Свържи се с нас

Новини

Корнелия Нинова: Трябва ни ударно увеличение на доходите

Published

on

Председателят на БСП Корнелия Нинова беше на посещение в габровски избирателен район вчера, 30 юни. В ранния следобед тя се срещна с членове и симпатизанти на партията в Габрово, където подкрепи млада листа на социалистите, а по-късно през деня и с представители на бизнеса в Севлиево.

Нинова посети първо книжарница в Габрово, където получи подарък – книгата за Пенчо Семов Успехът, след което се разходи със симпатизанти в центъра на града и дискусия с кафе. “Габровци са доказали, че заслужават коректно отношение към тях. Винаги са били трудолюбиви и отдадени на това за което милеят, със самочувствие и достойнство, но и самите те имат онази болка в тях, която е свързана с носталгията по миналото. Тук съм за да чуя тяхната тревога и да ги уверя, че ние сме готови да ги защитаваме и да се борим за тях“, заяви председателят на БСП.

Корнелия Нинова добави, че нито един проект, който касае Габрово и жителите му, няма да спре, независимо по какъв начин се правят опити да се манипулира обществото от ГЕРБ.

„Промяната започна на 4 април. Една изстрадала за нас промяна“, каза Нинова. „Днес някои ни наричат статукво и се опитват да ни пришият към стария модел, срещу който четири години се борихме“, каза още лидерът на социалистите и очерта три истини, както сама ги нарече. БСП единствена води последователна битка срещу паралелната държава и това продължава години, в които останалите партии, които днес се обявяват за партиите на промяната ги е нямало. Партиите, които се наричат партии на промяната се отказаха от предизборните си обещанияоще в 45-ия парламент, колкото и кратък да беше неговия живот, подчерта лидерът на БСП.

Слави Трифонов от мажоритарния вот, „Демократична България“ от „лодката край Росенец“ за повече секции в Турция, а „Изправи се! Мутри вън!“ от преизчисляването на пенсиите.

Третата истина, извадена „под черта“ от Нинова:„Днес БСП единствена има ясен план и програма за промяна на модела.Може да не е съвършена, но само ние имаме програма“, изтъкна Корнелия Нинова, а заради всичко това подчерта още веднъж: „Ние не сме статукво. Понесохме много битки. Не се предадохме и не се продадохме“.

В следващото Народно събрание БСП залага на три основни приоритета: борбата с бедността и неравенството, по-добро здравеопазване и образование.

Според програмата на партията борбата с бедността ще се изпълни чрез преизчисляване на пенсиите, защото „пари има“, намаляване на ДДС за лекарствата, необлагаем минимум върху доходите за млади семейства, майчинството през втората година на детето да бъде 10 минимални работни заплати и не на последно място борбата с демографската катастрофа, която води след себе си тежки последици.

„Няма смисъл да променяме каквото и да било, ако няма хората, за които да го правим“, добави още Нинова. В сферата на здравеопазването БСП ще настоява болниците да не са търговски дружуства, а лечебни заведения, „за“ регионално здравеопазване, особено в трудно достъпните и планински райни на страната и правила за специализациите на млади лекари, „за да имаме лекари“.

Един учебник по един предмет за цялата страна“ е само една от мерките за по-добро и качествено образование, защото доброто образование е в основата на по-високите доходи и по-успешната реализация“.

За да се случи всичко това, което е само част от ангажиментите на БСП пред избирателите,„трябва да има работещ бизнес“, категорична бе Нинова, като даде примери от срещите си в страната. Един от тях е фрапантен – предприемач е споделил, че трябвало да извади 49 разрешителни за започване на нова дейност. Докато извадил четирийсет и деветия документ, на първия срока изтекъл.

„На бизнеса не трябва да се пречи, а да се помага. Без бизнес няма брутен вътрешен продукт, няма работни места, няма развитие. Длъжници сме на микробизнеса и това трябва да бъде приоритет за следващото управление“.

По отношение вота на 11 юли Корнелия Нинова обяви, че за нея прогнозите днес се базират не на социологическите проучвания, а на реалността, каквато са изборите в Благоевград. Там подкрепеният от БСП кандидат отива на балотаж идната неделя с кандидата на „Има такъв народ“, а ГЕРБ е трета политическа сила.

Според Корнелия Нинова това е ситуацията днес в България – битката за първото място е между БСП и „Има такъв народ“ и ГЕРБ окончателно изгуби водещата си позиция.

На срещите с избирателите в Габрово и Севлиево присъстваха кандидатите на „БСП за България“ в Габровски избирателен район: водачът на листата Крум Дончев, вторият след него Валери Митов, севлиевецът Станимир Стойчев, Диляна Митева, Десислава Симеонова, Евгени Димитров, Петър Коев и Бойка Ломбарди.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на БСП, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. БСП е под номер 4 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Крими

Задържаха молдовец за трафик на 10 сириеца, спипани край Севлиево

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово съдът задържа 29-годишен мъж, гражданин на Република Молдова, за подпомагане на чужди граждани да преминават и пребивават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.

Той е обвинен в това, че на 27 септември т.г. в землището на севлиевското село Петко Славейково, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага, противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт 10 чужденци да пребивават или преминават в страната в нарушение на ЗЧРБ, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и по отношение и на непълнолетно лице.

Обвиняемият сам шофирал автомобила. При подаден сигнал за спиране на превозното средство той се опитал да избяга, но бил задържан, при което било установено че превозва 10 чужди граждани, единият от които непълнолетен. Те са били без документи за самоличност, но сами се определили като сирийски граждани.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Икономика

„Подемкран“ АД търси да назначи служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  • Фрезист – универсална фреза
  • Складов служител
  • Складов работник
  • Механик
  • Оператор на ЦПУ машини
  • Заварчик
  • Шлосер
  • Ръководител участък

Предлагаме обучение.

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: 088 886 6032

Зареди още

Крими

Прокуратурата поиска да освободи от наказателна отговорност софиянеца, застрелял домашно куче

Published

on

Районна прокуратура – Габрово внесе в Районен съд – Дряново постановление, с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 47-годишния мъж от София за убито куче.

Софиянецът, с инициали П.А, е обвинен в това, че на 26 април, в Дряново, като проявил жестокост към куче от мъжки пол, собственост на дряновец, му причинил незаконно смърт – прострелял го с пневматична пушка „GAMO REPLAY – 10 IGT“, като деянието е извършено по начин и със средства, опасни за живота на хора и животни – престъпление по чл.325б ал.2 т.2 пр.1, вр. ал.1 от НК.

Животното било около 6-годишно и не принадлежало към конкретна порода. То било отглеждано в дома на стопанина си, било регистрирано в Община Дряново, имало издаден паспорт и било чипирано.

Животното ежедневно се разхождало на обособена оградена тераса над нивото на пътя срещу дома на обвиняемия П.А. и често лаело.

На 26 април, около 16.00 часа, животното отново било на терасата. Обвиняемият бил в дома си, изнервил се от непрестанния лай на кучето и решил да го застреля със законно притежаваната и регистрирана от него пневматична пушка с оптика и боеприпаси за нея.

В изпълнение на решението си отворил леко вратата на терасата на жилището си, от където имал пряка видимост към животното и стрелял веднъж в областта на главата му, след което се прибрал и затворил вратата.

Кучето било наранено в шийната област и около час по-късно починало от кръвозагуба, се посочва в аргументите за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 47-годишен мъж за убито куче на габровската районна прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица