Свържи се с нас

Новини

Нови имена в Почетната книга „Дарования и постижения“

Published

on

На тържествена церемония, по случай Празника на Габрово – 17 май, бяха отличени 19 дванадесетокласници от четири габровски училища, постигнали през настоящата учебна година успехи в областта на науката, изкуството и спорта, както и техните преподаватели, чиито имена ще бъдат вписани в Почетната книга на града „Дарования и постижения“.

Събитието се състоя вчера, 17 май, в Ритуалната зала на Община Габрово, в която кметът Таня Христова връчи на свидетелствата и наградите.

Церемонията бе уважена от вр. ид. областен управител на Габрово Мария Пенева, общински съветници от комисията по образование, началника на Регионалното управление на образованието г-н Георги Маринов, експерти от дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово, директори на училища, учители, родители.

В словото си кметът заяви, че Габрово е място на будителите, превърнали града ни в люлка на светското образование, в което се вижда достойната следа на нашето Опълчение във Възраждането на българската Свобода, предприемчивостта на индустриалците, традициите в дарителството и грижата за другите, самоотвержения труд на габровските лекари, медицински сестри и успехите на местните учители.

„Вие, млади хора, които вписваме в Почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения“, безспорно ще поемете своя път в най-добрите университети и ще се реализирате в най-добрите компании. Ще пътешествате. Ще покорявате света. Ще изкачвате върхове. С нетърпение очаквам вашите по-нататъшни успехи! Да видим докъде може да стигне габровската кръв и дух!“, обърна се към отличените ученици Таня Христова.

Тя ги призова никога да не забравят началото на своя път. „Ще се радваме Габрово да остане част от него, независимо дали ще бъде дух или територия. Гордеем се с Вас! Благодарим ви, че ви има и от сърце ви желаем успех“, заяви още габровският кмет.

Книгата „Дарования и постижения“ се попълва от 1994 г. В нея се съхраняват имената на учениците, които през учебната година са се отличили в олимпиади, международни и национални състезания в областта на спорта, науката, изкуствата, технологиите.

Вечерта на Празничния за Габрово 17 май завърши с прекрасен концерт на площад „Възраждане“. Но както и Карнавалът тази година ще е различен – ще се движи публиката, а не шествието, така и концертът бе в нов за нашия град формат.

Пяха не хористите от хор „Музикална лаборатория за човека“, а публиката. Под диригентството на маестро Йордан Камджалов габровци станаха на крака и изпълниха емблематични български песни като „Хубава си, моя горо“, „Де е България“, „Високи, сини планини“, „Изгреяла е месечинка“ и др.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица