Свържи се с нас

Новини

Текущите пътни ремонти в Габрово започнаха

Published

on

С приключването на зимния сезон бе направен оглед на най – компрометираните участъци по пътната мрежа в Габрово, с което започнаха текущите пътни ремонти. В момента се изпълняват дейности по зарязване и изкърпване с плътна асфалтова смес на разрушени участъци на възлови места и улици, информираха от местната общинска администрация.

Вече са готови ул. „Лазурна“, в участъка от естакадата до Студентското общежитие, ул. „Зора“, в участъка от бул. „Могильов“ до Детската ясла, ул. „Свищовска“ от №67А до кръговото кръстовище, ул. „Свищовска“ №76, ул. „Напредък“, от бул. „Могильов“ до ул. „Прохлада“.

През миналата седмица се работи по междублокови пространства и участъци по ул. „Зелена ливада“ до кръстовището с бул. „Могильов“. Успоредно с това се пренивелират дъждоприемни и ревизионни шахти по бул. „Трети март“.

Кабелната мрежа към жилищните сгради, попадащи в обхвата на ремонта, е подменена. Изградена е нова дъждовна канализация в междублоковото пространство между улиците „Преслав“, „Ивайло“ и „Христо Ботев“.

Предстои поставяне на ново енергоспестяващо парково осветление, изграждане на подходи към блоковете, тротоари, полагане на асфалтова настилка и оформяне на зони за паркиране.

По отношение на междублоковото пространство на ул. „Христо Смирненски“, с номера от 2 до 16, в момента се подготвя основата за цялостно асфалтиране. Ще бъдат оформени тротоари и подходи към жилищните части, както и места за паркиране, които с премахването на незаконните гаражи ще се увеличат.

Ремонтни дейности текат и в междублоковите пространства на ул.“Свищовска“, с номера от 59 до 67.

Част от инвестиционната програма на Община Габрово за 2021 година, на този обект вече стартираха дейности по подмяна на водопровода. Предстои благоустрояване на околните пространства с поставяне на нови бордюри, тротоари и монтиране на енергоспестяващо парково осветление. Детските кътове, попадащи в обхвата на реконструкцията ще бъдат изцяло обновени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Офроуд в Трявна тази събота и неделя

Published

on

Офроуд сезонът се открива тази събота, 15 май, в Трявна. Събитието ще започне в 08.45 ч. на паркинга до сградата на Общината и ще бъде открито от кмета на Трявна Силвия Кръстева.

Организатор на събитието е АСК „Скорпион“ Сливен – клон Трявна. Първият старт ще бъде даден в 09.00 ч. от паркинга.

Ето кои са най-добрите места за наблюдение на 15-ти май:
Екстрем I: 11:30 ч. – на 200 м след прелеза в посока село Енчовци
Екстрем II: 12:00 ч. – централна част на град Плачковци – GPS координати: 42°49’08.84’’ 25°28’54.80’’
Екстрем III: 12:30 ч. – реката в центъра на Плачковци – площада до кметството – GPS координати: 42°49’29.21’’ 25°29’10.95’’
Екстрем IV: 13:00 ч. – излизане от реката в град Плачковци (до блока на Петрургия)
Екстрем V: 13:50 ч. – град Трявна до Хлебозавода.

Награждаването и закриването на събитието ще се състоят в неделя на тревненския полигон.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицаи и жандармеристи отново с акция в Габрово

Published

on

За периода от 30 април до 6 май на територията, обслужвана от габровската полиция, се проведе операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред с участие на служители от Зонално жандармерийско управление – Плевен.

В хода на акцията са били извършени проверки на 369 лица, 53 автомобила, 95 адреса, 24 търговски обекта, паркове и градинки. В резултат на проверките са били съставени 41 акта, задържани са 2 лица и са разкрити 2 престъпления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Наквасен мотопедист се отчете на дрегера за Гергьовден

Published

on

55-годишен многократно осъждан жител на село Горско Калугерово остана без шофьорската си книжка, след като бе заловен да кара много пиян.

Нарушението било хванато на Гергьовден, 6 май, около 02.45 часа, в дряновското село Гостилица, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Тогава автопатрулен екип на дряновската полиция, патрулиращ в района, забелязал и спрял незабавно за проверка мотопед, който бил без поставени регистрационни табели.

При направената справка в информационните масиви на МВР органите на реда установили, че мотопедът не бил регистриран по надлежния ред.

При извършената проверка за алкохол на управляващия го мъж, дрегерът отчел солидните 2.01 промила в количеството издишан въздух. Водачът отказал кръвна проба и приел показателите на техническото средство.

По случая в РУ-Дряново са образувани две бързи производства за извършени престъпления по чл.345 ал.2 и чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица