Свържи се с нас

Новини

Борислав Бончев и Иван Иванов разговаряха по актуални въпроси

Published

on

Областният управител на Габрово Борислав Бончев и кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов разговаряха по актуални въпроси, свързани с предстоящите избори, КОВИД – обстановката и хода на изпълнение на ваксинационната кампания, както и реализирането на текущи проекти.

Областният управител отново подчерта, че за него е важно да се запознае с гледната точка на всеки един от участниците в организацията на изборния процес – затова провежда поредица от срещи, основната цел на които е ако се откроят допуснати пропуски в организацията от проведените предходни избори – те да бъдат поправени.

При относително спокойна обстановка са преминали изборите на 4 април, според д-р Иван Иванов, а ако е имало някакви проблемни моменти, то те са били отстранявани в хода на работата – коментира още кметът на Община Севлиево.

Той информира за проведените вчера, 2юни, консултации за състава на СИК, по време на които е апелирал за отговорно поведение на членовете в тях.

Освен дейностите, свързани с предстоящите избори, областният управител и кметът обсъдиха възможността да се направи организация по малките населени места в рамките на Община Севлиево и със съдействието на кметовете и кметските наместници да се разяснява на местните за възможността да се ваксинират при желание.

„Това е една възможност да се върнем към нормалния начин на живот“, коментира Бончев, който сподели за добрия пример на община Габрово и създадената организация с помощта на мобилни екипи, които да ваксинират желаещи по селата.

В рамките на проведената среща областният управител се запозна и с изпълнението на проекта за реконструкция на довеждащия водопровод до ПСПВ „Стоките“ и източния водопроводен клон за питейна вода.

В тази връзка Бончев апелира за стриктно спазване на графика на заложените дейности, особено когато те са свързани със спиране на водоподаването към абонати за продължителен период от време.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Премиерът Стефан Янев се срещна с ученици от ОУ „Неофит Рилски“-Габрово

Published

on

Полезни и оригинални предложения за подобряване на образователната среда в България получи министър-председателят Стефан Янев от шестокласници, с които се срещна в Министерския съвет.

Учениците от клуб „Традиции и ценности“ към ОУ „Неофит Рилски“ – гр. Габрово, гостуваха днес на министър-председателя с готовност да зададат своите въпроси за дейността на правителството и да дадат предложения по дневния ред на кабинета.

В рамките на разговора им в правителствената заседателна зала премиерът Стефан Янев поздрави „малките министри“ за интереса към работата на институциите и ги запозна с дейността и приоритетите на служебното правителство.

Янев изрази своята увереност, че скоро те ще са хората, които ще могат да заемат неговото място като министър-председател и местата на министрите от кабинета. Министър-председателят Стефан Янев подари на гостите си от училищния клуб плакет на Министерския съвет и копие на уникално издание на „История славянобългарска“.

От своя страна шестокласниците изненадаха премиера със сборник с творби на ученици от клуб „Традиции и ценности“, книга с габровски анекдоти и „чаша за неканени гости“ като израз на габровския хумор.

При посещението си в Министерския съвет учениците от ОУ „Неофит Рилски“ разгледаха още Гранитна зала, където традиционно се провеждат различни церемонии и медийни събития и правителствения пресцентър.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Лятно автокино в Габрово

Published

on

Днес и във вторник, 22 юни, Габрово ще бъде домакин на лятно автокино. Входът е свободен, а мястото е паркингът на голям хипермаркет от известна търговска верига, разположен в квартал „Христо Ботев“.

Филмите, които ще бъдат излъчени са „Привличане“ (21.06) и „Диви и щастливи“ (22.06). И в двата дни паркирането започва от 20.00 ч., а прожекцията е от 21.15 ч.

Специален гост на събитието ще бъде актьорът Александър Сано, който ще сподели интересни истории от снимачния процес.

Екранът, на който ще бъдат прожектирани филмите е с размери 5 м х 10 м, монтиран на височина 2 м от земята, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

58-годишен наду дрегера след пладне и остана без книжка

Published

on

58-годишен мъж от Севлиево остана без книжка, след като бе установен да шофира под влиянието на алкохол.

Пиятният шофьор бил хванат от полицаи в събота, 19 юни, около 15.15, при проверка лек автомобил „БМВ“ на ул.“Стара планина“ в Севлиево.

Шофьор се „отчел“ пред дрегера с 1,43 промила алкохол в количеството издишан въздух.

На пияния водач бил издаден талон за медицинско изследване, но същият отказал кръвна проба и приел показанията на техническото средство.

По случая е образувано бързо производство по чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица