Свържи се с нас

Икономика

„Стани част от „МАТЕГА“ ООД“

Published

on

Производствената дейност на „МАТЕГА“ ООД се реализира в България, на територията на град Габрово, и е разположена на площ от 3 000 м2 .

Макар и млада, основана на 02.09.2020 г., фирма „МАТЕГА“ бързо се развива и вече е сред разпознаваемите компании в Габрово. Специализирана е в производството на компоненти за огнестрелни оръжия, системи за професионално обучение, СО2 пистолети, пушки, револвери и въздушни пистолети.

Ориентирана е предимно като вътрешногрупово производствено звено за марките CARL WALTHER, HÄMMERLI и UMAREX. Продукцията е предназначена за международния пазар.

„МАТЕГА“ ООД е високоефективна компания, с технологично усъвършенствано портфолио от услуги, базирани на немско-българско ноу-хау. Технологията се основава главно на CNC-изработка с най-съвременни машини с до 5-осни обработващи центрове. Прецизирането на елементите до готовия за монтаж продукт се извършва от висококвалифицирани специалисти чрез повърхностна ръчна работа.

За своето производство фирмата търси да назначи:

Оператор на CNC-машини

Основни изисквания:

• Подходящо образование и професионален опит на сходна длъжност

• Техническа грамотност за работа с CNC-машини и измервателна техника

• Отговорност, организираност, точност и прецизност в работата

Отговорности и задължения:

• Работа на обработващи центри с CNC;

• Настройка и управление на машината

• Изработка на детайли по предварително зададени чертежи и програми

• Контрол на качеството на детайлите според технологичната документация

Монтажник в производството

Основни изисквания:

• Отговорност, организираност, точност и прецизност в работата

• Професионален опит на сходна длъжност е предимство

• Техническа грамотност е предимство

Отговорности и задължения:

• Изпълнение на монтажни операции;

• Подготовка на компоненти за монтаж и опаковка;

• Извършване на ремонт и подмяна на необходимите части;

• Използване на ръчни инструменти, приспособления;

• Контрол на качеството на детайлите според технологичната документация;

• Изпълнява и други възложени задачи в рамките на плановото задание;

Оператор на дървообработващи машини

Основни изисквания:

• Отговорност, организираност, точност и прецизност в работата

• Подходящо образование и професионален опит на сходна длъжност е предимство

• Техническа грамотност е предимство

Отговорности и задължения:

• Работа с машини за дървообработване – циркуляри, банцинги и други машини за дървообработващата промишленост;

• Използване на ръчни инструменти, приспособления;

• Контрол на качеството на детайлите според технологичната документация;

• Изпълнява и други възложени задачи в рамките на плановото задание;

Работник, повърхностна обработка на детайли

Основни изисквания:

• Подходящо образование и професионален опит на сходна длъжност

• Техническа грамотност за работа с машини и измервателна техника

• Отговорност, организираност, точност и прецизност в работата

Отговорности и задължения:

• управление на стационарни или преносими машини за полиране и шлифоване;

• настройване на машини за полиране, шлайфане и пилене;

• работа с ръчни инструменти и прилагане на знания за абразивни материали и процеси на шлайфане

• Контрол на качеството на детайлите според технологичната документация

MATEGA предлага:

• Отлични условия на работа в професионален екип;

• Мотивиращо възнаграждение

• Дългосрочна заетост;

• Сигурност, стабилност и дългосрочна перспектива;

• Локация на компанията в рамките на град Габрово

За повече информация:
066/ 830 114
office@matega.bg
www.facebook.com/matega.bg

Икономика

Фирма спечели 25 000 лева от Общината за занаятчийска работилница с магазин

„Габровският зелен ускорител“ с награди за всички финалисти.

Published

on

„Гормоли“ ООД е големият победител в завършилия „Габрово Зелен Ускорител“ (Gabrovo Green Accelerator), съобщиха от Областния информационен център.

Компанията печели наградата от 25 000 лева за предложението си да открие в Габрово занаятчийска работилница с магазинна част, в която на място да бъдат приготвяни пресни студено пресовани масла, брашна и тахани от най-различни видове био ядки и семена, като ще бъде следвана концепцията за зелена енергия и производство без опаковки и отпадъци.

Компанията ще осигури собствен ресурс под формата на личен труд, умения, ноу-хау (know-how), както и покриване на режийните разходи на обекта.

Класираните за финала 6 компании бяха оценявани от седемчленно жури по предварително разработени критерии, които преценяват пазарната възможност на предложението, разработеният бизнес план, потенциалът за растеж, мениджърският екип, защитата и представянето на идеята.

Председател на комисията за оценка бе кметът на община Габрово Таня Христова, а останалите членове: Леона Асланова – основател на агенцията за иновации Innovation Starter, Ангелина Тодорова – директор „Проектна информация и финансиране“ във Фонд на фондовете, Мариян Маринов – директор „Бизнес Развитие“ в София Тех Парк, Теодор Стойчев – ръководител на бюрото на Европейския парламент в България, Костадин Андонов – координатор „Иновации и развитие“ във WWF България (Световен фонд за дивата природа) и Тодор Попов – директор на дирекция „Административно, правно и информационно обслужване” в Община Габрово.

Награди от Акселератора получиха и останалите участници. Екипите на компаниите „Клаудрак“ ООД и „Май Стори Травел“ ООД – парични премии по 1000 лева от Innovation Starter. „Ренерко“ ООД получи наградата на евродепутата Андрей Новаков – посещение на Европейския парламент, а екипът на „Байки Фън“ ЕООД ще се отправи на вълнуваща двудневна разходка с рейнджър по избран маршрут в Национален парк „Централен Балкан“.

Община Габрово ще предприеме действия за сключване на договор със „Сенстейт Технолоджис“ АД за производство и поставяне в градска среда на двукамерни цифрови модули за разделно събиране на отпадъците с помощта на специализирана IoT система за мониторинг в реално време.

Програмата „Габрово Зелен Ускорител“ (Gabrovo Green Accelerator) продължи няколко месеца. В нея първоначално се включиха 15 зелени компании в начален етап на развитие, които представиха предложенията си за бизнес в Габрово. След първоначална селекция финалистите преминаха онлайн обучителни модули, в които бяха подпомогнати за правилното структуриране и изготвяне на бизнес плановете си и тяхното успешно презентиране пред жури.

Екипът на „Габрово Зелен Ускорител“ благодари на всички, които се включиха, за вдъхновяващото им участие и представените бизнес идеи. „Заедно доказахме, че екологичният транспорт, зелената и приобщаваща градска среда, производството на био храни, иновативните стратегии за управление на отпадъците и устойчивото потребление на природните ресурси са не просто бизнеси с добра възможност, а социално-отговорни каузи, които носят потенциала да създават общности, да възпитават към отговорно отношение и да подобряват качеството на живот.

„Габрово Зелен Ускорител“ e програма на Общината, която се реализира от Областен информационен център – Габрово, в партньорство с агенцията за иновации Innovation starter. „Gabrovo Green Accelerator“ е част от инициативите, включени в програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година, която заслужено спечели Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Изтича срокът за последната вноска за плащане на местни данъци и такси

Published

on

Община Габрово уведомява своите данъкоплатци, че изтича срокът за внасяне на втора /последна/ вноска за плащане на местните данъци и такси за 2021 г.

До 1 ноември всяко физическо и юридическо лице може да плати своите задължения в пълен размер на касите на дирекция „Местни данъци и такси“, всеки делничен ден от 8.15 – 16.30 часа, без прекъсване, по банков път, чрез пощенски запис, виртуален ПОС терминал или чрез касите на „Изи пей“ в цялата страна.

Община Габрово напомня, че задълженията за местни данъци и такси могат да бъдат проверени и на сайта на администрацията, като за целта предварително трябва да се знае входящ номер на декларация за придобито имущество.

Справка може да се извърши и с валиден електронен подпис или ПИК код издаден от НАП.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Трявна спечели наградата „Туризъм и култура“

Published

on

Община Трявна за първи път спечели наградата “Туризъм и култура” за малка община, с население под 20 000 души, в деветото издание на националния конкурс “Кмет на годината 2021”.

Престижното състезание се организира ежегодно от платформата Kmeta.bg и дава възможност на гражданите чрез онлайн гласуване да определят кои са общините с най-добри практики у нас.

Наградата бе връчена на кмета на Община Трявна Силвия Кръстева от директора на “Геотехмин” – г-н Стоян Сталев. Тревненският градоначалник с радост прие достойното и заслужено отличие и подчерта, че подобна награда носи, както гласувано доверие, така и голяма отговорност.

“За мен е изключително удоволствие да получа тази награда, защото тя принадлежи на община Трявна и на всички тревненци. Хората са нашият двигател, за да се движим в правилната посока. Благодаря на Кмета.bg, че търсят добрите практики в местното управление и ги споделят. Благодаря на Общинска администрация, Общински съвет и на всички, които пазят духа на нашия град. Оттук ние можем да развиваме туризма. Добре дошли сте в нашия град, градът на баща и син Славейкови!”, посочи г-жа Силвия Кръстева.

Тази година големите победители в категория “Туризъм и култура” за средна община са Карлово и за голяма – Стара Загора. Наградени бяха общо 21 от всички 265 номинирани общини у нас в 7 категории – “Кмет на годината”; “Кмет на гражданите”; “Smart city”; “Спорт и младежки инициативи”; “Градска среда”; “Туризъм и култура” и “Зелена община”. Престижната церемония се състоя в “София Тех парк” без присъствието на публика и при спазване на всички противоепидемични мерки, действащи в момента в страната.

Цялото награждаване ще бъде излъчено на 25 ноември по националната телевизия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица