Свържи се с нас

Новини

ТУ-Габрово откри нова лаборатория

Published

on

Днес, 14 юли, в Технически университет – Габрово бе открита нова лаборатория, оборудвана с робот, дарен от компания за целите на практическото обучение на студентите.

С над 60 години опит в разработването на компютърно цифрово оборудване за управление, повече от 27,5 милиона продукта, инсталирани по целия свят, и над 8000 служители фирмата е един от водещите световни производители на индустриална автоматизация.

С новия робот Технически университет – Габрово е първият университет, който разполага с две лаборатории на световния производител, чрез които студентите ще имат възможност да се докоснат до съвременните технологични решения в областта на автоматизацията.

На откриването на лабораторията присъстваха кметът, областният управител, представители на водещи компании от Габрово, студенти и преподаватели.

Учени от Технически университет – Габрово направиха демонстрация за възможностите на работа, а господин Гилищаров представи новия колаборативен робот.

Проф. Железаров, ректор на ТУ – Габрово, отбеляза значимостта на новата лаборатория и подчерта, че това е първата стъпка за създаване на специална лаборатория, ориентирана към Индустрия 4.0.

Инж. Христо Гилищаров, управител на компанията за България, сподели своите виждания относно Индустрия 4.00 и подчерта, че Технически университет–Габрово е успешен пример за поддържане на активна връзка между бизнеса и университета, което е гаранция за развитие на съвременно образование на високо ниво.

Гостите на събитието посетиха и технологичния парк на университета, в който са обособени 18 научноизследователски лаборатории, в които също се реализира обучение на студенти и докторанти, но и се извършват услуги за бизнеса. Технически университет–Габрово благодари за предоставеното дарение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Градско състезание по плуване на Габрово

Published

on

Идната събота, 1 април, ще се проведе Градско състезание по плуване на Габрово. Домакин на надпреварата ще бъде ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Първият старт ще бъде даден в 09.00 часа

Състезанието се организира и финансира от СКППС „Синкевица“ – Габрово и ПМГ “ Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово.

Входът за публика и състезатели ще бъде безплатен. Достъпът до плувното съоръжение ще става с ползването на калцуни, осигурени от организаторите, а състезателите ще спазват изискванията на ПВР.

В състезателната програма са предвидени четири възрастови групи, в две дисциплини. Състезателите от възрастова група А „Златна рибка“ (род. 2015 – 2016 г) и група В „Весел делфин“ (род. 2013 – 2014 г) ще се състезават в дисциплината 25 м свободен стил.

Останалите участници ще стартират в дисциплината 50 м св. стил: група С “ Деца“ (род. 2011-2012 г), група D „Юноши и девойки младша възраст“ (род. 2009 – 2010 г), група Е (род. 2008 и преди това).

Всички участници в Градското състезание ще получат грамота, а първите 3-ма от всяка възрастова група и пол медали!

Във връзка с организацията на състезанието записването за участие ще стане до 30 мар, четвъртък, включително, на басейна на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово. На входа на басейна ще бъде оставена папка с обозначени за възрастова група и пол места. Вписват се: име, фамилия и година на раждане! Пример: Мартина Ковачева род. 2015 год.

В деня на състезанието ще бъдат записвани и допускани до участие само инцидентни случаи!

През месец май ще се проведе още 1 градско състезание по плуване, което ще бъде обявено до 20 април.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Спечелете от стария си автомобил, бус или камион

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува всички микробуси и малки камиони от марката „ИВЕКО“ от цялата страна, произведени 1990 г. Превозните средства могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Зареди още

Новини

СЦДП – Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район

Published

on

Северноцентрално горско стопанство Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район. Споразумението за дарение бе подписано на 22 март в Габрово от председателя на район Тараклия Иван Паслар и областния управител на Габрово Кристина Сидорова.

Посадъчният материал е черен бор, предоставен от Северноцентрално горско стопанство Габрово.

Видът е избран, защото вирее на 400-500 метра надморска височина, което го прави подходящ за залесяване в район като Тараклия.

Фиданките бяха натоварени и отпътуваха за Молдова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица