Свържи се с нас

Крими

В деня на изборите трима се забъркаха в проблеми покрай наркотиците

Published

on

В хода на полицейска акция срещу употребата и разпространението на наркотици, проведена на територията на Севлиево, са били задържани три лица, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В деня на изборите, 11 юли, около 11.25 часа, в ж.к.“Д-р Атанас Москов“ полицейски екип спрял за проверка джип “Фолксваген Туарег“, управляван от 26-годишен водач. По надлежния ред било установено, че мъжът управлявал автомобила след употреба на наркотици. Техническото средство отчело положителен резултат за употреба на кокаин, амфетамин и метамфетамин. Водачът отказал кръвна проба. По случая е образувано бързо производство по чл.343в ал.3 от НК.

Същият ден, но около 14.00 часа на ул.“Цар Симеон Велики“ бил спрян за проверка “Опел Комбо“, управляван от 30-годишен многократно осъждан жител на града. Водачът бил тестван за употребата на наркотици, като дрегерът отчел положителен резултат за марихуана, същият е отказал кръвна проба. Образувано е бързо производство по чл.343в ал.3 от НК.

За срок до 24 часа е бил задържан и 31-годишен мъж, у когото служители на РУ-Севлиево намерили суха зелена листна маса и плик, съдържащ бяло кристално вещество, реагиращи при направения наркотест съответно на марихуана и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство по чл.354а ал.3 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Глобиха 12 пешеходци за неправилно пресичане

Published

on

В периода от 15 до 22 септември на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение.

Служителите от „Пътна полиция“ следяха за спазване на правилата за движение от пешеходци – неправилно пресичане на платното за движение, преминаване на пешеходци на забраняващ сигнал на светофарните уредби, пресичане на нерегламентирани места, както и неосигуряване предимство на пешеходци от водачи на автомобили, контрол за правоспособност и управление на пътни превозни средства от лица, употребили алкохол или наркотици.

В хода на акцията са били извършени проверки на 864 автомобила и 1 105 лица. Установени са били 5 водачи, управлявали автомобил след употреба на алкохол, 4 след употреба на наркотици, хванатите неправоспособни водачи са 5.

Нарушенията, извършени от пешеходци, са 12. Едно нарушение е констатирано за отнето предимство на пешеходец. За неизползване на обезопасителни системи, колани и каски са били санкционирани 49 лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Младеж открадна „Лада“ от кв.Войново

Published

on

18-годишен младеж бе задържан заради кражба на автомобил, информираха от пресцентъра на полицията.

Действията по разследването започнали, след като в РУ-Габрово постъпил сигнал, че на 19 септември била извършена кражба на „ВАЗ 2103“, с прекратена регистрация, паркиран в кв. Войново.

В резултат на проведените оперативно- издирвателни мероприятия бил задържан за срок до 24 часа извършителят на деянието.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Намериха застрашени костенурки в двора на къща

Published

on

Досъдебно производство за извършено престъпление по чл.278д от Наказателния кодекс е образувано срещу 57-годишна жена, в чиито двор на къща бяха открити два вида застрашени костенурки.

Случаят бил разкрит вчера (20 септември) в Трявна, информираха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В местната полиция постъпил сигнал от служители в Направление „Биологично разнообразие, защитени територии и зони“ при РИОСВ – Велико Търново, че при извършена проверка в двор на къща са установили, че 57-годишна жена, която противозаконно държи две шипоопашати и една шипобедрена костенурки, които са застрашен вид и са включени в Приложение № 3 към Закона за биологичното разнообразие.

57-годишна жена я грози наказание лишаване от свобода до пет години, както и глоба от пет до двадесет хиляди лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица