Свържи се с нас

Новини

Невена Минева: Нито една партия, освен ГЕРБ, не мисли за приоритетите и нуждите на хората

Published

on

Нито една друга политическа партия, освен ГЕРБ, не мисли за приоритетите и нуждите на хората и те остават на заден план след партийния егоизъм и реваншизъм. Това коментира народният представител от ГЕРБ Невена Минева.

„Това, което се случи на първите заседания на Народното събрание за мен не е изненада. Предвид посланията през цялата предизборна кампания, а и преди това, на останалите политически партии, които са представени в новия парламент, не е изненада поведението „всички срещу ГЕРБ”. Това беше очаквано, но разочарованието е, че 5 парламентарно представени партии арогантно демонстрират незачитане желанията на над 800 000 българи, показват безпринципни и негласни съглашателства.

Но най-голямото разочарование е, че още първия ден стана ясно, че вторите избраници, на които младите хора заложиха надеждите си, са подвели и излъгали очакванията им. Имам предвид партията на Станислав Трифонов – Има такъв народ, чийто основен приоритет беше въвеждането на мажоритарно гласуване, от което те се отказаха още първия ден, след като положиха клетва. Болно ми е, че с лека ръка бяха потъпкани надеждите и доверието на младите хора, някои от които пропътуваха километри, за да дадат доверието си. Болно ми е, че младите хора се оказаха подведени от Има такъв народ”, коментира Невена Минева.

По думите ѝ наред с популизма, с езика на омразата, с безскрупулната подмяна на избора на хората, най-плашеща е безотговорността към обществото на новите политически формации, много от тях с добре познати стари лица. „Когато в такава тежка световна обстановка на пандемия и социално икономически трудности единствената цел са нови избори, докато резултатът е удобен за новите стари лица, това издава единствено партиен егоизъм и пълна незаинтересованост към проблемите и нуждите на хората”, каза още Невена Минева.

„Моята надежда е в колективната мъдрост на българския народ. По един или друг начин непримиримият български дух ще накара политиците да работят за това, за което са ги изпратили там или ще им се наложи да си тръгнат. Примери има много, дори и от последното десетилетие”, допълни Минева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица