Свържи се с нас

Новини

Борислав Бончев свика Съвета за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният управител Борислав Бончев свика Съвета за намаляване на риска от бедствия. В заседанието участваха директорите на Областната дирекция на МВР и на Регионалната дирекция ПБЗН, на РЗИ – Габрово, на Областната дирекция по безопасност на храните, на Северноцентрално горско предприятие, представители на Общинските администрации, на „Електроразпределение-Север“ и ВиК – Габрово.

В дневния ред за обсъждане беше включен доклад за обстановката на територията на област Габрово по отношение на опасността от възникване на пожари, както и разработване и готовността за изпълнение на областния и общинските планове за защита при бедствия.

Характеристиките на горските пожари и актуална информация за произшествията за периода от 19 юли до 5 август представи директорът на РДПБЗН – Габрово комисар Георги Русинов. Изготвената от него справка показва, че на територията на област Габрово са възникнали осемнадесет бр. пожари като седемнадесет от тях са без преки материални загуби.

Един от тях е отчетен с преки материални загуби и той е на територията на община Трявна, възникнал на 4 август в следствие на детска игра.

Високите температури са причина за усложнената пожарна обстановка в страната, към момента за региона ни ситуацията е сравнително нормална за сезона, подчерта комисар Русинов, който сподели пред участниците в съвета, че още през месец март, във взаимодействие с ИАГ са извършени проверки по график, на място на всички ТП-ДГС на ДП и общини от областта, относно действията, мерките и мероприятията, както и спазването на изискванията за защита на горските територии от пожари.

От своя страна инж. Цветелин Миланов, директор СЦДП – Габрово, заяви, че дружеството има необходимите облекла и оборудване, разполагат с високопроходима противопожарна техника и се извършва необходимия инструктаж от горските стражари.

В заключение може да се отбележи, че на територията на областта е създадена организация за подаване на информация за възникнали пожари и опазване на земеделските земи през пожароопасния сезон. В четирите общини има създадени доброволни формирования, които са оборудвани с необходимото защитно облекло и екипировка, информираха от Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ралица Манолова е кандидатът за кмет на Габрово, издигнат от ПП – ДБ

Published

on

Ралица Манолова е кандидатът за кмет на община Габрово, издигнат от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, на предстоящите местни избори в края на октомври.

Това стана ясно вчера, 26 септември, след като тя получи регистрация в Общинската избирателна комисия. Манолова е и водач на листата от общо 27 кандидати за общински съветници.

„Някои решения се вземат трудно. Особено, когато има предубеденост за процеса, страх от независещи от нас фактори, обремененост от статуквото. Но всъщност осъзнах, че местните избори би трябвало да са надпартийни по същността си и да се търси личността – визионер, която да създава добро за всички и да води напред. Всеки кмет до момента е постигнал нещо и оставил следа.

И трябва да бъде уважен за това. Но да си кмет не е просто работа, позиция, желан пост… Това е мисия. И много време, посветено на общността. Вяра, че всеки гражданин трябва да има право и възможност да сподели своето виждане без да се страхува. Вяра, че заедно можем да вървим успешно напред. Нека тези предстоящи местни избори дадат на габровци шанса да избират по свое мнение, а не по задължение.

Нека да донесат вяра и надежда, че можем да сме спокойни не само днес, но и за бъдещето на всички!“, сподели на профила си в социалната мрежа фейсбук Ралица Манолова.

Зареди още

Новини

Безплатни тренировки по футбол за момичета по програмата UEFA Playmakers

Published

on

ФК „Чардафон 1919“ – Габрово за поредна година организира под егидата на БФС, UEFA и Disney безплатни тренировки за момичета, от 5 до 8-годишни възраст.

Заниманията ще започнат от 2 октомври и ще продължат до края на месеца.

Футболните тренировки ще се проведат в салона на Национална Априловска гимназия от 18.00 часа. Те ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, и помощника му Преслава Василева.

Всички желаещи да се включат в тренировъчния процес трябва да се регистрират и заявят своето участие оттук.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

UEFA Playmakers е забавен и безопасен начин за момичета между 5 и 8 години да започнат да играят футбол. Програмата включва движения, игри и разказване на истории от Дисни, за да се забавляват и да научат да играят във футбола.

Зареди още

Крими

Конфискуваха колата на дрогиран, хванат зад волана

Published

on

Полицията в Трявна установи напушен местен водач, а след като престъплението бе разкрито конфискува и автомобила му.

Нарушителят бил засечен на пътя вчера, 26 септември, около 17.20 часа, в Трявна при проверка лек автомобил “Опел Корса“.

Водачът –30-годишен местен жител, бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за канабис.

Мъжът отказал кръвна проба, а автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

Още едно престъпление, свързано с наркотици бе разкрито вчера, но в Габрово. Около 22.20 часа, била извършена проверка на 25-годишен местен жител.

Установено било, че мъжът придобил и държи в себе си бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица