Свържи се с нас

Новини

Как могат да се изкарват пари онлайн?

Published

on

Никой не може да отрече позитивните страни на достъпа до интернет, който дълбоко е променил живота ни във всеки един аспект. От неограничена връзка до достъп до всякакъв вид информация, способността да управляваме нашия бизнес или да го популяризираме, Интернет постоянно отваря пред нас врати за нови възможности.

Онлайн средата ни предлага и възможността да се отпуснем, да научим нови неща и ни предоставя лесен достъп до всякакви услуги. Един плюс, въведен от ерата на технологиите в нашия живот, е свързан с многото начини да печелите пари онлайн. Много хора залагат в български онлайн казина като допълнителен доход, чрез който се и забавляват. Ако и вие се чудите и как да печелите пари онлайн, от вкъщи или което и да е друго място, по-долу ще намерите някои от най-популярните опции.

Пишете отзиви
Обичате ли да изразявате мнения за всякакви неща? Ако е така, трябва да знаете, че в интернет можете да правите това, а и едновременно да ви плащат за него. Онлайн средата е създадена за взаимодействие с потребителя, който може да тества определени продукти, за да бъде по-късно възнаграден за това.

Има платформи, на които можете да пишете отзиви за софтуерни продукти, игри, електронни книги или дори физически предмети като електроника или мобилни устройства.

Ако искате да печелите пари по този начин, надеждни уебсайтове са SoftwareJudge или Pinchme. Там ще можете да давате своите отзиви за различни софтуерни продукти, а в замяна ще ви се изплаща определена сума пари — 50 долара, или по 10 цента на всяко мнение. Плащанията се извършват чрез Western Union.

Фриланс – работа на свободна практика
Огромното количество информация, която можем да намерим в интернет, ни се предоставя чрез конкретни медии. Независимо дали говорим за уебсайтове или социални медии, имиджът на всеки бизнес, идеите и информационният канал са особено важни. Това зависи и от дизайна на уеб сайтовете.

В резултат на това търсенето и предлагането на услугата за уеб дизайн нарасна през последните години. Освен това, днес можете да печелите пари онлайн, като научите някой език за програмиране и предлагате услугите си в интернет. Ако имате специфични умения в тази сфера, можете дори да се погрижите за уеб дизайна на някой сайт в свободното си време. Все повече хора избират да правят пари онлайн по този начин, под формата на фрийланс. Това е работа на свободна практика — там не зависите от трудов договор.

Създайте магазин за електронна търговия
Интернет е преди всичко идеалното място за продажба на продукт или услуга. И това е така, защото ползите от онлайн продажбата са огромни – не е нужно да се притеснявате за съществуването на физическия магазин, а потенциалните клиенти имат най-лесния достъп до вашите продукти. Онлайн плащанията се извършват бързо и лесно и обратната връзка, получена от доволни клиенти, работи във ваша полза.

За да отворите такъв бизнес, който можете да управлявате дори през свободното си време или паралелно със стабилна работа, всичко, което трябва да направите, е да създадете онлайн магазин за електронна търговия. И в световен мащаб това движение непрекъснато се развива, така че трябва само да се притеснявате за успеха си.

Един от най-лесно осъществимите начини за отваряне на онлайн магазин е чрез платформа като Shopify. Поддържането на магазина ви струва около 9 долара на месец, което ви спестява много грижи или отговорности. Тези месечни разходи са за повече от хостинг на вашия магазин, като включват промоция, помощ при плащане и доставка.

Просто трябва да се съсредоточите върху качеството на продукта, който продавате, и така можете да развиете плодотворен бизнес за една нощ, като работите само няколко часа на ден и с минимални инвестиции.

Правете преводи
Без значение какви качества, умения или квалификация имате, интернет е мястото да печелите пари въз основа на тях. И ако разгледаме ситуацията, свързана с владеенето на чужд език, днес в света има повече двуезични или многоезични хора, отколкото едноезични. Вие от тях ли сте? Е, тогава един лесен начин да печелите пари онлайн е да правите преводи.

Използвайки платформа като Unbabel, имате възможност да изградите база данни на клиенти, с които да си сътрудничите по проекти за превод. И възможностите са безкрайни. Полетата са много разнообразни, от списания или уеб статии до блогове, технически документи, книги, телевизионно съдържание – на практика можете да превеждате всякакъв вид текст. Освен това тези онлайн платформи дават на потребителите възможност да печелят пари, превеждайки на и от всеки език, който те искат – италиански, испански, руски, немски, китайски или арабски.

Друга допълнителна опция са стенограмите. Това включва транскрибиране на видео или аудио съдържание на различни езици. Всичко, от което се нуждаете, за да си осигурите доходите от препис, е компютър с достъп до интернет и чифт слушалки. Уебсайтове като Scribie ви помагат да намерите такива проекти, при които плащането може да започне от $ 2 на минута.

Създайте блог
Какво може да бъде по-забавно от това да пишете за нещата, за които сте запалени, и да печелите пари от това в интернет? Ако обичате да си играете с думи и да споделяте своя опит, можете също да печелите пари от това. Създайте блог на всяка тема – и тук трябва да развихрите въображението си, защото всъщност можете да пишете за всичко, което искате, и да публикувате постоянно ново съдържание.

По този начин успявате да запазите читателите си заинтересовани и да увеличите броя им. Защото това е и вашата цел – когато броят на достъпите до съдържанието се превръща в пари. Страхотни платформи като Blogger.com или WordPress.com ви подкрепят при създаването на вашия перфектен блог и регистрираният трафик ви възнаграждава с реални пари.

Заключение
Това са само няколко, може би сред най-популярните начини за печелене на пари онлайн, с минимални усилия и особено без значителни инвестиции. Разгледайте ги внимателно и вижте какво ви подхожда най-добре. Можете да изберете понякога да използвате тези идеи, за да спечелите допълнителни пари, или дори да се съсредоточите върху стартирането на нов бизнес онлайн.

Новини

Големите ученици остават засега на онлайн обучение

Published

on

Учениците от 5 до 12 клас продължават с онлайн обучението от вкъщи на територията на цялата област. Това заяви началникът на Регионалното управление на образованието – Георги Маринов и подчерта, че учащите не могат да се върнат в клас, тъй като заболеваемостта от КОВИД-19 в област Габрово все още поддържа високи нива на разпространение.

Според последната издадена Заповед от Министерството на здравеопазването присъственото обучение трябва да се преустанови във всички общини, където заболеваемостта е над 500 на 100 000 души население за 14-дневен период от време и на този етап, то, не може да възобнови за големите ученици в четирите общини – Трявна, Габрово, Севлиево и Дряново, допълват още от РУО-Габрово.

Когато заболеваемостта в областта намалее между 250 и 500 на 100 000 души население, тогава ще е възможно и прилагането на последната издадена съвместна Заповед между Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката, която се отнася за учениците между V и XII клас.

Те ще могат да се върнат в клас без да бъдат тествани, но при условие, че 50% от паралелката има “зелен сертификат” за ваксиниране, преболедуване или наличие на антитела. Очаква се от понеделник – 29 ноември на местата, където заболеваемостта е под 500 на 100 000 души население, учебният процес да бъде възобновен за по-големите ученици в училищата, които изпълняват новите изисквания за тяхното обучение.

Новите правила разрешават на частните училища сами да купуват тестове, за да възстановят присъствения учебен процес, без да чакат доставка от държавата. Тестовете трябва да отговарят на изискванията на Министерството на здравеопазването, които важат и за купуваните от държавата. Това не отменя ангажимента на Министерството на образованието и науката да предостави на частните училища безплатни тестове, когато бъдат осигурени от МЗ.

След като голяма част от малките ученици от I до IV клас бяха върнати в клас при определени условия и осигуряване на безопасна среда на обучение, МОН предложи посочените две промени, за да ускори процесът на връщане на всички ученици, въпреки недостатъчните количества тестове, получени досега.

По последни данни на Министерството на здравеопазването ваксинираните учащи в страната са под 7 % (6,84%), а преболедувалите от V до XII клас са малко над 19 000.

Новата Заповед на Министрите на здравеопазването и на образованието и науката може да видите ТУК.

Актуализираните Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата можете да видите ТУК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ремонтираха операционната зала на АГ-отделението на болницата в Севлиево

Published

on

Основно ремонтирана и преоборудвана е операционната зала в Акушеро-гинекологичното отделение на севлиевската болница МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

Ремонтът е основен и включваше полагане на мазилки, отговарящи на изискванията за превенция на пост-оперативни инфекции, боядисване, изграждане на отопление, климатизация и преоборудване.

„Ремонтът е осъществен с подкрепата на „Идеал Стандарт – Видима” и е част от дългогодишната им грижа за Акушеро-гинекологичното отделение, благодарение на което до момента бяха закупени нов, висок клас родилни легла, модерен интензивен инкубатор, дигитален портативен ехограф с 4D изображение.

Бяха ремонтирани и оборудвани родилна зала, родилно отделение и детска стая; бани и тоалетни, беше положено специално антибактериално подово покритие и др.“, припомни управителят на болницата д-р Пламен Цеков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Нова достъпна среда за хората с увреждания в Старото школо в Трявна

Published

on

Музейният обект “Старото школо” към Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна вече е с нова съвременно изградена достъпна среда за хората с увреждания.

Проектът, финансиран от Агенцията за хора с увреждания, е на стойност 42 400 лв. и се реализира съвместно с Община Трявна и архитект Константин Брънеков.

Дейностите по проекта продължиха пет месеца и включваха закупуване на подходяща система за изкачване на стълби, както и доставка и монтаж на нова стълбищна платформа.

Новата достъпна среда дело ще улесни и ще помогне на всички хора със затруднени двигателни способности, които вече ще имат възможност да разгледат отблизо и да се докоснат до експозициите на втория етаж на музея.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица