( род. 2009 – 2010 г.) севлиевския клуб представиха Ивайла Йонкова (р. 2009 г.), Яна Петкова (р.2010 г.) и Момчил Баев (род.2010 г.). След изключително силно участие Ивайла Йонкова успя да спечели 2 златни медала на 100 и 200 метра гръб и 1 бронзово отличие на 50 м гръб.

Стойностното ѝ постижение в дисциплината 200 м гръб бе сериозна заявка за медал от предстоящото Държавно първенство на 25-метров басейн през декември. Показаният резултат я нареди на 4-то място в класацията за най-добри постижения при момичетата от групата.

Отново отлично представяне на Яна Петкова, която след много стабилно плуване успя да се противопостави на по-големите момичета от групата и заслужено спечели 3 медала – сребърен на 100 м. съчетано плуване и 2 бронзови в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай.

Съотборникът ѝ Момчил Баев направи също успешни стартове. В дисциплината 200 м. бруст той се класира на престижното 4-то място, а на 100 м. съчетано зае 9-то място в класирането.

В група D (род.2007-2008 г.) СК „Викинг“ бе представен отлично от Лилия Криндова ( род.2008 г.), която също успя да се изкачи на почетната стълбичка като спечели бронзов медал в дисциплината 50 м бътерфлай.

С най-добро лично постижение Лилия се класира на 5-то място в старта на 50 м. св. стил и бе с най-добър резултат за родените през 2008 г. момичета в групата.

В група Е ( род. 2011 г. и след това) отборът бе представен от Хелена Йонкова (род. 2012 г.). Състезателката плува с много голямо желание като показаният резултат в дисциплината 50 м гръб я класира на 18-то място.

Със спечелените 7 медала камерният отбор на СК „ Викинг 2008 – Севлиево“ успя да се нареди на 16-то място в отборното класиране по медали от 36 отбора и достойно защити доброто име на клуба.

Имайки в предвид обективните обстоятелства и невъзможност на състезателите да водят плувна подготовка в Севлиево , спечелените медали са много ценни за клуба, защото треньори, състезатели и родители отделят изключително много време и средства да пътуват вече месец и половина за всяка тренировка до най-близки съседни градове .

Във възрастова група (род.2008-2009 г.) се състезаваха Лилия Криндова, Теодора Христова, Мария Василева родени 2008 г. и Ивайла Йонкова (род. 2009 г. ).

Отлично плуване на Ивайла в дисциплините 100 и 200 м гръб, в които постигна най-добри лични постижения, съответно 8-мо и 9-то място. Особено стойностно бе плуването ѝ на 200 метра, в което постижението ѝ бе второ за род.2009 г.

Лилия Криндова се състезава много добре като постигна най-добри лични постижения във всички стартове. Най-стойностни бяха постиженията ѝ на 50 и 100 метра свободен стил, в които се класира на 12-то и 13-то място.

Мария Василева плува най-добре в дисциплината 50 м бруст, в която се класира на 19-то място. Двете 12-ти места постигнати в двете щафети 4х50 метра свободен стил и 4х50 м. смесена, затвърдиха успешното участие.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейва на 5 декември

Published

on

Коледната елха и празничните градски светлини в Трявна грейват с тържество в понеделник, на 5 декември. По традиция, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града, където ще се проведе и подготвения по този повод коледен концерт. Събитието дава начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2022 година и е едно от най-обичаните и дългоочаквани такива от малки и големи.

Празничната програма започва точно в 18:00 ч. с поздравление на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която официално ще открие коледния концерт на площада. Веднага след това на сцената ще излязат и малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна. Вечерната забава ще продължи с Детски танцов ансамбъл при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които също ще приповдигнат настроението на присъстващите.

Непосредствено преди обратното преброяване до момента на запалване на празничните коледни светлини, жители и гости на Трявна ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна, както и на талантливата поп певица Стела Георгиева, по-известна като STELLAR.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха с впечатляваща заря и извиването на кръшно хоро от Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“-гр. Трявна на старинния площад.

Община Трявна е подготвила и още една изненада за своите малки и големи гости на 5 декември – снимка за спомен край елхата с Дядо Коледа и Снежанка, които ще очакват всички желаещи там.

Поради непредвидени обстоятелства, участие в подготвената празнична програма няма да вземат децата от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, както бе оповестено по-рано. Община Трявна благодари за отзивчивостта на малките сладури и тяхното ръководство и ги очаква в следващи събития.

Информираме всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение от 17:30 ч. до 19:30 ч.

Снимка: Пламен Ковачев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Консултации със специалисти в МБАЛ „Св. Иван Рилски” през декември

Published

on

Д-р Мария Георгиева – специалист-хематолог, ще консултира на 3 декември 2022 г.
Час за консултация с д-р Георгиева могат да си запишат всички пациенти, които са: с нисък или висок хемоглобин, ниски или високи левкоцити, ниски или високи тромбоцити, които опипват необясними формации по тялото си или имат известна кръвна болест и се нуждаят от проследяване и активно наблюдение, или са насочени за консултация от личния лекар.

На 11 декември са консултациите с д-р Илия Фидошев – специалист в областта на общата и онкологична хирургия. Д-р Фидошев извършва профилактика за: рак на гърдата, рак на горен и долен гастроинтестинален тракт, хемороидална болест, проктология /фисури и фистули/; както и лечение на трудно зарастващи рани. Работи конвенционални и мини инвазивни /безкръвни/ хирургични операции при: жлъчно-чернодробни болести, слабинни хернии, пъпни хернии, апендицит и дебелочревни тумори.

Д-р Диляна Атанасова – акушер-гинеколог, ще консултира пациенти на 17 декември 2022 г. Д- р Атанасова, д.м., е специалист с дългогодишна професионална практика в СБАЛАГ Майчин дом“ и в “МАРКОВС”, София. Учредител и член на Българската Асоциация по Ултразвук в Акушерството и Гинекологията, член е и на Международната асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията. Автор на над 70 научни труда в български и чуждестранни научни издания, с участие в повече от 80 конгреса, конференции, симпозиуми, семинари.

Д-р Владимир Лазаров – специалист УНГ болести, ще преглежда пациенти на 21 декември 2022 г. Д-р Лазаров извършва консултативно-диагностични прегледи и лечение на заболявания в ушите, носа и гърлото при деца и възрастни: затруднено носно дишане, синузит, гласови разстройства, хъркане, възпаления на външното и средното ухо, фарингит, аденоидни вегетации при малки деца. Извършва слухопротезиране с дигитални слухови апарати, както и изследвания като аудиометрия и тимпанометрия.

Консултациите с външни специалисти са срещу заплащане и се осъществяват след предварително записване на тел. 066/99 00 90. Подробна информация за дейностите, услугите и условията, които предлага МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Габрово”, може да намерите на адрес: www.mbal-ivanrilski.com.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица