Свържи се с нас

Новини

Кой формат на коефициентите да избера за по-отговорна игра онлайн?

Published

on

Почитателите на спортни прогнози могат да разберат и разчетат правилно всички коефициенти, които присъстват във всяка една платформа. Обикновено не се изискват много умения, за да разберем кои са фаворитите в едно дерби, но нека започнем от самото начало с видовете коефициенти и основните подробности. Ако разгледаме този Бет365 обзор от ефирбет ще открием наличието на сериозно разнообразие от спортни дисциплини и ще открие, че повечето коефициенти са с десетична запетая.

Това е един от европейските стандарти, но ще открием, че Великобритания използва дробни коефициенти, докато американците получават просто числа, защото има моменти, в които разбираме, че математиката им не е най-силното качество. Истината е, че без значение какви точно коефициенти ще изберем, всички те са едни и същи при конвертирането, няма да открием някакви основни разлики.

Следващата важна подробност е как да ги разчитаме? На първо място можем да забележим, че фаворитите винаги са с най-ниски коефициенти, а отборите с най-ниски шансове са с най-високи коефициенти. Това е напълно логично, все пак тук говорим за тръпка от играта и риск, а често прогнозите на самите букмейкъри могат да се разминат с реалността. Точно това е реално и самата идея на спортните прогнози – получаваме една прогноза и предлагаме наша собствена, като победителят печели. В следващите редове ще трябва да използваме математика, която обикновено не е една от най-желаните и търсени функции в спорта, но без нея няма как да обясним какви точно са шансовете на всеки клиент.

Как можем да изчислим шанса даден отбор да постигне определен успех, използвайки коефициентите? Формулата не е сложна. Да изберем коефициент на даден отбор от 3.5. Делим 1 на 3.5 и го умножаваме по 100. Резултатът е 28.57% за успех. Самият коефициент е висок, следователно не трябва да се изненадваме, че шансовете са твърде ниски. Нека направим същия пример и с коефициент от 1.5. Делим 1 на 1.5 и го умножаваме по 100. Резултатът е 66.7% шанс за успех.

На кои отбори е безопасно да заложим, след като можем да изчислим нашия коефициент? Това е много важният въпрос, но нека заявим, че обикновено всичко над 50% ни дава добри възможности за успех, но отново имаме определени рискове. Един добър вариант е просто винаги да бъдем отговорни и разумни в правенето на прогнози. Това може да стане с помощта на по-сериозен анализ, както и употреба на статистика, като всичко това е предоставено веднага в анализаторските платформи. Не трябва обаче да разчитаме напълно на тях. Първо трябва да запомним една много важна подробност – сигурни залози няма, ако имаше, най-вероятно всички щяха да ги правят.

Тайната на отговорните залози е да се постараем да получим максимум информация и да не правим неразумни залози. Често ще открием, че някои играчи са толкова верни на любимия си тим, че просто не могат да не го „подкрепят“. В такива моменти някои експерти често напомнят, че макар и това да е мило, нито един футболист няма да оцени това, нито пък ще разбере, че сте били солидарни с отбора. Трябва да знаем, че спортните прогнози не се влияят от чувства и ако знаете и подозирате, че един атлет или отбор е обречена кауза, не бъдете толкова мили към него. Тайната тук е винаги да се стремим да извлечем максималните ползи за себе си. Всичко останало е шанс и добра преценка.

Новини

Малките полицаи се запознаха с основни техники за лична защита

Урок по полицейска лична защита с децата от Детско полицейско управление.

Published

on

Днес се проведе поредното занятие в рамките на превантивната инициатива „Детско полицейско управление“.

Инспектор Катерина Иванова обясни на четвъртокласниците от ОУ Христо Ботев“ гр. Севлиево, че всички полицаи преминават през курс за полицейска лична защита.

Целта ѝ е да бъде използвана от служителите при задържане на правонарушители или при самозащита.

Инспектор Иванова започна урока с лека загрявка, след което запозна децата с основни техники за самозащита и водещи ударни техники с крака и ръце. На малчуганите им предстои урок по пътна безопасност и посещение на Академията на МВР.

Припомняме, че в средата на месец май 2016 година бе даден старт на дългосрочна национална превантивна програма „Детско полицейско управление“ в цялата страна. Тя е инициатива на Министерството на вътрешните работи , а идеите и темите, включени в нея, са дългосрочни и са предназначени за извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. С оглед реализирането на програмата бе сключено споразумение между МВР, МОН, Министерство на младежта и спорта, Министерство на правосъдието, БЧК, Български туристически съюз, Българска православна църква и Национално сдружение на общините в Република България. Целта на програмата е децата да получат знания, които да им помогнат да пазят своя живот и този на приятелите си, да придобият умения за справяне в трудни ситуации, да работят в екип, в който да изградят ценности, отговорност и дисциплина, чувство на справедливост и толерантност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

ХГ „Христо Цокев“ посрещна своя сто хиляден посетител

Published

on

Днес, 24 март, Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово посрещна своя сто хиляден посетител.

За изненада на екипа това бяха две сестри – Маргарита Каракостова и Добрина Георгиева. Така, съвсем по габровски галерията вместо един има двама сто хилядни посетители.

Двете дами получиха абонаментни карти за безплатен вход на всички събития от културния календар до края на годината и печатни издания на ХГ „Христо Цокев“ и Съюза на българските художници.

Системата за преброяване на посещенията е въведена през 2012 г., преди това такава липсва. Запазени са статистики относно конкретни събития, но систематизирането и съответно анализът на публиките започва през 2012 г.

Тази седмица екипът на галерията има и друг повод за радост, тъй като институцията стана част от глобалната международна общност на ICOM.

Така габровската галерия получава възможност да се включи в редица международни мисии, както и достъп до огромните ресурси на организацията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кирил Петков: Време е да спрем да викаме „неволята“

Published

on

Кои са петте приоритета в програмата на „ПП-ДБ“?

„Случва се нещо почти възрожденско. Хората вече осъзнават, че няма месия, няма спасител. Спасението си зависи от всички нас. Вече сме в последната част на приказката за неволята. 30 години сме викали „неволята“, сега трябва да запретнем ръкави и да си свършим работата“.

С тези думи се обърна към жителите на Севлиево лидерът на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер на България Кирил Петков.

Той очерта петте приоритета в програмата на коалиция „ПП-ДБ“:

“Първият е, че няма как да имаме по-ниски цени на храните, ако не си ги произвеждаме в България. В момента внасяме 70 % от месото, 50 % от доматите, 45 % от яйцата, защото местното ни земеделие се фокусира върху едрите земеделци. Нямаме плодове и зеленчуци, няма месопроизводство и малки и средни ферми, които да осигуряват храна за българската трапеза.

Вторият приоритет е регионите в страната да догонят доходите в столицата. За целта се планира да бъдат инвестирани 50 милиарда лева за период от 4 години в Северна и Южна България.

Третият приоритет е свързан с влизането в Еврозоната и Шенген, което е от значение за малките и средни фирми, за да могат да се конкурират по-добре в Европа.

Приоритет остават също образованието и здравеопазването. Основен приоритет е и правосъдието – от смяната на главния прокурор Иван Гешев до цялостна реформа в прокуратурата, която трябва да бъде направена в следващите 4 г.“

Кирил Петков коментира и решението на коалиция „ПП-ДБ“ Явор Божанков да води листата в Габровска област:
„Ние привличаме хора, които знаят кое е правилно и кое не е. Явор се изправи пред целия парламент и заяви ясно и без страх гражданската си позиция. Ако трябва да се прави промяна, тя се случва с такива хора“, категоричен беше Кирил Петков. От своя страна Явор Божанков подчерта, че именно корупцията е виновна за ниските доходи на българите и затова най-важната задача продължава да е правосъдната реформа в страната.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица