Свържи се с нас

Новини

Разширяването на „синята зона“ в Габрово е факт

Published

on

Актуализация и разширение на зоните за платено и безплатно паркиране на територията на Габрово прие местният Общински съвет на заседание, което се проведе вчера, 30 септември.

Предложението за разширение на зоните и актуализацията на съществуващите е продиктувано от промени вследствие на реализирани инфраструктурни проекти, бъдещи такива, както и необходимостта от подобряване на организацията на движението и организацията на паркирането в централна градска част и намаляване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия.

С актуализацията се регламентират и по-голям брой паркоместа, предназначени за хора с увреждания. По-голямата част от предложените паркоместа са във вече съществуващи райони за платено паркиране. (Можете да видите промените в ГИС системата на Община Габрово оттук. Новите места са обозначени със зелен цвят).

Обобщено, промените са:

Обособява се един нов район – 9
– с граници:
изток – река Янтра, запад – ул. „Македония“ и ул. „Лазар Донков“, север
– ул. „Съзаклятие“, ул. „Априловска“ и юг – кръстовище между ул. „Юрий Венелин“ и бул. „Априлов“.

Зоните за платено паркиране в новия район са: ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия ѝ паркинг от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“, бул. „Априлов“ от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. “Лазар Донков“; ул. „Иван Гюзелев“; ул. „Елисавета Попангелова“; ул. „Райчо Каролев“ от бул. „Априлов“ до ул. „Юрий Венелин“ и паркинг, намиращ се между ул. „Лазар Донков“ и ул. „Съзаклятие“.

В останалите, вече съществуващи райони, промените са:

В Район 1 /Драматичен театър/, се създава нова зона: Паркинг ул. „Баждар“ /връзка ул. „Чардафон“ – ул. „Скобелевска“/.

В Район 2 /Административен център/, се правят следните промени: Обхватът на южната граница става: – ул. „Съзаклятие“, ул. „Ванче Михайлов“ до пресечката с ул. „Добри Карталов“ и ул. „Априловска“.

В район 2 се създават нови зони за платено паркиране: – Паркинг откъм ул. „Юрий Венелин“ /градинката с Мечето/; – Ул. „Ванче Михайлов“ от пресечката на ул. „Съзаклятие“ до пресечката на ул. „Добри Карталов“.

В Район 3 /Паметник Ран Босилек/, се създава нова зона: Паркинг Бюро по труда на ул. „Цанко Дюстабанов“.

В Район 5 /Рачо Ковача/, се създава нова зона: Ул. „Янтра“ от пресечката с ул. „Цанко Дюстабанов“ до пресечката с ул. „Радецка“.

В Район 6 /Шести участък/, се създават нови зони: Ул. „Цар Калоян“ от пресечката с ул. „Пенчо Славейков“ до пресечката с ул. „Никола Палаузов“; Ул. „Никола Палаузов“ от пресечката с ул. „Цар Калоян“ до ул. „Козлодуй“; Ул. „Козлодуй“ от пресечката с ул. „Никола Палаузов“ до ул. „Еким Цанков“; Ул. „Пенчо Славейков“ – от ул. „Цар Калоян“ до ул. „Опълченска“.

В Район 7 /Дечкова къща/, се създава нова зона: Паркинг Централен пазар /между ул. „Еким Цанков“, ул. „Къкрина“ и ул. „Отец Паисий“/.

В Район 8 /Шипка – Орловска/, се създават нови зони: Ул. „Дунав“, от пешеходен мост до ул. „Орловска“; Улица, свързваща осова точка 2082 от ул. „Дунав“ и осова точка 1429 от ул. „Орловска“.

1 декември е датата, от която ще започне да се прилага ефективен санкциониращ контрол по отношение на новите зони за платено и безплатно паркиране.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица