Свържи се с нас

Новини

Става ли дартс популярен в България?

Published

on

В днешно време не е трудно да забележим, че всяка една игра, която може да събере по-сериозна аудитория, веднага се превръща в професионален спорт. Така се случи с електронните спортове, точно през тази метаморфоза преминаха и други дисциплини като снукъра, а какво да говорим за  дартса? Кой би подозирал, че таблото, което събира доста фенове в различни барове, може да се превърне в една особено интригуваща игра, достигайки професионалните нива на спорт с фенове от цял свят.

Ако разгледаме портфолиото със залози от Уинбет ще открием, че тази платформа ни позволява доста интересни пазари. Това не е изненада, особено след като открием, че в световен мащаб имаме около 8000 спорта, които и до днес са на професионално ниво.

Историята на дартса е нещо много по-специално от хвърлянето на стрелички по мишена. Всичко започва още по времето на Наполеон и желанието му да спре войниците да дезертират. Ето защо и офицерите измислили играта дартс. В началото трябва да запомним, че не са се използвали стрелички и мишена, войниците трябвало да целят бъчва, като използват малки ножчета.

Така всички можели да подобрят уменията си, рефлексите и точността, но макар и някои историци и почитатели на играта да твърдят, че това е имало ефект за армията, истината е, че бързо се създала тенденция, която днес се превръща в световен спорт.

Ако разгледаме професионалните атлети в тази дисциплина, няма как да пропуснем божеството на точните попадения – Фил Джонс. Същият господин може да се похвали с 16 шампионски титли в кариерата си. В един момент ще открием, че букмейкърите даваха особено интересни спортни залози, особено след като открием, че до голяма степен имаше период, в който мнозина предричаха краят на кариерата му. Това обаче не се случи, Фил не се отказваше да повишава успехите си и не случайно днес всеки професионалист ще признае, че се стреми към неговия рекорд. Букмейкърите предлагат много  добри и разнообразните пазари за залози и ако вярваме на статистиката, почитателите на точната ръка и стилът при хвърляне също са готови да определят евентуален победител.

В това отношение трябва да споделим и успеха на още един майстор в този спорт. Джон Лоув успява да приключи играта с точно 9 попадения, инкасирайки максималния брой точки от 501. Първият му опит не е документира, затова вторият – случил се на професионално състезание – успява да ни покаже, че няма нищо семпло в тази игра и забавлението се превръща в изключително специален спорт. Стига се до там, че присъстват някои термини като хеттрик, точно като при футбола, тук терминът се използва за поразяване на целта три последователни пъти.

Днес ще открием, че този спорт може да се гледа свободно по някои от популярните спортни канали, а в онлайн платформите можем с лекота да наблюдаваме статистките, да правим прогнози, а реномираните оператори дори ни предоставят възможност за следене на срещите в реално време с помощта на онлайн стрийм.

Подозираме, че мнозина подценяват този спорт, но статистиката ни показва, че в България има достатъчно фенове, които обичат да разпускат именно с този спорт. До някаква степен тенденцията се движи точно в тази посока, отначало имаше доста плахи опити, но в последствие се наложи като предпочитана дисциплина. Най-важното е, че ако имаме спортна прогноза, можем да я направим, при това напълно легално. Операторите отдавна са поставили тази опция за всеки един клиент.

Новини

Малките полицаи се запознаха с основни техники за лична защита

Урок по полицейска лична защита с децата от Детско полицейско управление.

Published

on

Днес се проведе поредното занятие в рамките на превантивната инициатива „Детско полицейско управление“.

Инспектор Катерина Иванова обясни на четвъртокласниците от ОУ Христо Ботев“ гр. Севлиево, че всички полицаи преминават през курс за полицейска лична защита.

Целта ѝ е да бъде използвана от служителите при задържане на правонарушители или при самозащита.

Инспектор Иванова започна урока с лека загрявка, след което запозна децата с основни техники за самозащита и водещи ударни техники с крака и ръце. На малчуганите им предстои урок по пътна безопасност и посещение на Академията на МВР.

Припомняме, че в средата на месец май 2016 година бе даден старт на дългосрочна национална превантивна програма „Детско полицейско управление“ в цялата страна. Тя е инициатива на Министерството на вътрешните работи , а идеите и темите, включени в нея, са дългосрочни и са предназначени за извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. С оглед реализирането на програмата бе сключено споразумение между МВР, МОН, Министерство на младежта и спорта, Министерство на правосъдието, БЧК, Български туристически съюз, Българска православна църква и Национално сдружение на общините в Република България. Целта на програмата е децата да получат знания, които да им помогнат да пазят своя живот и този на приятелите си, да придобият умения за справяне в трудни ситуации, да работят в екип, в който да изградят ценности, отговорност и дисциплина, чувство на справедливост и толерантност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

ХГ „Христо Цокев“ посрещна своя сто хиляден посетител

Published

on

Днес, 24 март, Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово посрещна своя сто хиляден посетител.

За изненада на екипа това бяха две сестри – Маргарита Каракостова и Добрина Георгиева. Така, съвсем по габровски галерията вместо един има двама сто хилядни посетители.

Двете дами получиха абонаментни карти за безплатен вход на всички събития от културния календар до края на годината и печатни издания на ХГ „Христо Цокев“ и Съюза на българските художници.

Системата за преброяване на посещенията е въведена през 2012 г., преди това такава липсва. Запазени са статистики относно конкретни събития, но систематизирането и съответно анализът на публиките започва през 2012 г.

Тази седмица екипът на галерията има и друг повод за радост, тъй като институцията стана част от глобалната международна общност на ICOM.

Така габровската галерия получава възможност да се включи в редица международни мисии, както и достъп до огромните ресурси на организацията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кирил Петков: Време е да спрем да викаме „неволята“

Published

on

Кои са петте приоритета в програмата на „ПП-ДБ“?

„Случва се нещо почти възрожденско. Хората вече осъзнават, че няма месия, няма спасител. Спасението си зависи от всички нас. Вече сме в последната част на приказката за неволята. 30 години сме викали „неволята“, сега трябва да запретнем ръкави и да си свършим работата“.

С тези думи се обърна към жителите на Севлиево лидерът на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер на България Кирил Петков.

Той очерта петте приоритета в програмата на коалиция „ПП-ДБ“:

“Първият е, че няма как да имаме по-ниски цени на храните, ако не си ги произвеждаме в България. В момента внасяме 70 % от месото, 50 % от доматите, 45 % от яйцата, защото местното ни земеделие се фокусира върху едрите земеделци. Нямаме плодове и зеленчуци, няма месопроизводство и малки и средни ферми, които да осигуряват храна за българската трапеза.

Вторият приоритет е регионите в страната да догонят доходите в столицата. За целта се планира да бъдат инвестирани 50 милиарда лева за период от 4 години в Северна и Южна България.

Третият приоритет е свързан с влизането в Еврозоната и Шенген, което е от значение за малките и средни фирми, за да могат да се конкурират по-добре в Европа.

Приоритет остават също образованието и здравеопазването. Основен приоритет е и правосъдието – от смяната на главния прокурор Иван Гешев до цялостна реформа в прокуратурата, която трябва да бъде направена в следващите 4 г.“

Кирил Петков коментира и решението на коалиция „ПП-ДБ“ Явор Божанков да води листата в Габровска област:
„Ние привличаме хора, които знаят кое е правилно и кое не е. Явор се изправи пред целия парламент и заяви ясно и без страх гражданската си позиция. Ако трябва да се прави промяна, тя се случва с такива хора“, категоричен беше Кирил Петков. От своя страна Явор Божанков подчерта, че именно корупцията е виновна за ниските доходи на българите и затова най-важната задача продължава да е правосъдната реформа в страната.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица