Свържи се с нас

Новини

Таня Христова: Габрово е град вече 161 години!

Published

on

Габрово е град вече 161 години!

Но не географската ни територия днес празнува, а габровският дух, които ѝ вдъхна живот и продължава да създава всичко, с което се гордеем. В корените ни са делата на будителите, превърнали града в люлка на светското образование, достойната следа на нашето опълчение във възраждането на българската свобода и предприемчивостта на местните индустриалци. Днес

Габрово отстоява завещаните добродетели и утвърждава нови. Доказателство за това са хората, които през последните две години ни припомниха мощта на състраданието, на единството и подкрепата.

Благодаря им от сърце!

Благодаря на габровските лекари и медицински специалисти за самоотвержения труд, на учителите, чиято мисия е най-отговорната обществена задача, на работещите в социалните услуги, показали как трябва да помагаш, дори когато ти е трудно. Благодаря на доброволците, безкористно подали ръка на самотните и възрастните хора. Благодаря на дарителите – подкрепили работещите на първа линия и помогнали в мерките срещу пандемията. Всички вие доказахте колко много можем, когато сме обединени.

Габрово не бива да има съмнение, че може!

Габрово не бива да се поддава на суетата и фалша, а да събере в едно любовта към града, която ни оставиха предците, трудът и постоянството, на които ни научиха, и разумът на отговорни към бъдещето хора, продължаващи уверено напред – с мъдрост и отговорност.

Защото градът ни е и ще бъде част от бъдещето на Европа. А тя днес мисли и работи с перспективите на дигитализацията и зелените политики. Ако Габрово припознае тази посока и я превърне в конкретни инициативи и решения, това ще го направи силен, желан и още по-успешен.

Редно е днес да се поздравим за най-новите си успехи. За постиженията в областта на предприемачеството и стратегията за интелигентен растеж Габрово получи от Европейския комитет на регионите наградата Предприемчив европейски регион за 2021-2022 г. Успешните ни екологични и енергийно ефективни политики заслужиха наградата на Европейската комисия „Европейски зелен лист 2021“, а също и отличията „Зелен Град“ и „Най-добрият град за живеене в България“.

Всичко, което създаваме в името на добри каузи и с мисъл за развитието на града, е нашето послание за силата на общността и смисъла да бъдем заедно! Нека имаме най-достойното послание!

Честит празник, Габрово!

Таня Христова ​​​Кмет на Габрово

Новини

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Новини

Приключи Петият международен баскетболен камп

Published

on

Ялова/Турция, Левски/България и Мегас Александрос/ Гърция се наредиха съответно на първо, второ и трето място в борбата за Купата на кмета на Габрово – турнир по адаптиран баскетбол в рамките на Международния баскетболен камп, който се провежда тези дни в града.

Спортистите бяха наградени от кмета на Габрово Таня Христова, която им благодари за примера и вдъхновението, които са.

В баскетболния камп участват 180 деца от 8 до 18-годишна възраст. Той се провежда за пети път Габрово, а спортистите са от България, Гърция, Турция, Италия и Северна Македония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Национално честване на Шипченската епопея (Програма)

Published

on

19 август 2021 /четвъртък/
18:00 ч ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА „НА ТОЗИ ВРЪХ СВЯТ ПАМЕТНИК ЩЕ СЕ ИЗДИГА“
Художествена галерия – Казанлък

20 август 2021г. /петък/
17:30 ч ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА „140 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА АРМИЯ“
Пространството между РБ „Априлов – Палаузов“ и Национална Априловска гимназия

21 август 2021 г. /събота/
08:00 ч ПАНИХИДА В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ Соколски манастир
08:30-11:45 ч. ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОДИ
11:00 ч ОТКРИТ УРОК ПО ИСТОРИИ Паметник на свобода
11:00 – 13:00 ч. МУЗЕЙ НА ОТКРИТО „ВРЕМЕНА И ЕПОХИ“
12:00 ч ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОДНАСЯНЕ НА ВЕНЦИ И ЦВЕТЯ

Подход към Паметник на свободата

26 август 2021 г. /четвъртък/
18:00 ч. „ВОЕННО-ПАТРИОТИЧНО ВЪЗПИТАНИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В СЪВРЕМЕННИ УСЛОВИЯ“ – ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГА
Национален музей на образованието

20:30 ч. ЗАРАДИ ДЕЛАТА ИМ
21-26 август 1877 г.
Парк с мечето, откъм ДТ „Рачо Стоянов“

Разписание за автобусите:
07:00 ч за м. Узана – цена на билета 4 лв
07:30 ч. за Соколски манастир – цена на билета 2 лв
09:30 ч. Габрово – вр. Шипка 14:00 ч вр. Шипка – Габрово Цена на еднопосочен билет – 4 лв/ двупосочен – 6 лв

Национално честване „Шипченска епопея“ се провежда под патронажа на Президента на Република България. Организатор е Областна администрация – Габрово със съдействието на Община Габрово, Министерство на отбраната, Национален парк – музей „Шипка – Бузлуджа“, Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Ротари клуб – Габрово, литературен сайт „Тетрадката“ и с медийната подкрепа на Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ и вестник „100 Вести“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица