Новини
Има ли добри платформи за покер у нас?
Покерът е от онези игри, които не просто печелят вниманието на аудиторията, те се превръщат в легенди и няма как да не забележим точно това, особено след като все повече филми разказват историята на добрите играчи, запознават ни с някои невероятни стратегии и умения. Впрочем някога в миналото не е трудно да открием, че „Казино Роял“ е трябвало да бъде с игра на Бакарат, но след като покерът станал доста по-вълнуващ и специален, сценаристите променили сцената. Освен това не е трудно да открием, че една от най-добрите песни на Стинг е именно за игра на покер. Следователно идва и добрият въпрос – има ли платформи за покер в България?
Не само, че има, но и са достатъчно профилирани за родните играчи, които се опитват да открият колкото се може по-сериозни възможности за израстване. Можем да открием една много добра покер платформа, която отдавна се е наложила като фаворит сред феновете, но за целта първо трябва да направим регистрация в bwin и след това да се насочим към специалната секция за покер на бранда. Защо тя е от такова значение? Нека започнем на първо място с факта, че фокусът и вниманието към играта, могат да ни запознаят с доста сериозни промоции, както и възможност да открием някои много високи шансове за успех.
Именно там ще открием, че играта е напълно достъпна за всеки един клиент, без значение какво точно устройство ще използва. Брандът се е фокусирал не само върху предоставянето на някои от най-приятните опции и функции, но и ни позволява да се възползваме от доста интересни предизвикателства за по-професионално насочените играчи. Всичко започва с добре познатото покер училище, където ни обясняват всички правила и разновидности на покера, там ще открием силата на ръцете и някои други тънкости в играта.
Препоръчваме да се запознаете, поради простата причина, че без тях никога няма да разберем какво точно се случва. Ще открием обаче и още една подробност, не случайно всяка една секция ни показва, че покерът е за пълнолетни лица и не е просто забавление, а място, където се играе с реални средства. Брандът има много добре оформена платформа и може да ни позволи не само да се изправим срещу български играчи – впрочем той беше един от първите с турнири специално за родните фенове – а и с почитатели на популярната игра от цял свят.
Имайки предвид влиянието му от световно равнище, изобщо не е трудно да открием, да говорим за опит – той е ключов за по-нататъшното ни развитие и разбира се, за забавлението генерално. Всеки един клиент може да се състезава за билети в по-важните турнири, но също така трябва да обърнем внимание на факта, че имаме възможност за 40% кешбек по време на игра. Какво означава това? Вече посочихме, че тук се играе с реални средства, но в определени моменти, брандът може да възстанови определена сума до посочения процент под формата на бонус, следователно имаме още един добър шанс да продължим играта си. Ще открием наличието и на безплатен бонус турнир всеки ден с награден фонд от 250 долара.
Не е трудно да забележим, че портфолиото е подготвено за всички играчи – тези с професионална насоченост и тези, които търсят забавление, а самите бай-ин средства са разумни, за да позволят на всеки почитател да разбере бързо и лесно дали това е неговата игра или не. Мнозина очакват, че още с първото раздаване ще проявят своя талант и ще се справят изключително лесно с качеството на игра, но не трябва да забравяме, че професионалистите са хора с много опит и понякога се е налагало да губят.
В покера има твърде много променливи, за да сме способни веднага да заявим кой точно е следващият талант, макар и в България вече да има обособени майстори, които на световната сцена не могат да покажат особен професионализъм. Разбира се, в основата на всичко ще открием, че всеки експерт и анализатор напомня да играем отговорно и преди всичко да се забавляваме, никой не е казал, че покерът задължително трябва да се превърне в призвание. не забравяйте и още една много важна опция, разполагате с достатъчно шансове да се забавлявате, а това е един доста добър старт.
Няма как да посочим всички промоции на едно място, затова препоръчваме да се запознаете сами и да разберете дали тази възможност ви допада или не, анализаторите имат достатъчно добро портфолио, в което ще отговорят на всички възникнали въпроси.
Новини
Честито Рождество Христово!
Рождество Христово или още Коледа е един от най-големите църковни празници. На него християните честват рождението на Исус Христос. Според Евангелието от Лука това става в град Витлеем в провинция Юдея.
Православните християни честват Рождество Христово наравно тържествено с Великден. При католиците и протестантите Коледа е най-почитаният празник. Рождество Христово е един от 20-те църковни празници в България. На този ден постите свършват и семейната трапеза вече включва месни и млечни ястия. Вярващите ходят на черква, където има празнична служба.
Рождество Христово слага начало на ново летоброене. Създателят на новото летоброене, римският монах Дионисий (6 в.) изчислява, че Христос е роден в 754 г. от основанието на Рим.
Според Евангелието на Лука, малко преди раждането на Исус, майка Му Мария, заедно със съпруга ѝ, дърводелецът Йосиф, потомък на Давидовия род, отиват във Витлеем, родното място на Йосиф. Римският император Октавиан Август издава заповед за преброяване на населението в империята — в границите ѝ тогава се намира и Палестина. Всеки трябва да се запише в родното си място. Мария и Йосиф не могат да намерят място в страноприемницата и затова се подслоняват в пещера извън града, където пастирите затваряли овцете. В мига на Рождеството в небето пламва необикновена светлина, явява се ангел, който съобщава на намиращите се наблизо пастири, че е дошъл Спасителят. Витлеемските пастири са и първите, които се поклонили на Бога-Син. Младенецът Исус почитат и трима източни царе, доведени във Витлеем от изгрялата над мястото звезда. С Рождеството си Христос донася частица от светостта на небесния мир. С неговото идване на земята се отбелязва началото на новата ера.
Днес имен ден празнуват всички, които носят имената Христо, Радослава, Радослав, Радостина, Радостин, Божидар, Емил, Емануил, Християн, Ренета, Християна, Кристиян, Кристияна, Кристина, Христина и др.

Новини
Бъдни вечер е! Денят преди Рождество Христово!
Наричат я още Суха Коледа, Малка Коледа, Кадена вечер, Божич. На този ден свършват четиридесетдневните Коледни пости, които са започнали на 15 ноември на Коледни заговезни.
Според народното вярване божата майка се замъчила на Игнажден и на Малка Коледа родила млада бога, но за това съобщила на другия ден. Първескиня, млада булка, която ражда за пръв път, като роди не съобщава новината на този ден, а на следващия – тогава се викат гости.
На Бъдни вечер важна роля играят бъднякът, трапезата, каденето и обредните хлябове. Бъднякът е специално избрано тригодишно право дърво. В гората го отсичал момък, носел го в къщи и го палели в огъня.
Според народното суеверие бъднякът поддържа през цялата година огъня в огнището. Обредните хлябове са три вида. Първите са хлябове посветени на Коледа. Вторият вид хлябове са посветени на селските занаяти – земеделие, скотовъдство, на къщата и покъщнината. Третият хляб е приготвен за коледарите, които ще дойдат да коледуват.
Всички видове хлябове се месят придружени с ритуали и песни. Според песните брашното се сее през три сита, възпети като копринени. Кади се като се използва палешника, а водата, с която се замесва брашното се донася с бял котел от мома или млада булка оженена през есента преди Бъдни вечер, която още не е раждала.
Трапезата на Бъдни вечер трябва да бъде изобилна, а храните на нея – нечетен брой и постни. По традиция се приготвя варено жито, варен фасул, сарми с ориз или булгур, ошав. Слагат се също така чесън, орехи, мед, кромид лук, запазени от лятото пресни плодове, вино, ракия – всичко, което е произведено през годината в суров или обработен вид. На трапезата се поставя също така сурово жито и колакът от Игнажден.
На места в Западна България, Тетевенско, Пловдивско и Македонската област се изпича прясна пита със сребърна пара. Под трапезата на Бъдни вечер се разстила слама.
До трапезата се поставят различни предмети – ремъка на ралото, напълнена с житни зърна ръкавица, паничка с пясък, кесия с пари, сито с житни зърна и вързани за него с червен конец босилек и чесън, сърп. Вечерята на Бъдни вечер винаги е в семеен кръг и трябва непременно да бъде кадена. Най-възрастният мъж или жена прекадява с тамян най-напред масата, след това всички останали стаи и помещения в дома, накрая двора и обора. Според народното схващане с каденето се прогонват злите и нечисти сили.
Вечерята на Бъдни вечер започва рано, за да узреят рано житата. По време на яденето хората не трябва да стават, за да лежат квачките върху яйцата и да измътят пиленца. Само стопанинът има право да става, но трябва да върви приведен, за да се превиват житата от зърно. Остатъкът от хляба се слага на полицата, за да израстнат високо житата през лятото. След вечеря децата се търкалят върху сламата на една страна, за да се превият така и житните стъбла.
От трапезата на Бъдни вечер се запазват орехите, суровото жито и недогорялата свещ за следващите кадени вечери. Самата трапеза според вида на храните има поминален характер. При сядането около нея някъде се оставя празно място – за мъртвите (починал близък или роднина).
През нощта сфрата не се прибира, защото хората вярват, че починалият ще дойде на вечеря. Около трапезата на Бъдни вечер се гадае. Гадае се за времето през всеки месец от новата година, за очакваната реколта от различните култури, за здравето на всеки член от семейството, за предстоящия брак на момите.
Посреднощ на Бъдни вечер тръгват коледарчетата. Те са момчета от осем до дванадесетгодишна възраст, които ходят по къщите на роднини, съседи и цялото село. Това ходене се нарича „коледуване“. Всяко коледарче носи дрянова пръчка.
Коледарчетата са предвестници на коледарниците. Не се чуват онези песни, които се пеят по Коледа, пеят се само кратки песни и припевки. За коледарчетата домакинята е приготвила рано сутринта колачета, които им дава заедно със сушени круши, сливи, орехи, ябълки, грозде.

Новини
Виктор Меразов е Спортист на Габрово за 2025 година

Завоювалият златото при младежите до 21 години от първенството на планетата на Световната киокушин федерация в Саудитска Арабия Виктор Меразов е №1 в класацията „Спортист на Габрово“ за 2025 година. Той получи отличието си кмета на Община Габрово Таня Христова на стилна церемония, който се проведе в зала „Възраждане“. Новината съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.
Специален гост на събитието беше световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов – създател на фондация, която подкрепя талантливите деца на България. Неговото присъствие бе вдъхновяващо послание към всички млади таланти, че пътят към върха започва от вярата в собствените сили.

Изборът на Виктор Меразов за „Спортист №1 на Габрово“ е напълно заслужен. Габровският талант изпраща една много силна година. Той беше и осминафиналист при мъжете на Световното първенство на Международната федерация по карате (IFK) в Лайпциг, Германия и бронзов медалист от Световната купа за младежи в Камчия. Стана държавен шампион за мъже и бе определен за най-добър състезател в мъжкия профил от Българската карате киокушин федерация за 2025-та година. Награден бе и на ежегодната тържествена церемония „Спортист на годината на НСА“, като в тази класация зае второто място.
Цялата статия за Спортист на Габрово за 2025 година, както и кои останаха негови подгласници можете да прочетете оттук.


-
Кримипреди 7 дниЗадържаха жена, откраднала 12 000 лева от съсед. Парите заровила в гората
-
Кримипреди 7 дниПолицията хвана над кило марихуана
-
Кримипреди 3 дниПиян водач без книжка причини тежка катастрофа със загинал край Севлиево
-
Кримипреди 4 дниОставиха в ареста един от двамата, „шетали“ из цяло Габрово
-
Новинипреди 6 дниПТГ „Д-р Никола Василиади“ откри новата си спортна зала „Арена Механо“
-
Икономикапреди 6 дниНАП публикува подкаст епизоди за приемането на еврото
-
Новинипреди 6 дниПодписаха договора за ремонт на бившето училище Радион Умников
-
Новинипреди 4 дниОбластна среща акцентира върху ранното включване на децата в образованието





