Свържи се с нас

Новини

Общинските съветници с благотворителна инициатива за Деня на детето

Published

on

По повод 1-ви юни – Международен ден на децата, общинските съветници от Общински съвет – Габрово проведоха инициатива „Благотворителен турнир по стрелба“. Съревнованието се проведе вечерта на 28-ми май в спортен комплекс „Христо Ботев“, в обособена секция за стрелба с пневматично оръжие.

Най-точен мерник сред участниците показа г-жа Диляна Стефанова, юрист и общински съветник, която заслужено получи първото място.

В днешния празничен ден, събраните средства в размер на 1000 лева бяха предоставени на г-жа Стефка Стоева, ръководител на Детска фолклорна формация „Габровски гласчета“ към НЧ „Габрово – 2002“. С тях ще бъдат закупени народни носии за най-малките певци и певици на възраст между 5 и 8 години.

ДФФ „Габровски гласчета“ е създадена през 2017 г., участва в концерти в гр. Габрово и има множество награди от национални конкурси и фестивали. Сред отличията са първи места от Национален фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ град Стара Загора, „Песенна дъга над Кутев“ град Котел, „Море песен екна“ град Севлиево и „Обредна трапеза“ – ЕМО „Етър“.

Формацията участва в радио „Хоризонт“, както и в концерт „Даровитите деца на България“, излъчен по БНР. През 2020 г. по време на пандемията, в условията на провеждани онлайн уроци, „Габровски гласчета“ печели награда на публиката в конкурс „Пендара“, след проведено електронно гласуване.

Срещата беше вълнуваща и за двете страни! Г-жа Стоева благодари за инициативата и оказаната помощ, а общинските съветници пожелаха на ДФФ „Габровски гласчета“ да прославя и занапред нашия град с прекрасни изпълнения и заслужени награди.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Сираков: Важно е да не се променят приоритетите за изграждане на тунела под Шипка, водоснабдяването на селата и Севлиево

Published

on

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Габрово Николай Сираков, заедно с общинския съветник и общински ръководител на партията Добромир Проданов се срещнаха с жители на габровското село Поповци.

„Вие ни познавате, знаете какво можем, какво сме направили и какво не сме успели. Знаете кои са нашите приоритети, които определяме в съгласуване с жителите на областта. Затова е важно те да не се променят – да продължи проекта за тунел под Шипка, да продължат проектите за подобряване на водоснабдяването в габровските села и в севлиевския край, и благоустрояването на населените места“, каза Николай Сираков.

Той припомни, че са осигурени средства и е разработен проект за водоснабядаване от питейния язовир „Христо Смирненски“ на всички габровски села в дясно в посока Севлиево по начина, по който скоро бяха водоснабдени и селата в ляво от пътя.

„Преминаването на водоснабдяването от местни водоизточници към питейния язовир ще реши проблема с режима на водата в селата през летните месеци“, каза Николай Сираков. Той показа нагледно на жителите на селото как да упражнят правото си на глас с машина, тъй като съгласно новите правила, приети с гласовете на опозиционните партии, жителите на Поповци няма да могат да гласуват с хартиена бюлетина.

Добромир Проданов представи всички кандидати за народни представители от ГЕРБ в област Габрово с водач Томислав Дончев и подчерта, че най-голямото предимство е, че за разлика от другите партии, кандидатите на ГЕРБ са местни хора, които познават проблемите в региона, знаят точните решения и работят по тяхното реализиране.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „ГЕРБ – СДС“, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 5 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Крими

Откриха растения марихуана в дома на напушен водач от Габрово

Published

on

В хода на полицейска акция по линия „Наркотици“ е задържан 39-годишен осъждан жител на Габрово.

Вчера, 23 юни, около 08.50 часа, в района на село Враниловци служители на габровската полиция спрели за проверка лек автомобил „Нисан Кабстар“. По надлежния ред било установено, че водачът управлявал автомобила след употреба на марихуана.

При последвалите допълнителни действия в жилището, обитавано от мъжа, криминалистите установили, че е засадил и отглежда растения от рода на конопа, с тегло 167 грама, както и че в ниша, специално пригодена за поддържане на температура и вентилация, държи зелена суха листна маса с общо тегло 156 грама.

При направения полеви наркотест иззетата листна маса реагирала на марихуана. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.343б, чл.354а и чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица