Свържи се с нас

Новини

Как могат да се изкарват пари онлайн?

Published

on

Никой не може да отрече позитивните страни на достъпа до интернет, който дълбоко е променил живота ни във всеки един аспект. От неограничена връзка до достъп до всякакъв вид информация, способността да управляваме нашия бизнес или да го популяризираме, Интернет постоянно отваря пред нас врати за нови възможности.

Онлайн средата ни предлага и възможността да се отпуснем, да научим нови неща и ни предоставя лесен достъп до всякакви услуги. Един плюс, въведен от ерата на технологиите в нашия живот, е свързан с многото начини да печелите пари онлайн. Много хора залагат в български онлайн казина като допълнителен доход, чрез който се и забавляват. Ако и вие се чудите и как да печелите пари онлайн, от вкъщи или което и да е друго място, по-долу ще намерите някои от най-популярните опции.

Пишете отзиви
Обичате ли да изразявате мнения за всякакви неща? Ако е така, трябва да знаете, че в интернет можете да правите това, а и едновременно да ви плащат за него. Онлайн средата е създадена за взаимодействие с потребителя, който може да тества определени продукти, за да бъде по-късно възнаграден за това.

Има платформи, на които можете да пишете отзиви за софтуерни продукти, игри, електронни книги или дори физически предмети като електроника или мобилни устройства.

Ако искате да печелите пари по този начин, надеждни уебсайтове са SoftwareJudge или Pinchme. Там ще можете да давате своите отзиви за различни софтуерни продукти, а в замяна ще ви се изплаща определена сума пари — 50 долара, или по 10 цента на всяко мнение. Плащанията се извършват чрез Western Union.

Фриланс – работа на свободна практика
Огромното количество информация, която можем да намерим в интернет, ни се предоставя чрез конкретни медии. Независимо дали говорим за уебсайтове или социални медии, имиджът на всеки бизнес, идеите и информационният канал са особено важни. Това зависи и от дизайна на уеб сайтовете.

В резултат на това търсенето и предлагането на услугата за уеб дизайн нарасна през последните години. Освен това, днес можете да печелите пари онлайн, като научите някой език за програмиране и предлагате услугите си в интернет. Ако имате специфични умения в тази сфера, можете дори да се погрижите за уеб дизайна на някой сайт в свободното си време. Все повече хора избират да правят пари онлайн по този начин, под формата на фрийланс. Това е работа на свободна практика — там не зависите от трудов договор.

Създайте магазин за електронна търговия
Интернет е преди всичко идеалното място за продажба на продукт или услуга. И това е така, защото ползите от онлайн продажбата са огромни – не е нужно да се притеснявате за съществуването на физическия магазин, а потенциалните клиенти имат най-лесния достъп до вашите продукти. Онлайн плащанията се извършват бързо и лесно и обратната връзка, получена от доволни клиенти, работи във ваша полза.

За да отворите такъв бизнес, който можете да управлявате дори през свободното си време или паралелно със стабилна работа, всичко, което трябва да направите, е да създадете онлайн магазин за електронна търговия. И в световен мащаб това движение непрекъснато се развива, така че трябва само да се притеснявате за успеха си.

Един от най-лесно осъществимите начини за отваряне на онлайн магазин е чрез платформа като Shopify. Поддържането на магазина ви струва около 9 долара на месец, което ви спестява много грижи или отговорности. Тези месечни разходи са за повече от хостинг на вашия магазин, като включват промоция, помощ при плащане и доставка.

Просто трябва да се съсредоточите върху качеството на продукта, който продавате, и така можете да развиете плодотворен бизнес за една нощ, като работите само няколко часа на ден и с минимални инвестиции.

Правете преводи
Без значение какви качества, умения или квалификация имате, интернет е мястото да печелите пари въз основа на тях. И ако разгледаме ситуацията, свързана с владеенето на чужд език, днес в света има повече двуезични или многоезични хора, отколкото едноезични. Вие от тях ли сте? Е, тогава един лесен начин да печелите пари онлайн е да правите преводи.

Използвайки платформа като Unbabel, имате възможност да изградите база данни на клиенти, с които да си сътрудничите по проекти за превод. И възможностите са безкрайни. Полетата са много разнообразни, от списания или уеб статии до блогове, технически документи, книги, телевизионно съдържание – на практика можете да превеждате всякакъв вид текст. Освен това тези онлайн платформи дават на потребителите възможност да печелят пари, превеждайки на и от всеки език, който те искат – италиански, испански, руски, немски, китайски или арабски.

Друга допълнителна опция са стенограмите. Това включва транскрибиране на видео или аудио съдържание на различни езици. Всичко, от което се нуждаете, за да си осигурите доходите от препис, е компютър с достъп до интернет и чифт слушалки. Уебсайтове като Scribie ви помагат да намерите такива проекти, при които плащането може да започне от $ 2 на минута.

Създайте блог
Какво може да бъде по-забавно от това да пишете за нещата, за които сте запалени, и да печелите пари от това в интернет? Ако обичате да си играете с думи и да споделяте своя опит, можете също да печелите пари от това. Създайте блог на всяка тема – и тук трябва да развихрите въображението си, защото всъщност можете да пишете за всичко, което искате, и да публикувате постоянно ново съдържание.

По този начин успявате да запазите читателите си заинтересовани и да увеличите броя им. Защото това е и вашата цел – когато броят на достъпите до съдържанието се превръща в пари. Страхотни платформи като Blogger.com или WordPress.com ви подкрепят при създаването на вашия перфектен блог и регистрираният трафик ви възнаграждава с реални пари.

Заключение
Това са само няколко, може би сред най-популярните начини за печелене на пари онлайн, с минимални усилия и особено без значителни инвестиции. Разгледайте ги внимателно и вижте какво ви подхожда най-добре. Можете да изберете понякога да използвате тези идеи, за да спечелите допълнителни пари, или дори да се съсредоточите върху стартирането на нов бизнес онлайн.

Икономика

Ново изследване открои колко е работната сила в региона

Published

on

Заетите лица, на възраст от 15 до 64 навършени години в област Габрово, са 39 хиляди. Това сочат резултатите от проведено наблюдение на Териториално статистическо бюро – Север, отдел „Статистически изследвания – Габрово“ по отношение на работната сила през миналата година.

Коефициентът на заетост на населението, в същата възрастова група, е 70.5процентни пункта. 65.4% от тях са мъжете, а 75.7% жените. В сравнение с 2022 г. коефициентът намалява с 0.7%, отчитат още от Статистиката.

През 2023 г. икономически активните лица на възраст между 15 и 64 навършени години в област Габрово са 43.0 хиляди или 77.6% от населението на същата възраст. В сравнение с 2022 година коефициентът на икономическа активност се увеличава с 0.5 процентни пункта.

Общият брой на заетите лица е 40.1 хил., от които 19.1 хил. или 47.6% са мъже, а 21.0 хил. или 52.4% са жени. Коефициентът на заетост на населението на възраст 15 и повече навършени години в областта е 47.8% (48.5% за мъжете и 47.2% за жените).

Наблюдението на работната сила във всички държави – членки на ЕС, включително и в България, се провежда в съответствие с изискванията на Регламент (EС) 2019/1700 на Европейския парламент и на Съвета за създаване на обща рамка за европейската статистика за лицата и домакинствата, основана на индивидуални данни, събрани чрез извадки, и свързаните с него прилагащи регламенти на Европейската комисия в областта на статистиката на работната сила.

Зареди още

Култура

Фотографска изложба показва Габровския карнавал от последните 10 години

Published

on

В деня на шегата, 1 април, от 17.00 часа в Дома на хумора и сатирата ще бъде открита фотографска изложба, посветена на Карнавала в Габрово. Новината оповестиха от местната общинска администрация.

Габровският карнавал? Всеки, който поне веднъж е участвал или присъствал, го свързва със смях и добро настроение, споделени емоции, и, по нашенски – закачливо-заядлива политическа сатира, без която това всенародно веселие не бива. Традицията се заражда в края на 19-ти век, след това празничната Олелийня по Сирни Заговезни се преобразява в Карнавал – и така, вече 101 години, без значение кой е на власт и какъв е политическият режим. Само два пъти габровци пропускат това зрелище – през Втората световна война и в началото на Прехода (1990-1998).

През 21 век Карнавалът, вече част от световното карнавално семейство, е любимо събитие и на гостите на града – десетки хиляди почитатели от страната и чужбина прииждат през третата събота на май.

Воден от своята генетична карнавална пристрастеност, Музеят на хумора и сатирата призова местните фотографи, запечатали моменти от Габровския карнавал през последните 10 години, да се включат в изложбата “10% Карнавал”.

Обръщаме глава назад към усмихнатите лица и темите на Габровския карнавал от 2014 насам: 2014 – „О, времена! О, нрави!“, 2015 – „Габровец и котка по гръб не падат“, 2016 – „Няма такава държава, има такъв град“, 2017 – „Да изкукуригаме от смях“, 2018 – „Габрово, мой малък Брюксел“, 2019 – „Маски горе!“, 2020 – „Между изтока и запада“, 2021 – „Следвай котката“, 2022 – „Кот доди, гад доди!”, 2023 – „Има – няма 100 години” … и се подготвяме за Карнавал 2024, водени от мотото „Make КАРНАВАЛ, not war“.

В изложбата участват фотографите Драгомир Минков, Виктор Маринов, Милчо Милев, Пламен Иларионов и Цветомира Иванова. Фотографската изложба се реализира по идея на Пламен Иларионов.

Зареди още

Любопитно

27 български дизайнерски продукта гостуват на Габрово

Published

on

Изложбата „Съвременен български продуктов дизайн“ ще може да се разгледа в зала 7А в Музея на хумора и сатирата в Габрово от днес, 26 март до 8 април. Тя се организира от MD – списанието за дизайн, интериор и архитектура в сътрудничество с Музея на хумора и сатирата и с подкрепата на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово.

В изложбата ще бъдат показани 27 продукта на съвременни български дизайнери, шест от които са отличени с най-престижната международна награда за дизайн Red Dot. Нейни носители са сгъваемата бутилка на DiFOLD Origami Bottle, настолната лампа Infinity, създадена от дизайнера Лъчезар Цветанов, иновативния полувелосипед на Мартин Ангелов – Halfbike и снегоходките Small Foot на Петър Димитров и Иван Колев.

Другите два продукта с Red Dot, включени в изложбата, са дело на успешния български дизайнер Илиан Милинов – детския стол-клатушка LUMI и тестът за бременност Twip, направен от биоразградим материал по поръчка на Unicoms AG, Швейцария.

Изложбата е част от поредица от събития, свързани с популяризирането на българския дизайн и успехите на българските дизайнери. Продуктите са част от книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“ на издателство Бисмар, която излезе през юни 2023 г.

Общо 50 български дизайнери и студиа с разработените от тях над 350 продукта участват в книгата – представително двуезично издание, подготвено от екип от утвърдени професионалисти.

На повече от 400 страници са представени мебели, осветителни тела, превозни средства, уреди, инструменти, играчки, предмети за бита, съдове и много други продукти, дело на българските топ дизайнери. Голяма част от тях са носители на престижни международни награди за дизайн.

На 4 април от 13.30 часа в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово издателят инж. диз. Бистра Шишкова ще представи книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“ и ще се проведе дискусия, на тема „Бъдещето на гората и вторият живот на дървесината“.

В дискусията ще участват председателят на Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) проф. д-р Васил Живков, доц. д-р Георги Костов, преподавател в Лесотехническия университет и председател на УС на Северноцентрално държавно предприятие (СЦДП), инж. Иван Недков, директор на СЦДП – Габрово и инж. Петър Дишков, представител на „Кроношпан България“ ЕООД – дружество, което оползотворява отпадъчна дървесина.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица