Свържи се с нас

Любопитно

Черен петък 2021 – прогноза на експерти по електронна търговия

Published

on

Пандемията от КОВИД-19 драматично промени традиционния пейзаж на миналогодишния Черен петък. Но какво означава това за Черния петък 2021 г.? Ето ги и прогнозите как ще се развие най-големият ден за пазаруване в годината. Вълнуващото нещо на Черния петък е, че всичко може да се случи. И всяка година има много и всякакви изненади.

Поради пандемията от КОВИД-19 традицията да се пълнят всички молове и магазини с купувачи в магазините се превърна в опасна за всички дейност. Търговците на дребно също наблюдават забавянето на доставките и проблеми като цяло с доставчиците. Доставчиците от друга страна имат проблеми със затворените граници, карантините на шофьорите и липсата на кадри като цяло.

Резултатът: През 2020 г. търговците на дребно се насочиха и изцяло промениха Черния петък от спринт за пазаруване в маратон за дългосрочни сделки. И така, къде оставя Черния петък 2021 г.? Прочетете прогнозите на експертите. Ще се наложи да направим някои промени, тъй като пейзажът (неизбежно) се променя.

Добрите оферти ще бъдат изчерпани мигновено

Както всяка година, продуктите с най-големи намаления ще бъдат изчерпани още в първите минути, когато ги пуснат за продан. Поради тази причина много купувачи следят предварително какви ще са намаленията и се подготвят следейки реклами, листовки и брошури. Например, кауфланд брошура е сред първите публикувани всяка година, интересното е че там ще откриете не само хранителни профукти, но и освен това електроника, мебели, домашни потреби, дрехи, градинарски уреди, училищни материали и много други. Магазини за електроника които предлагаха големи намаления миналата година и най-вероятно ще са начело в класацията този черен петък са Технополис, eMag, Зора и др. Ще можете да откриете супер оферти на мебели в Икеа, JYSK и Vivre. А тази, както и ми миналата година, най-добрите оферти на дрехи и аксесоари ще трябва да ги намерите онлайн понеже Fashiondays, About you и Obuvki.bg са водещи на пазара.

Търговците ще продължат да удължават Черния петък

Дори преди пандемията Черният петък беше започнал да се удължава в продължение на седмица, отколкото само в ден, както диктува името на празника. Като търговците на дребно започват своите онлайн оферти за Черен петък няколко дни до седмица преди самия Черен петък.

Но 2020 г. Размаза всякакви граници и Черният петък се увеличи от седмица на сезон, като търговците пробваха какво ли не, за да започнат рекламната кампания по-рано и да продължат възможно най-дълго. Например:

Черният петък ще бъде проведен главно онлайн

Вече е почти ясно, че всеки голям търговец на дребно ще бъде затворен (отново) през 2021 г. След десетилетие на откриване на черните петъци, търговците на дребно се придържаха от тази традиция през 2020 г. поради пандемията КОВИД-19. През 2021 г. новата затворена традиция се запазва за втора година, като търговците на дребно посочват безопасността и оценката на служителите като причини да останат затворени.

Въпреки затварянето на магазините, през по-голямата част от десетилетие купувачите бяха обусловени да очакват Черния петък да започне независимо дали е онлайн. Всъщност миналата година повечето сайтове отбелязаха особено високи нива на трафик, тъй като купувачите ловуваха сделки онлайн, знаейки, че пазаруването в магазина не е опция.

Освен това купувачите знаят, че популярните артикули могат да се разпродадат бързо. Изчакването до Черния петък, за да извадите телефона или лаптопа си и да пазарувате, може да означава, че сте закъснели. Миналата година видяхме много популярни артикули онлайн, преди слънцето дори да изгрее в Черния петък.

Тъй като магазините са затворени и купувачите знаят, че артикулите могат да бъдат разпродадени онлайн преди самия петък, очакваме същия интерес към онлайн пазаруването тази година.

Независимо дали прогнозите се сбъднат или не, то вие със сигурност трябва да се подготвите добре за този голям празник за пазаруване. Така че стягайте си и започвайте да разглеждате брошурите, да си набелязвате продукти и да сравнявате оферти сега.

Любопитно

Габрово засия празнично в коледни светлини (снимки + видео)

Published

on

Габрово грейна празнично! Централният площад „Възраждане“ засия приказно за предстоящите Коледно – новогодишни дни.

Светлините на коледната елха на Габрово включи кметът Таня Христова, която заедно с малко джудже донесоха до дървото грейналата звезда, която направи така, че градът да заблести.

Това се случи снощи, 6 декември. Въпреки ниските температури във вечерта на Никулден, десетки се събраха пред Общината, за да наблюдават събитието.

Жителите и гостите на града се насладиха на прекрасния момент, който донесе още повече добро настроение, а зрелищна заря украси небето в края на тържествения момент.

За да бъде още по-празнично на пл.“Възраждане“, три феи от Драматичния театър „Рачо Стоянов“ – Габрово орисаха събитието, което стана още по-вълшебно, а за музикалното оформление на празненството се погрижиха от Оркестър „Габрово“, с диригент Николай Венков и певицата Камелия Ноева.

Актьорите, със своята прекрасна игра, докоснаха многобройната публика, впечатлявайки малки и големи, предпочели да се насладят на градското тържество по включване на празничната украса.

На габровци кметът пожела светли и вълшебни празници. „Нека бъдем по-добри, да позволим доброто да достигне до всички наши сърца и да го раздаваме на всички, които са около нас. От сърце желая на всички вас да не спирате да преживявате тези прекрасни моменти, да не спирате вие, по-порасналите, да радвате децата и да ги усмихвате“, сподели Таня Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Бляскав дебют с три купи за балерините от конкурса „България танцува“

Published

on

Блестящо представяне за Балетната школа при Народно читалище „Развитие-1870” в XVI национален конкурс „България танцува“. Тридневният състезателен форум се проведе в обновената спортна зала „Младост” в Димитровград от 18-20 ноември. В конкурса премериха сили 42 формации с 1200 танцьори от цялата страна, разпределени в 48 състезателни категории.

С оригиналните хореографии в класически балет, характерни и съвременни танци, севлиевската балетна школа стана носител на три престижни купи и дипломи. Първото място в категория съвременни танци, първа възрастова група, спечелиха Далия Цонева, София Цонева, Никол Деева, Цветина Цветомирова, Моника Нейчева и Мила Генова. Те дебютираха в конкурса с хореографията „Имаме парти”.

Успех и трето място в категорията за класически балет, първа възрастова група, заслужиха Сияна Балчева, Рая Дочева, Валерия Иванова и Даная Маркова с нежния танц „Лебеди”. С купа и диплом за успешен дебют – специална награда, от XVI национален конкурс „България танцува“, бе удостоена Балетната школа при НЧ „Развитие-1870”. Заслужено отличие и пореден голям успех за художествения ръководител Иванка Цанова, корепетитора Румяна Павлова и талантливите балерини.

Отлично бе представянето на всички деца от школата в конкурса: Велизара Георгиева, Елица Ганчева, Катя Маринова, Раделина Георгиева, Ая Нешева, Лилия Апостолова, Дария Цонева, Радост Панчева, Сияна Ковачева, Боряна Богданова, Василена Василева, Виктория Недялкова, Ема Златославова, Йоана Колева, Рая Балинова, Тиана Атанасова, Александра Събчева, Деница Иванова и Петя Маркова.

В конкурсната програма балерините се представиха с танц върху огъня – „Нестинарско хоро”, „Полонез”, „Танц на куклата”, „Танц на малката принцеса”, „Валс”, „Кармен”, „Тя”, „Сълзата на времето”, „Испански танц” и вариация „Пицикато”.

Автор: Десислава Димитрова,
организатор при НЧ „Развитие – 1870“ – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Тази вечер ще светне коледната елха на Габрово

Published

on

Светлините на коледната елха на Габрово ще бъдат запалени днес, 6 декември, от 18.00 часа на площад „Възраждане“.

За доброто настроение и усмивките на всички ще се погрижат ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово и Оркестър „Габрово“.

Нека се съберем заедно около коледното дръвче в нашия град и дадем началото на празничното настроението.

Какви събития включва коледната програма през декември може да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица