Свържи се с нас

Новини

Разширяването на „синята зона“ в Габрово е факт

Published

on

Актуализация и разширение на зоните за платено и безплатно паркиране на територията на Габрово прие местният Общински съвет на заседание, което се проведе вчера, 30 септември.

Предложението за разширение на зоните и актуализацията на съществуващите е продиктувано от промени вследствие на реализирани инфраструктурни проекти, бъдещи такива, както и необходимостта от подобряване на организацията на движението и организацията на паркирането в централна градска част и намаляване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия.

С актуализацията се регламентират и по-голям брой паркоместа, предназначени за хора с увреждания. По-голямата част от предложените паркоместа са във вече съществуващи райони за платено паркиране. (Можете да видите промените в ГИС системата на Община Габрово оттук. Новите места са обозначени със зелен цвят).

Обобщено, промените са:

Обособява се един нов район – 9
– с граници:
изток – река Янтра, запад – ул. „Македония“ и ул. „Лазар Донков“, север
– ул. „Съзаклятие“, ул. „Априловска“ и юг – кръстовище между ул. „Юрий Венелин“ и бул. „Априлов“.

Зоните за платено паркиране в новия район са: ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия ѝ паркинг от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“, бул. „Априлов“ от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. “Лазар Донков“; ул. „Иван Гюзелев“; ул. „Елисавета Попангелова“; ул. „Райчо Каролев“ от бул. „Априлов“ до ул. „Юрий Венелин“ и паркинг, намиращ се между ул. „Лазар Донков“ и ул. „Съзаклятие“.

В останалите, вече съществуващи райони, промените са:

В Район 1 /Драматичен театър/, се създава нова зона: Паркинг ул. „Баждар“ /връзка ул. „Чардафон“ – ул. „Скобелевска“/.

В Район 2 /Административен център/, се правят следните промени: Обхватът на южната граница става: – ул. „Съзаклятие“, ул. „Ванче Михайлов“ до пресечката с ул. „Добри Карталов“ и ул. „Априловска“.

В район 2 се създават нови зони за платено паркиране: – Паркинг откъм ул. „Юрий Венелин“ /градинката с Мечето/; – Ул. „Ванче Михайлов“ от пресечката на ул. „Съзаклятие“ до пресечката на ул. „Добри Карталов“.

В Район 3 /Паметник Ран Босилек/, се създава нова зона: Паркинг Бюро по труда на ул. „Цанко Дюстабанов“.

В Район 5 /Рачо Ковача/, се създава нова зона: Ул. „Янтра“ от пресечката с ул. „Цанко Дюстабанов“ до пресечката с ул. „Радецка“.

В Район 6 /Шести участък/, се създават нови зони: Ул. „Цар Калоян“ от пресечката с ул. „Пенчо Славейков“ до пресечката с ул. „Никола Палаузов“; Ул. „Никола Палаузов“ от пресечката с ул. „Цар Калоян“ до ул. „Козлодуй“; Ул. „Козлодуй“ от пресечката с ул. „Никола Палаузов“ до ул. „Еким Цанков“; Ул. „Пенчо Славейков“ – от ул. „Цар Калоян“ до ул. „Опълченска“.

В Район 7 /Дечкова къща/, се създава нова зона: Паркинг Централен пазар /между ул. „Еким Цанков“, ул. „Къкрина“ и ул. „Отец Паисий“/.

В Район 8 /Шипка – Орловска/, се създават нови зони: Ул. „Дунав“, от пешеходен мост до ул. „Орловска“; Улица, свързваща осова точка 2082 от ул. „Дунав“ и осова точка 1429 от ул. „Орловска“.

1 декември е датата, от която ще започне да се прилага ефективен санкциониращ контрол по отношение на новите зони за платено и безплатно паркиране.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Почистиха градинката пред болницата в Трявна

Published

on

Днес, 22 октомври, служители на Община Трявна изчистиха градинката пред централния вход на МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов” в града.

Събрани бяха изхвърлените битови отпадъци на една от циментовите площадки до сградата на болницата – хартиени и картонени отпадъци, предпазни маски за лице, полиетиленови торбички, фасове от цигари.

Общинските служители изметоха още тротоарните пътеки и стъпалата, водещи към централния вход на лечебното заведение, от паднали есенни листа и насъбрала се шума.

Община Трявна продължава да се грижи за чистия и приветлив вид на туристическия град, и да насърчава обществената отговорност за регламентирано и разделно събиране на отпадъци.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Онлайн форум дава гласност на младите хора в областта

Published

on

Националният младежки форум съвместно с Форумът за глокална промяна и сдружение ИМКА-Габрово организират онлайн среща “Промяната започва с теб в Габрово.” Събитието ще се проведе на 24 октомври, неделя от 10.00 ч. и в него могат да се включат всички желаещи, които са на възраст между 15 и 35 години.

Предвидената програма е част от проекта “25-те процента” и “Конференцията за бъдещето на Европа”, които се реализират в партньорство с Европейски младежки форум и финансовата подкрепа на Европейски парламент.

Целта на онлайн срещата е да чуе младежкото мнение и идеи относно развитието на Европа и населените места в областта – Габрово, Трявна, Дряново и Севлиево. В този аспект ще има обособени два тематични панела – Промяната в Европа и Промяната на местно ниво.

В първия младежите ще се запознаят отблизо със значението на социалната промяна, след което ще предложат своето виждане за промяната в Европа. Събраните идеи на по-късен етап ще бъдат представени пред националните и европейски институции с цел политиците да придобият по-добра представа каква промяна желаят да видят младите хора и как тя да бъде постигната.

Участниците ще поставят и проблеми, които виждат в родното си място и ще дадат идеи за разрешаването им. Съответно те ще бъдат презентирани, във втория панел, пред поканените представители на общинската/областна администрация.

Двете страни ще влязат в пряк диалог как предложенията да бъдат осъществени, а младите – включени в този процес. Всички желаещи, които искат да се включат в събитието, трябва да направят първо регистрация в тази форма.

Ето и линк към събитието във фейсбук страницата на “Промяната започва с теб в Габрово.” – https://www.facebook.com/events. На страницата в социалната мрежа ще откриете линка към срещата в ZOOM.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Информационна кампания за възможностите за еврофинансиране в Трявна

Published

on

На 28 октомври, четвъртък, Областният информационен център и Националната служба за съвети в земеделието ще проведат кампания за възможностите по оперативните програми на Европейския съюз.

Със съдействието на Община Трявна, двата екипа ще разположат своя информационен щанд в парка пред сградата на Районния съд в Трявна. Събитието ще се проведе от 11.00 ч. до 13.00 ч.

“Ще извършваме индивидуални консултации на всички желаещи и заинтересовани граждани на Трявна във връзка с текущите и бъдещи възможности за финансиране със средства от Европейския съюз“, обясни управителят на ОИЦ – Габрово Маринела Събева.

Информационната кампания на открито ще се проведе съобразно наложените противоепидемични мерки със Заповед на Министъра на здравеопазването, влезли в сила от 21 октомври т.г.

Задължително е носенето на предпазна маска за лице и спазване на физическа дистанция от 1.5 м. На щанда ще бъдат разположени и предоставяни дезинфектанти за ръце и маски за лице и раздаваните рекламни материали ще бъдат в индивидуални пакети.

В допълнение, екипът на ОИЦ-Габрово информира, че е ваксиниран и при проверка от съответните органи може да представи “зелен сертификат”.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица