Свържи се с нас

Новини

Става ли дартс популярен в България?

Published

on

В днешно време не е трудно да забележим, че всяка една игра, която може да събере по-сериозна аудитория, веднага се превръща в професионален спорт. Така се случи с електронните спортове, точно през тази метаморфоза преминаха и други дисциплини като снукъра, а какво да говорим за  дартса? Кой би подозирал, че таблото, което събира доста фенове в различни барове, може да се превърне в една особено интригуваща игра, достигайки професионалните нива на спорт с фенове от цял свят.

Ако разгледаме портфолиото със залози от Уинбет ще открием, че тази платформа ни позволява доста интересни пазари. Това не е изненада, особено след като открием, че в световен мащаб имаме около 8000 спорта, които и до днес са на професионално ниво.

Историята на дартса е нещо много по-специално от хвърлянето на стрелички по мишена. Всичко започва още по времето на Наполеон и желанието му да спре войниците да дезертират. Ето защо и офицерите измислили играта дартс. В началото трябва да запомним, че не са се използвали стрелички и мишена, войниците трябвало да целят бъчва, като използват малки ножчета.

Така всички можели да подобрят уменията си, рефлексите и точността, но макар и някои историци и почитатели на играта да твърдят, че това е имало ефект за армията, истината е, че бързо се създала тенденция, която днес се превръща в световен спорт.

Ако разгледаме професионалните атлети в тази дисциплина, няма как да пропуснем божеството на точните попадения – Фил Джонс. Същият господин може да се похвали с 16 шампионски титли в кариерата си. В един момент ще открием, че букмейкърите даваха особено интересни спортни залози, особено след като открием, че до голяма степен имаше период, в който мнозина предричаха краят на кариерата му. Това обаче не се случи, Фил не се отказваше да повишава успехите си и не случайно днес всеки професионалист ще признае, че се стреми към неговия рекорд. Букмейкърите предлагат много  добри и разнообразните пазари за залози и ако вярваме на статистиката, почитателите на точната ръка и стилът при хвърляне също са готови да определят евентуален победител.

В това отношение трябва да споделим и успеха на още един майстор в този спорт. Джон Лоув успява да приключи играта с точно 9 попадения, инкасирайки максималния брой точки от 501. Първият му опит не е документира, затова вторият – случил се на професионално състезание – успява да ни покаже, че няма нищо семпло в тази игра и забавлението се превръща в изключително специален спорт. Стига се до там, че присъстват някои термини като хеттрик, точно като при футбола, тук терминът се използва за поразяване на целта три последователни пъти.

Днес ще открием, че този спорт може да се гледа свободно по някои от популярните спортни канали, а в онлайн платформите можем с лекота да наблюдаваме статистките, да правим прогнози, а реномираните оператори дори ни предоставят възможност за следене на срещите в реално време с помощта на онлайн стрийм.

Подозираме, че мнозина подценяват този спорт, но статистиката ни показва, че в България има достатъчно фенове, които обичат да разпускат именно с този спорт. До някаква степен тенденцията се движи точно в тази посока, отначало имаше доста плахи опити, но в последствие се наложи като предпочитана дисциплина. Най-важното е, че ако имаме спортна прогноза, можем да я направим, при това напълно легално. Операторите отдавна са поставили тази опция за всеки един клиент.

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица