Свържи се с нас

Новини

Топ 3 мобилни приложения за залози на спорт в България

Published

on

В днешно време ще открием, че влиянието на мобилните платформи във всяка една индустрия се влияе много пряко от новата технология. Анализаторите на букмейкърски платформи от Efirbet често посочват, че това е индустрията, която инвестира най-много в модерните технологии. Точно по тази причина ще открием, че всички мобилни залози могат да се направят през телефон и таблет, като някои брандове дори са разработили мобилни приложения за целта.

Това е следващата стъпка и според мнозина е напълно логична. Според една статистика, повече от 3.6 милиарда активни мобилни телефона се използват всеки ден, а тенденцията показва, че само ще се увеличават. Налагайки се като един доста добър дигитален паспорт, човек може да се възползва от всичко, което се предлага. Ако четете тези редове, най-вероятно използвате една от тези технологии днес. В сферата на забавленията и най-вече тази на спортни прогнози и казино забавления, няма как да останем разочаровани.

Повечето сайтове предложиха така наречените мобилни версии на своите сайтове – опция, която не изисква свалянето на приложение, а работи с оразмеряването на сайта така, че да работи в перфектна симбиоза с всяко едно устройство. Мобилните приложения имат един друг прочит. Ще открием, че брандове като bwin, bet365 и родният ефбет разполагат точно с такива и в следващите редове ще открием какво точно ни дават.

На първо място ще забележим, че това е персонализирана платформа, която може да ни позволи да следим и да получаваме информация за спортния свят. Тя може да идва под формата на нотификации, самият клиент може да избира за кои спортове да получава новини и винаги ще е сред първите, които получават информация за нови промоции. Това обаче е само една част от възможностите.

Все повече потребители откриват, че точно това приложение ни дава един изключителен контрол на риска. Тук можем да разберем какво още трябва да знаем за тях и да се запознаем с някои технически подробности, но в основата говорим за контрол. Какво имаме предвид? Мобилните приложения на посочените брандове ни позволяват да използваме всички функции като кеш-аут, създаване на залог и още много други.

Освен това имаме достъп до безплатен стрийм в секцията спорт на живо за доста сериозен спектър от спортни дисциплини – от футбол до електронни спортове. Феновете, които не могат да използват толкова мегабайти, могат да използват интерактивни анимации, които по всяко време ни дават информация за избраното дерби.

Това е само една част от всички основни функции. Брандовете започнаха бързо да се синхронизират с новите технологии, впрочем правят го много по-бързо от всяка една друга индустрия и няма как това да не се забележи от аудиторията. Ако вярваме на статистиката, тази индустрия поставя финансови рекорди година след година, като това разбира се идва с цена и качествени практики. Впрочем не трябва да забравяме, че мобилните приложения са само една  стъпка, в момента същата тази индустрия разработва изкуствен интелект, работи върху идеята за виртуална реалност, с която цялото изживяване да стане още по-добро. Тайната зад успехите на тази индустрия е постоянното развитие, а то се движи предимно от огромната конкуренция.

Нека не забравяме, че букмейкърите отдавна промениха своята политика и вече говорят за забавление. Преди всичко ще открием, че винаги се говори за отговорна и разумна игра, като дори за нея са въведени опции, които да спрат грешните практики на време. Мобилният телефон претърпя много метаморфози и предстои да видим още много такива налични.

Икономика

Камарата на строителите в България се срещна с местната власт в Габрово

Published

on

Камарата на строителите в България проведе среща с местната власт в Габрово и с областния управител Мария Башева – Венкова. Това е петата поред дискусия на организацията с представители на местната власт в България за мандат 2023 г. – 2027 г.

„Изпитвам уважение към всеки един от Вас заради труда, който полагате, заради трудностите, с които ежедневно се борите, заради усилията, които влагате във Вашата работа, както и за рисковете, които поемате. Строителната професия е свързана с много несигурност, но това, което изградите, не само променя инфраструктурата, но оставя и следа в историята. “, каза в приветствието си Мария Башева – Венкова.

Събитието бе организирано от Областното представителство на КСБ в Габрово и вестник „Строител“, който е инициатор и медиен партньор на инициативата. Домакини на проявата бяха председателят на ОП на КСБ-Габрово, Пламен Петров и кметът на общината Таня Христова.

В срещата участваха още председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, изпълнителният директор на Камарата арх. Иван Несторов, Ренета Николова, прокурист и главен редактор на в. Строител, инж. Виктор Шарков, председател на УС на НКСВ и представители на фирмите-членове на КСБ от областта.

Участниците в дискусията обсъдиха важни за строителния бранш въпроси, а кметът на Габрово Таня Христова представи параметрите на бюджета на общината за 2024 г. и инвестиционната програма, която ще се изпълнява през тази година.

Зареди още

Новини

ЦСОП – Габрово участва в проект за повишаване компетенциите на учителите си

Published

on

От 9 до 19 април 2023 година ЦСОП – Габрово участва в мобилността по проект „Еразъм +” № 2022-1-BG01-KA122-VET-000079288 – „Повишаване компетенциите на учителите в Център за специална образователна подкрепа” – Габрово в гр. Бавено, Италия.

Програмата бе съобразена с целите на проекта: повишаване компетенциите на персонала за работа с ученици със СОП; разработване на учебни програми за работа с деца със СОП; повишаване на езиковите компетенции на персонала и учениците за работа в междукултурна среда; повишаване на институционалния капацитет на ЦСОП – Габрово за работа със заинтеросовани среди в България и чужбина.

„В периода на посещението разгледахме и изследвахме дървесните видове в областта. Взехме участие в среща, организирана от родители на деца със синдром на ДАУН от Асоциация Агба.

Партньор по проекта е Асоциация Luce – Италия, с председател г- жа Лучия Велева.

Посетихме автентична италианска пицария с дървени маси, столове, плотове и цветни стени а кеценти, саздаващи неповторим уют. Срещнахме се с кмета на община Кастелето. Посетихме дърводелска работилница в град Кастелето.

Запознахме с технологията за производство и реставрация на дървени капаци за прозорци.

Разгледахме характерната за островите Боромео растителност, архитектурен стил и интериорен дизайн. Уникалният микроклимат на езерото Маджоре е благоприятен фактор за развитието на субтропична растителност.

Посетихме дневен център за деца със СОП. Запознахме с дейността и проектите, по които работят. Интерес представлява ателието за декорация на дървесни материали. Проведохме среща с кмета на град Арона.

В края на нашето пребиваване в гр. Бавено г-жа Лучия Велева организира изпит-беседа за всички колеги. Бяха задавани въпроси, свързани с местата, които посетихме и резултатът бе връчването на сертификати на всеки един от нас.

Срещнахме със сдружение „Баскинг” от Кастелето и наблюдавахме тренировка по Баскинг.

Пожелахме си това да бъде първо, но не последно обучение по проект „Еразъм +”. Положителният опит и знания, които натрупахме при посещението ни в Италия споделихме с колегите, които не бяха с нас и се надяваме да популяризираме чрез работата си.

Организацията и обучението, бяха организирани според очакванията ни. Те ни дават нови възможности за работа с деца със СОП, които с удоволствие ще използваме в работата си“, сподели Диана Захариева, директор ЦСОП  – Габрово

Зареди още

Крими

Полицията предупреждава: Зачестяват опитите за телефонни измами!

Oпити за телефонни измами! Бъдете бдителни! ОДМВР-Габрово призовава гражданите по никакъв повод да не дават пари на непознати.

Published

on

През изминалия ден – 19 февруари, в севлиевската полиция са постъпили няколко сигнала, касаещи опити за телефонни измами. Реализирана е и една измама, при която възрастна жена е предала пари на непознат мъж.

Сигнал за опит за телефонна измама е получен и през днешния ден. Жители на Севлиево са сигнализирали в районното управление, че непознати лица са се свързали с тях по стационарните им телефони като им съобщили, че техни близки са претърпели пътен инцидент и е необходима определена сума.

От полицията апелират гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат заблуждение с цел получаване на пари.

Схемите на телефонните измамници са разнообразни.

От полицията отново припомнят:
В никакъв случай не изпълнявайте указания, в които ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането!
Не предоставяйте лични данни на свои близки по телефона!
Не предприемайте даване на пари на непознати, представящи се за посредници или доверени лица, защото това е сигурен знак за измама!
Ако все пак имате съмнение, че се обажда близък човек, първо да опитайте да се свържете с него чрез свой съсед или познат, по възможност от телефон, различен от този, на който сте получили обаждането.

Предупредете вашите възрастни родители, близки или съседи да бъдат предпазливи и да не се доверяват на обаждания от страна на непознати. При подобни случаи и при възникване на каквито и да е съмнения, сигнализирайте на ЕЕН 112 или потърсете помощ в най-близкото районно управление.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица