Свържи се с нас

Новини

Габрово домакинства Държавното по скокове на батут

Published

on

Държавното първенство по скокове на батут се проведе в Габрово този уикенд. Отборен шампион за 2021 година в дисциплините скокове на батут и скокове на двоен минибатут е СК „Акро-Арт“ Габрово, а на акробатична пътека – СК „Добри Костин“ Стара Загора.

Шампион при жените е Мариела Пенева от СК „А-ТРАМП“ НСА София, а при мъжете Мариян Михалев от същия клуб.

При девойките Диана Сарафова от СК „Младост“ Димитровград завоюва шампионската титла, а при младежите – Мартин Димитров от СК „Добри Костин“ Стара Загора.

Близо 100 състезатели взеха участие в състезанието, чиито организатори са Българската федерация по скокове на батут и клуб „Акро-арт“ със съдействието на Община Габрово.

Държавното първенство по скокове на батут бе открито от заместник – областния управител на Габрово Кристина Сидорова, а кметът на града Таня Христова връчи част от медалите и поздрави участниците.

“Вярвам, че през тези четири дни на Първенството спортна зала “Орловец” ще се превърне в арена на една спортменска битка, че ще покажете високо спортно майсторство и силен дух, но и не забравяйте да се забавлявате в нашия прекрасен град.” – каза Кристина Сидорова по време на официалното откриване, което се състоя днес и пожела на участниците да мечтаят толкова силно, колкото високо скачат, защото само смелите успяват да сбъднат своя устрем! Към състезателите тя се обърна още с думите:”Вие сте шампиони, защото вече сте тук!”

Благодарност към местния клуб “Акро – арт” отправи и Президентът на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров, който подчерта, че въпреки трудната година, участват активно в тренировъчния процес и резултатите от това са на лице.

Дисциплините бяха Батут-индивидуално, Батут-синхрон, Пътека и Двоен мини батут, а участващите отбори – “А-ТРАМП- НСА“ (София), “Младост” (Димитровград), „ Бургас“, “Имидж” (Русе), “Евротрамп” (Кюстендил), “Добри Костин” (Стара Загора), “Макулова-Трамп” (Стара Загора), “Сини камъни 2008” (Сливен), “Космос” (Ямбол), “Енчо Керязов” (Ямбол), “ДжейПиТиЕй” (София), “Спартак” (Плевен), “Шампион” (Сливен), „Светкавица“ (Търговище) и “Акро-арт” (Габрово).

Габровският клуб участва с 29 състезатели, подготвени от треньорите Юлиан Георгиев, Александър Борисенко, Николай Голчев и Милена Станчева.

Държавното първенство е контролно за определяне състава на националния отбор, който ще представи страната ни на Световното първенство през месец ноември в Баку, Азербайджан.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица