Свържи се с нас

Новини

Корнелия Нинова: Трябва ни ударно увеличение на доходите

Published

on

Председателят на БСП Корнелия Нинова беше на посещение в габровски избирателен район вчера, 30 юни. В ранния следобед тя се срещна с членове и симпатизанти на партията в Габрово, където подкрепи млада листа на социалистите, а по-късно през деня и с представители на бизнеса в Севлиево.

Нинова посети първо книжарница в Габрово, където получи подарък – книгата за Пенчо Семов Успехът, след което се разходи със симпатизанти в центъра на града и дискусия с кафе. “Габровци са доказали, че заслужават коректно отношение към тях. Винаги са били трудолюбиви и отдадени на това за което милеят, със самочувствие и достойнство, но и самите те имат онази болка в тях, която е свързана с носталгията по миналото. Тук съм за да чуя тяхната тревога и да ги уверя, че ние сме готови да ги защитаваме и да се борим за тях“, заяви председателят на БСП.

Корнелия Нинова добави, че нито един проект, който касае Габрово и жителите му, няма да спре, независимо по какъв начин се правят опити да се манипулира обществото от ГЕРБ.

„Промяната започна на 4 април. Една изстрадала за нас промяна“, каза Нинова. „Днес някои ни наричат статукво и се опитват да ни пришият към стария модел, срещу който четири години се борихме“, каза още лидерът на социалистите и очерта три истини, както сама ги нарече. БСП единствена води последователна битка срещу паралелната държава и това продължава години, в които останалите партии, които днес се обявяват за партиите на промяната ги е нямало. Партиите, които се наричат партии на промяната се отказаха от предизборните си обещанияоще в 45-ия парламент, колкото и кратък да беше неговия живот, подчерта лидерът на БСП.

Слави Трифонов от мажоритарния вот, „Демократична България“ от „лодката край Росенец“ за повече секции в Турция, а „Изправи се! Мутри вън!“ от преизчисляването на пенсиите.

Третата истина, извадена „под черта“ от Нинова:„Днес БСП единствена има ясен план и програма за промяна на модела.Може да не е съвършена, но само ние имаме програма“, изтъкна Корнелия Нинова, а заради всичко това подчерта още веднъж: „Ние не сме статукво. Понесохме много битки. Не се предадохме и не се продадохме“.

В следващото Народно събрание БСП залага на три основни приоритета: борбата с бедността и неравенството, по-добро здравеопазване и образование.

Според програмата на партията борбата с бедността ще се изпълни чрез преизчисляване на пенсиите, защото „пари има“, намаляване на ДДС за лекарствата, необлагаем минимум върху доходите за млади семейства, майчинството през втората година на детето да бъде 10 минимални работни заплати и не на последно място борбата с демографската катастрофа, която води след себе си тежки последици.

„Няма смисъл да променяме каквото и да било, ако няма хората, за които да го правим“, добави още Нинова. В сферата на здравеопазването БСП ще настоява болниците да не са търговски дружуства, а лечебни заведения, „за“ регионално здравеопазване, особено в трудно достъпните и планински райни на страната и правила за специализациите на млади лекари, „за да имаме лекари“.

Един учебник по един предмет за цялата страна“ е само една от мерките за по-добро и качествено образование, защото доброто образование е в основата на по-високите доходи и по-успешната реализация“.

За да се случи всичко това, което е само част от ангажиментите на БСП пред избирателите,„трябва да има работещ бизнес“, категорична бе Нинова, като даде примери от срещите си в страната. Един от тях е фрапантен – предприемач е споделил, че трябвало да извади 49 разрешителни за започване на нова дейност. Докато извадил четирийсет и деветия документ, на първия срока изтекъл.

„На бизнеса не трябва да се пречи, а да се помага. Без бизнес няма брутен вътрешен продукт, няма работни места, няма развитие. Длъжници сме на микробизнеса и това трябва да бъде приоритет за следващото управление“.

По отношение вота на 11 юли Корнелия Нинова обяви, че за нея прогнозите днес се базират не на социологическите проучвания, а на реалността, каквато са изборите в Благоевград. Там подкрепеният от БСП кандидат отива на балотаж идната неделя с кандидата на „Има такъв народ“, а ГЕРБ е трета политическа сила.

Според Корнелия Нинова това е ситуацията днес в България – битката за първото място е между БСП и „Има такъв народ“ и ГЕРБ окончателно изгуби водещата си позиция.

На срещите с избирателите в Габрово и Севлиево присъстваха кандидатите на „БСП за България“ в Габровски избирателен район: водачът на листата Крум Дончев, вторият след него Валери Митов, севлиевецът Станимир Стойчев, Диляна Митева, Десислава Симеонова, Евгени Димитров, Петър Коев и Бойка Ломбарди.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на БСП, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. БСП е под номер 4 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Крими

Над 1 000 нарушения за скорост в региона само за седмица

Published

on

Общо 1 004 нарушения на скоростните режими бяха установени при полицейска операция, проведена през изминалата седмица в област Габрово. Резултатите от нея бяха обявени от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

От 15 до 21 април в габровския регион, както и в цялата страна, се проведе полицейска операция за контрол на скоростта по пътищата. Точките за контрол бяха съобразени по време и място с интензивността на движението и наличието на предпоставки за управление на МПС с превишена скорост.

Приоритетно се обхващаха местата и участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия, настъпили най-често поради несъобразена скорост.

От 00.00 до 23.59 часа на 19 април се проведе „24-часов маратон – Скорост“. Пътните полицаи използваха всички налични технически средства за контрол на скоростта както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

Операцията имаше за цел да фокусира вниманието към превишената скорост – една от основните причини за тежки катастрофи с жертви и ранени.

На 19 април по време на „24-часовия маратон – Скорост“ бяха констатирани 214 нарушения на скоростните режими.

В останалите дни от седмицата са установени общо 790 нарушения, като 546 са нарушенията в населени места и 244 в извън населени места.

Пътнотранспортните произшествия, настъпили през първото тримесечие на годината на територията на областта, които са в резултат от движение със скорости, превишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия, са общо 31, като 28 са с материални щети и 3 тежки ПТП с 5 ранени.

През изминалата година издадените фишове за нарушение на скоростните режими са общо 31 407, информират още от полицията.

Зареди още

Култура

Призови места за учениците на Цветан Радков от „Фолклорни приумици”

Published

on

Ученици на преподавателя по китара и тамбура Цветан Радков се завърнаха с награди от XVIII Регионален детско-юношески конкурс за певци и инструменталисти „Фолклорни приумици”.

В конкурсната програма на форума в Червен бряг участваха над 110 талантливи деца от 14 населени места, разпределени в направленията: класическа музика, музикален фолклор, народно пеене.

Наградите присъди компетентно жури от специалисти: Елка Недялкова, Румен Тодоров и Валентин Недялков, преподаватели в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен. Призови места за възпитаниците на Школата по китара и тамбура при НЧ „Развитие-1870”.

Златни медали спечелиха Велизара Костова, Дамян Иванов и Китарен оркестър. Второ място заслужи Калоян Маринов. На трето място журито класира Александра Денчева и Калоян Костов.

Призови награди спечелиха и учениците на Цветан Радков от Габрово – Бетина Делуди, Вероника Бойчева и Ивана Петкова. С поощрения бяха отличени двете камерни групи.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица