Свържи се с нас

Новини

Водният режим по селата продължава да настъпва

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и завишената консумация на вода, със заповед на кмета на община Габрово Таня Христова, от днес, 6 август, се въвежда режим на водоподаване на село Врабците.

Вода ще се подава от 17.00 часа до 09.00 часа през ден. Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни превозни средства, пълнене на басейни и други различни от питейно – битови нужди.

За извършване на аварийни ремонти днес без вода от 09.00 до 17.00 ч. ще останат кв. Любово, кв. Етъра и селата Поповци, Иванковци и Донино.

Във връзка с основния ремонт без вода от 09.00 до 17.00 ч. ще останат кв. Гачевци, кв. Велчевци, кв. Чехлевци и ул. „Урожай“.

Припомняме, че от 28 юли, за селата Лоза и Петровци вода ще се подава от 17.30 до 08.30 часа на другата сутрин. От утре 29 юли, за село Армените вода ще се подава от 17:00 до 08:00 часа на другата сутрин.

За горния край на село Кози рог – вода ще се подава в дните сряда и събота от 09:00 ч. до изчерпване количествата в резервоарите.

 От 30 юли е утвърдено режимно водоснабдяване на селата Междени и Узуните.

Два дни водата ще бъде спряна. Вода ще се подава в 08.30 ч. на третия ден до изчерпване на количеството в резервоарите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица