Свържи се с нас

Любопитно

Черен петък 2021 – прогноза на експерти по електронна търговия

Published

on

Пандемията от КОВИД-19 драматично промени традиционния пейзаж на миналогодишния Черен петък. Но какво означава това за Черния петък 2021 г.? Ето ги и прогнозите как ще се развие най-големият ден за пазаруване в годината. Вълнуващото нещо на Черния петък е, че всичко може да се случи. И всяка година има много и всякакви изненади.

Поради пандемията от КОВИД-19 традицията да се пълнят всички молове и магазини с купувачи в магазините се превърна в опасна за всички дейност. Търговците на дребно също наблюдават забавянето на доставките и проблеми като цяло с доставчиците. Доставчиците от друга страна имат проблеми със затворените граници, карантините на шофьорите и липсата на кадри като цяло.

Резултатът: През 2020 г. търговците на дребно се насочиха и изцяло промениха Черния петък от спринт за пазаруване в маратон за дългосрочни сделки. И така, къде оставя Черния петък 2021 г.? Прочетете прогнозите на експертите. Ще се наложи да направим някои промени, тъй като пейзажът (неизбежно) се променя.

Добрите оферти ще бъдат изчерпани мигновено

Както всяка година, продуктите с най-големи намаления ще бъдат изчерпани още в първите минути, когато ги пуснат за продан. Поради тази причина много купувачи следят предварително какви ще са намаленията и се подготвят следейки реклами, листовки и брошури. Например, кауфланд брошура е сред първите публикувани всяка година, интересното е че там ще откриете не само хранителни профукти, но и освен това електроника, мебели, домашни потреби, дрехи, градинарски уреди, училищни материали и много други. Магазини за електроника които предлагаха големи намаления миналата година и най-вероятно ще са начело в класацията този черен петък са Технополис, eMag, Зора и др. Ще можете да откриете супер оферти на мебели в Икеа, JYSK и Vivre. А тази, както и ми миналата година, най-добрите оферти на дрехи и аксесоари ще трябва да ги намерите онлайн понеже Fashiondays, About you и Obuvki.bg са водещи на пазара.

Търговците ще продължат да удължават Черния петък

Дори преди пандемията Черният петък беше започнал да се удължава в продължение на седмица, отколкото само в ден, както диктува името на празника. Като търговците на дребно започват своите онлайн оферти за Черен петък няколко дни до седмица преди самия Черен петък.

Но 2020 г. Размаза всякакви граници и Черният петък се увеличи от седмица на сезон, като търговците пробваха какво ли не, за да започнат рекламната кампания по-рано и да продължат възможно най-дълго. Например:

Черният петък ще бъде проведен главно онлайн

Вече е почти ясно, че всеки голям търговец на дребно ще бъде затворен (отново) през 2021 г. След десетилетие на откриване на черните петъци, търговците на дребно се придържаха от тази традиция през 2020 г. поради пандемията КОВИД-19. През 2021 г. новата затворена традиция се запазва за втора година, като търговците на дребно посочват безопасността и оценката на служителите като причини да останат затворени.

Въпреки затварянето на магазините, през по-голямата част от десетилетие купувачите бяха обусловени да очакват Черния петък да започне независимо дали е онлайн. Всъщност миналата година повечето сайтове отбелязаха особено високи нива на трафик, тъй като купувачите ловуваха сделки онлайн, знаейки, че пазаруването в магазина не е опция.

Освен това купувачите знаят, че популярните артикули могат да се разпродадат бързо. Изчакването до Черния петък, за да извадите телефона или лаптопа си и да пазарувате, може да означава, че сте закъснели. Миналата година видяхме много популярни артикули онлайн, преди слънцето дори да изгрее в Черния петък.

Тъй като магазините са затворени и купувачите знаят, че артикулите могат да бъдат разпродадени онлайн преди самия петък, очакваме същия интерес към онлайн пазаруването тази година.

Независимо дали прогнозите се сбъднат или не, то вие със сигурност трябва да се подготвите добре за този голям празник за пазаруване. Така че стягайте си и започвайте да разглеждате брошурите, да си набелязвате продукти и да сравнявате оферти сега.

Любопитно

Коледната елха на Габрово ще грейне тази вечер

Published

on

Весело и приказно тази година ще бъде дадено началото на коледно-новогодишните празници в нашия град.

Светлините на Габрово ще грейнат тази вечер, 6-ти декември, когато площад „Възраждане“ ще събере малки и големи около коледната елха на града.

Събитието ще започне в 17.30 часа, а по традиция лампичките ще бъдат включени от кмета на града.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

LC Waikiki празнува 2-ри рожден ден в Габрово с изкушаваща оферта „Вземи 4, плати 3“

Published

on

LC Waikiki празнува 2-ри рожден ден в Габрово. Модната марка ще отбележи повода с изкушаващо предложение за габровци и гостите на града – „Вземи 4, плати 3“. Офертата е валидна за всички артикули в магазина, като този с най-ниската цена не се заплаща. Промоцията ще важи само на 4 и 5 декември и единствено в магазина на LC Waikiki в Мол Габрово.

От световния моден бранд, който има 1150 магазина в 52 страни, обещават, че марката няма да изневери на себе си и ще продължи да предлага облекла и аксесоари за цялото семейство на изгодна цена. За онези от клиентите, които вече са започнали подготовката за предстоящите празници, предложението е чудесен повод да осигурят подарък за себе си и своите близки. Топли зимни пуловери и връхни дрехи, както и такива с коледни мотиви, очакват габровци и гостите на града в магазина в Мол Габрово.

„Това, което прави LC Waikiki успешна на пазара у нас повече от 11 години, е доброто съотношение между цена и качество. Стремим се непрекъснато да подобряваме клиентското преживяване и да развиваме асортимента, като обогатяваме портфолиото си“, отбелязва Владислав Танчев, управител на компанията за България. Магазинът на LC Waikiki в Габрово е сред 28 обекта, които компанията управлява у нас.

Зареди още

Любопитно

Габрово вдига наздравица за ЧНГ преди цял свят!

Published

on

Габрово отново ще вдигне наздравица за новата година първи на цялото земно кълбо! Дата, утвърдила се през последните години, е 30 декември, а мястото е площад „Възраждане“.

За габровци и гостите на града от цял свят е организиран празничен концерт под звездите, с участието на рок групата Б.Т.Р.

Веднага след музикалните изпълнения на легендарната банда ще започнат и празничните илюминации, чиито салюти ще отбележат настъпването на новата година.

Календарът на културни събития, които ще се случат през месец декември, е изпълнен с инициативи, които можете да видите по-долу:

1-23 декември

Работилници „Майсторете, ръчички” – изработване на коледни играчки и сурвачки

РЕМО „Етър“

5 декември

13:00 ч. Връчване на отличията „Доброволец на година“

Зала „Възраждане“

6 декември

17:30 ч. Запалване на светлините на коледната елха

Площад „Възраждане“

11 декември

Музейни бивалици и небивалици – дегустация и продажба на греяно вино в музей „Етър“

РЕМО „Етър“

12 декември

11:00 ч. Св. Спиридон – покровител на занаятчиите –  Литургия в църквата „Свето Богоявление“

Музей „Етър“

13 декември

17:30 ч. Откриване на Детското коледно градче с участието на Държавен куклен театър – Габрово

Градинската с мечето

15 декември

19:00 ч. „Моби Дик“ – премиера

Драматичен театър „Рачо Стоянов“

19:00 ч. Концерт „Коледна музика“ на Габровски камерен оркестър

Зала „Възраждане“

16 декември

19:00 ч. „Моби Дик“ – премиера

Драматичен театър „Рачо Стоянов“

17 декември

19:00 ч. „Моби Дик“ – премиера

Драматичен театър „Рачо Стоянов“

17:30 ч. Годишната изложба на габровските художници

Художествена галерия „Христо Цокев“

18 декември

11:00 ч. Приключения в Детското коледно градче с участието на Драматичен театър „Рачо Стоянов“

Градинката с мечето

19 декември

11:00 ч. „Изгубената ръкавичка на Дядо Коледа“

Държавен куклен театър – Габрово

20 декември

18:00 ч. „Приказливко в страната на думите“

Драматичен театър „Рачо Стоянов“

19:30 ч. „Хомеопатия за душата“

Драматичен театър „Рачо Стоянов“

22 декември

18:00 ч. „Изгубената ръкавичка на Дядо Коледа“

Държавен куклен театър – Габрово

23 декевмри

18:00 ч. „Изгубената ръкавичка на Дядо Коледа“

Държавен куклен театър – Габрово

24 декември

11:00 ч. Любими коледни мелодии с Оркестър Габрово

Площад „Възраждане“

25 декември

11:00 ч. Коледуване с участието на ДФА „Габровче“

11:30 ч. Коледно хоро с Оркестър Габрово

Площад „Възраждане“

26 декември

11:30 и 13:30 ч. Коледари в музея – възстановка на обичая Коледуване

РЕМО „Етър“

30 декември

19:00 ч. Под вездите на Габрово с рок група Б.Т.Р.

20:30 ч. Празнични илюминации

Площад „Възраждане“

Още през декември:

Национален музей на образованието

Изложба „Умножи доброто” – по повод 100 години от създаването на Български младежки Червен кръст, съвместна инициатива ма БМЧК – Габрово и НМО – Габрово.

„Номинирани постери от Третия национален ученически конкурс „Времена и будители” 202година”

Изложба на Средно училище „Райчо Каролев”

РЕМО „Етър“

Изложба „Вратата на спомените“

Изложба „Дарени предмети, споделени истории III“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица