Свържи се с нас

Новини

Кметът: На добър час, бъдете здрави и вдъхновени!

Published

on

Ето ни отново пред прага на учебната година, потънали в море от цветя и глъчка. Гледаме усмихнатите си пременени деца и се чудим как пораснаха толкова много за едно лято.

Празник е! Неписан, но един от най-големите. Ден, който започва да завърта годината още от мига на първия ни училищен звънец, та чак до края на живота ни – чрез децата и децата на децата ни. И е все така мил и незабравим, уханен, пъстър и тържествен.

Нищо не може да ни вземе това чувство. Радвам се, че успяваме да започнем новата учебна година заедно. Въпреки че никога не съм си представяла, че ще тя ще започне с тези думи. Но е факт. Дните ни се променят и сме изправени пред нови предизвикателства и задачи, за които няма точни и единствени отговори.

Независимо каква ще е годината обаче, едно е ясно. Децата ни са приоритет. Няма важен и по-маловажен клас. Едни сега прекрачват прага на училище, други изграждат умения, трети поставят основите, четвърти се готвят за изпити, пети затвърждават знания, шести градят характер, седми растат и поставят себе си в света наоколо. Родители, учители и взимащи решения в областта на образованието трябва заедно да се погрижим за децата с отговорността към една обща и изключително важна кауза.

Скъпи ученици,
Вярвам, че ви предстои една прекрасна учебна година. И независимо колко обикновена или необикновена ще е тя, едно е безспорно. На първо място тя е УЧЕБНА година. Така че учете. Без оправдания, без отлагане. Помнете, че всичко зависи от вас. Никакъв вирус не може да ви спре да развивате талантите си, не може да ви спре да дадете най-доброто от себе си, да бъдете победители и своя по-добра от вчера версия. Затова дерзайте и вярвайте в себе си. Няма неразрушими стени, непреодолими върхове и ограничения за полета на ума.

Скъпи зрелостници,
Вземете си най-хубавото от тази последна година в училище. Радвайте ѝ се, запомнете я и я изживейте по най-пълноценния възможен начин. Последните класове са сред най-хубавите, защото можеш да се възползваш най-много от това гранично време – когато си достатъчно голям, за да разбираш света около себе си и да взимаш важни решения, и достатъчно млад, за да се уповаваш на детството. Затова бъдете смели и амбициозни, мислете и мечтайте с мащабите на света и действайте със същия размах.

Мили първокласници,
Вече сте големи момичета и момчета и можете да правите сами толкова много неща! А скоро ще се научите и да четете, което е най-важната сила на всички герои, приключенци и откриватели. Бъдете старателни и добри, намерете много приятели, играйте и сътворете една забавна и весела година в света на буквите и числата.

Честит празник на всички и успешна учебна година!

Бъдете здрави, усмихнати и вдъхновени!

Таня Христова, кмет на община Габрово

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Новини

„Янтра“ се включва в благотворителна инициатива

Published

on

„Янтра“ отново застава в подкрепа на момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Фондация “Общност в помощ на зависимите”, с подкрепата на Община Габрово, организира през месец октомври 2022 кампания за набиране на средства, чиято цел е да се покрие лечението на три от момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“ и които нямат никаква възможност да го плащат сами.

Кампанията е кръстена „Аз бягам с кауза!“ и ще бъде насочена към спорта – една от здравословните алтернативи на зависимите поведения. Чрез спортните активности ще се стимулират младите хора за здравословен и свободен от зависимости живот.

Предизвикателството, което отправя кампанията, е 31 дни по 1 километър бягане на ден, без значение къде и как, от всяка точка на България и по света. Нужно е само да отбележите, че посвещавате 1 км на Терапевтичен център “Свети Илия” и каузата.

Активността си може да отбелязвате във Фейсбук:
➡️ В групата Аз бягам с Кауза! I Run With a Cause!
➡️ В събитието, създадено за целта: https://bit.ly/IRunWithCause
➡️ С хаштаг #АзБягамСКауза #IRunWithCause

Официален старт на “Аз бягам с кауза” ще бъде даден на 1 октомври (събота) в 11:11 часа на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В първия 1 километър ще се включат играчи от представителния мъжки тим на Янтра, както и деца от школата на клуба. Добре дошли са и всички желаещи. Не е задължително и да се бяга. Може да се участва и с еднокилометрова разходка – движението е полезно за здравето.

Бягането с кауза не е обвързано с дарение! Можете да бягате и да дарите, можете да бягате без да дарите, а можете и да дарите, без да бягате. Важното е, че подкрепяте морално момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“, че сте част от събитието, че помагате да бъде привлечено вниманието на повече хора към проблемите на младото поколение и най-вече, че ще се превърнете в посланици в набирането на средства, разпространявайки кампанията „Аз бягам с кауза!“!

С всяко дарение, независимо от стойността, давате шанс за възстановяване и по-добър живот на един човек!

➡️ Дарителска кампания в Платформата:
https://bit.ly/DonatePlatformata

➡️ PayPal: in.help.iz@gmail.com

➡️ Revolut: @2021sviliya

➡️ IBAN: BG39UNCR70001524123314

Основание за превод: “Аз бягам с кауза”

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изтича срокът за записване на безплатни тренировки по футбол за момичета

Published

on

Последен срок за записване на безплатните тренировки по футбол по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, за момичета от 5 до 8-годишна възраст, които ще се проведат в Габрово през първата седмица на месец октомври.

Безплатните тренировки са най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица