Свържи се с нас

Новини

Новият президент на САЩ за 2024 – залозите са отворени в Winbet

Published

on

Какво е общото между политиката и букмейкърите? Мнозина биха заявили, че няма нищо общо, все пак първото е факторът, който до някаква степен контролира целия свят, а ако говорим за американските избори, все пак говорим за една от големите икономически сили и решенията взети там, пряко се отразяват върху целия свят, включително и нас.

При спортът няма такова влияние, макар и почитателите на същия да са много повече от популацията на САЩ, каква точно е връзката, бихте попитали? Отговорът се крие във факта, че букмейкърите официални предлагат много сериозни пазари и възможности за създаването на най-различни спортни прогнози. На този Winbet линк и не само можем да се възползваме от тази идея, но и с правилния прочит между редовете ще можем да предскажем много добре събитията.

Добре, изборите обаче са след 4 години, следователно какво трябва да очакваме да се случи? На първо място можем да забележим, че имаме само четири кандидата, все още. За справка ще видим, че на последните избори броят беше огромен, като в това число трябва да добавим Кание Уест, който също имаше мераци за политиката. На този етап героите са и добре познати, разполагаме с Камала Харис, Джо Байдън, Доналнд Тръмп и Ники Хайли.

Макар и на този етап селекцията да е скромна, разполагаме с цели четири години, за да видим и появата на нови попълнения. А имайки предвид сериозното американско вълнение в политическо ниво, изобщо не е трудно да видим и попълването на селекцията. Правенето на прогнози за политика е доста сложна материя, особено в най-ранен етап, но не е трудно да открием, че положението на тази страна може да се промени за секунди, както забелязахме в миналото.

Не е трудно веднага да забележим, че Камала е едно от изкушенията, а имайки предвид настроенията в страната, тя за този момент се смята за лидер в класацията. А и ако трябва да бъдем честни, същата отговаря много точно на образа на американските гласоподаватели. В момента жените са на преден план, Камала е представител на демократичната партия, а американците обичат своята демокрация, към това не трябва да забравяме, че има и афро-американски корени. Мечтата на Америка за жена-президент не е изобщо далече от сбъдване.

Освен това няма смисъл да говорим за Джо Байдън, който е на преклонна възраст и определено ще има някои много сериозни трудности, особено след като видим, че е вече на преклонна възраст, макар и той самият в момента да управлява, не е трудно да подозираме, че това ще е последното му участие в политиката. Ролята на настоящия американски президент в момента е да заглади тона и да успее да изчисти всичко сторено от Тръмп. Точно това се случва и към този момент, макар и неговите опоненти да го смятат за грешка.

Говорейки за Доналд Тръмп не е трудно да открием и желанието за реванш. Републиканците изгубиха тези избори, макар и изобщо да не очакваха точно това. Проблемът в това отношение е, че нямаха достатъчно ресурси и след като бившият президент беше издигнат като жертвено агне, шансовете му бяха нулеви. Въпросът е дали изобщо Доналд ще иска реванш, след като така или иначе до някаква степен не се раздели толкова добре с политиката.

Ники Хейли е женският образ на републиканците и един от най-добрите партньори на Тръмп. Тя е и първият губернатор на Южна Калифорния, била е посланик на ООН и спокойно може да ни изненада с някои много професионални посоки и желание за развитие. Макар и да има най-нисък коефициент в момента, не е трудно да очакваме да е основният опонент на Камала.

Всичко звучи прекрасно, но нека не забравяме, че това е една теория, една от още много, които в рамките на четири години ще се развиват, следователно трябва да помислим много сериозно какво наистина може да се случи.

Крими

Три години затвор мъж, нападнал и ограбил непълнолетен на ул.“Радецка“

Published

on

Три години затвор за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив,  по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово. По повдигнатото обвинение мъж, с инициали А.И., бе признат за виновен, с влязъл в сила съдебен акт за това, че около 23.25 часа на 12 юли м.г. на ул.“Радецка“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел мъжка чантичка с намиращите се в нея банкноти и монети, на обща стойност 55 лева, от владението на непълнолетно момче, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, издърпвайки я от рамото и врата му.

Причинените от деянието имуществени вреди са били възстановени на пострадалия в хода на наказателното производство.          

За посоченото престъпление, квалифицирано по  чл. 199, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 29 ал. 1 от НК във вр. с чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК, на А.И. бе наложено наказание в размер на 3 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.         

По отношение на осъдения А.И. вече е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и съдебният акт е приведен в изпълнение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Предстоящи информационни събития на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Във връзка с изпълнение на Административен договор № РД 50-78/22.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ за изпълнение на „Проект за разработване на Стратегия за ВОМР за програмен период 2023-2027 г. за територията на Местна инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, Местна инициативна група „Дряново-Трявна-в сърцето на Балкана“ и Община Трявна кани всички заинтересовани лица на следните информационни събития, които ще се проведат през м. юни и м. юли 2023 год.:

 • 05.06.2023 г. – Информационна Конференция в гр. Трявна, зала „Дръзновение“, НЧ „Пенчо Славейков“, 11:00 ч.
 • 06.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Плачковци – Зала на Кметство Плачковци; 10:30 ч.
 • 13.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Трявна – Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.
 • 04.07.2023 г. – Обучение на местни лидери и заинтересовани страни гр. Трявна -Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.

Информационни срещи ще бъдат проведени и в Дряново на 06.06.2023 год. и на 12.06.2023 год. от 10:30 ч. в Ритуалната зала на общината.

По време на събитията заинтересованите лица ще се запознаят със следното:

 • Прилагане на подхода „Водено от общността местно развитие“ (ВОМР) – Какво представлява и от кога се прилага
 • Как се отразява на местната общност и какви са ползите от прилагане на подхода;
 • От кого се прилага и на какъв принцип;
 • На какви условия да отговаря стратегията;
 • Допустимост и финансови параметри;
 • Изпълнение, чрез многофондово финансиране;
 • И други.

Допълнителна информация за проекта и за включване в събитията и обученията може да намерите на сайта на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ на адрес: www.mig-dryanovo-tryavna.eu.

В приложените документи ще откриете пълната програма и дневния ред на информационните събития в Трявна и Плачковци:

Програма 05.06.2023 Трявна

Програма 06.06.2023 Плачковци

Програма 13.06.2023 Трявна

Зареди още

Крими

Японец загина при катастрофа с мотор на околовръстното на Габрово

Published

on

Моторист загина при пътнотранспортно произшествие, станало вчера на околовръстния път на Габрово.

Трагичният инцидент е настъпил около 12.10 часа, в участъка между пътния възел в кв. Хаджицонев мост и тунела над квартал Велчевци.

Катастрофата се е случила между лек автомобил “Опел Корса“ и мотоциклет „БМВ“. В резултат на сблъсъка им пострадал водачът на мотоциклета – 63-годишен японски гражданин.

Веднага след настъпване на произшествието бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с фрактури на двете ръце и левия крак, където за съжаление по-късно мъжът издъхнал.

Механизмът и причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица