Свържи се с нас

Новини

Златен медал по „градинарство“ за отбора на ЦСРИ-Трявна

Published

on

Второто издание на “Европейско Състезание за хора с увреждания” донесе златни медали по градинарство на Надежда Колева, Цветана Бачийска, Радка Личева и Маруся Станева – отборът, който представи ЦСРИ – Трявна.

Състезанието се проведе онлайн поради ограничителните противоепидемични мерки. Идеята на този европейски проект, в който участват 10 държави – члeнки на ЕС, е да покаже на обществото и на работодателите, че хората с увреждания могат да бъдат пълноценни и конкурентоспособни на пазара на труда. В подготовката на участниците за състезанието активно се включи и Община Трявна.

Гергана Пенчева от Национален Учебен Център – София – организатор на проявата, благодари на г-жа Димитрова и на кмета на Трявна Силвия Кръстева за съпричастието и екипната работа, допринесла за успеха.

Победителките от отбора по градинарство получиха своите златни медали от г-жа Пенчева.

Цветя, подаръци и чудесно настроение допълниха празника. “Нека имаме още такива поводи за празнуване! Подготовката протече с много емоции и с много труд. Благодаря на Отбора за отличното представяне и желая здраве, още успехи и много житейски радости”, каза в заключение Силвия Кръстева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица