Свържи се с нас

Новини

Кирил Добрев: НС незабавно трябва да подкрепи Радев-Йотова

Published

on

„На присъственото заседание, което ще бъде другата събота, първото решение, което трябва да вземе НС на БСП – е подкрепата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат.“ – това каза в предаването „Тази събота и неделя“ Кирил Добрев, член на НС.

Според него именно липсата на ясна подкрепа до този момент, за президентската двойка, оставя усещането за договорки и е взела близо 3% от гласовете на БСП на изминалите парламентарни избори. Като грешка Добрев определи като грешка и посланието на БСП, че ще вдига данъците, но реално това вдигане не засяга капитала, а труда.

„Обясняваме на поколението, което идва и трябва да възроди България, че 3 000 лв. заплата е много и трябва да му вдигнем данъка, а в същото време не пипаме 10% данък печалба.“ – коментира той. „Нинова трябва да се извини на партията и да се оттегли.“ – допълни Кирил Добрев.

По думите му оставката е лично решение и никой няма да натиска Корнелия Нинова да я дава. „Тук трябва да говорим за осъзната вина, защото няма председател през последните 30 г., който толкова комфортно да е провел парламентарни избори.“ – каза Добрев.

Според него Националният съвет трябва да избере Изпълнително бюро и зам.-председател, които да приведат партията в кондиция за евентуални предсрочни избори и президентските в края на годината.

„Вътрешнопартийният избор може да се случи чак след президентските избори.“ – категоричен беше Кирил Добрев и направи уточнението, че не е кандидат за никакви партийни постове и няма да участва при следващ вътрешнопартиен избор.

Според социалиста Слави Трифонов е изпреварил БСП, защото за него гласували младите хора. „Г-н Трифонов накара поколението на моя син, на тези 20-25-годишните да отидат да гласуват, опашките на изборите бяха заради него“, допълни още Добрев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Започва ремонт на реанимацията на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“

Published

on

„Започваме ремонт за разширяване на реанимацията в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево, за да отговорим на потребностите на пациентите от здравни грижи“, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков.

Към сега действащата реанимационна зала се приобщава още едно допълнително пространство от около 60 кв метра, където ще бъдат ситуирани още 4 напълно оборудвани реанимационни легла, с което общият им брой ще достигне 9 легла.

„Всички те ще са снабдени с кислородни точки и с цялата необходима апаратура по изискванията за реанимация. В момента се извършват ремонтните работи и до дни ще бъдат монтирани самите легла“, коментира още управителят на севлиевската болница.

Дейностите се финансират със средства на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и се извършват със съдействието на Община Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПМГ-Габрово отново със златни отличия на престижни състезания по информатика

Published

on

Приближавайки своя половинвековен юбилей, Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“ – Габрово все по-категорично защитава престижа си на елитно профилирано училище в националния образователен контекст.

От 23 до 28 ноември се проведоха поредица от състезания по информатика – Международен турнир (с 381 състезатели от 20 държави), Балканска олимпиада и Национален есенен турнир. Габрово и габровска област бяха отлично представени от екипа на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – 12 ученици и 4 ръководители.

В най-старшата А-група, за 11 и 12 клас, единственият златен медал за България на Международния турнир извоюва капитанът на националния отбор Мартин Копчев от 12 клас. Този габровец, възпитаник на гимназията от 5 клас, събра уникален букет от медали – злато, злато и злато от трите състезания в най-старшата група.

dav

Носител на златен медал бе и Михаил Михалев от 8 клас. Неговият резултат е 206 точки, а вторият в класирането има 101 точки.

„Възползваме се от възможността да отговорим на „конкурентите“, че в лицето на този наш ученик те трябва да виждат един нов и изключително силен съперник“, коментираха от ПМГ – Габрово.

Трети медалист в отбора бе Ясен Пенчев, ученик от 10 клас, който се състезава в по-горна възрастова група и решава задачите за 11-12 клас. Ясен извоюва бронзов медал на Международното състезание, загатвайки каква конкуренция ще бъде на „батковците“.

С грамоти за отлично и много добро представяне са почти половината от учениците на отбора на ПМГ – Габрово. Екипът ръководители с гордост представи резултатите и на другите ученици – Цветомир Бонев (12 клас), Борис Карабойков и Радослав Рачков (9 клас), Светослав Пенков и Ивайло Балтаджиев (8 клас), Денислав Манев, Николай Тихов и Вяра Пенчева (6 клас) и най-малкия – Петър Мурджев (5 клас).

Впечатляваща бе промяната на статуса на току-що завършилия ПМГ ученик – Добрин Башев. Броени месеци след абитуриентския бал, той вече е част от екипа на гимназията – Зорница Дженкова, Галя Неделчева, Донка Капралова. Нещо повече, той е и автор на задача за международния турнир, която организаторите оцениха като много трудна и интересна.

„Половин век образователна история не е много, но достатъчно да създадем традиции, които гарантират пълноценна реализация и са скромен принос към световната наука. Така както твори академик Иван Гюзелев!“, споделят още от габровската математическа гимназия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Държавният архив показа снимки от първия сняг в миналото

Published

on

Завалелият днес, 30 ноември, първи сняг за сезона бе повод Държавен архив – Габрово да представи любопитни снимки на снежнобелите габровски улици, уловени през 1984 г.

Кадрите се съхраняват от Държавен архив – Габрово във Фонд № 817 „Окръжен център за фотопропаганда и фотообслужване (1951-1990)“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица