Свържи се с нас

Икономика

Модерен STEM център в ПТГ „Д-р Никола Василиади“

Път за интеграция на науката, креативното мислене и професионалното образование на учениците

Published

on

Осъществяването на актуалната правителствена програма за модернизация на професионалното образование в България намира нова реализация в Габрово чрез изграждането на модерен STEM център в ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово.

През месец декември 2020 г. Министерството на образованието и науката одобри кандидатурата на техническата гимназия за създаване на STEM център, финансиран по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” в категория голяма (до 300 000 лв.).

В 21 век придобиването на знанията, уменията и професионалните компетентности в отделните технически дисциплини е сложен процес на интегративно възприемане и усвояване на научната информация, който предполага генерирането на иновативни условия за разгръщане на интелектуалния и творческия потенциал на учениците с цел ефективното им обучение в професиите на бъдещето.

Именно затова ще служи пространството на STEM средата от първия етаж във втори корпус на техническото училище, в която се обособяват четири нови модела за креативно обучение, ефективно стимулиращи иновативната подготовка по техническите и природните науки.

Реализирането на този замисъл предполага обособяването на четири съвършено нови учебни пространства, наречени „Изследователски мултидисциплинарни пространства“. Територията на научната област „Техника“ представлява съвършено нова физическа среда с високотехнологично оборудване и кътове за отдих за обучаваните и преподавателите, по специалностите Автотранспортна техника и Мехатроника.

Другите две територии са „Роботика и изкуствен интелект“ и „3D моделиране“, насочени към стимулиране на интерактивното мислене и творческото въображение на учениците чрез прилагане на усвоените знания и компетентности по специалностите: Компютърна техника и технологии, Приложно програмиране.

Четвъртата мултидисциплинарна територия е „Експериментална лаборатория по природни науки“ (физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование, математика).

Този мултидисциплинарен STEM център в ПТГ „Д-р Никола Василиади“ ще осигури на учениците и преподавателите нови, съвременни условия за провеждане процеса на високотехнологично професионално образование, за качествено овладяване на нужните знания и умения, свързани с науката и технологиите и за развитие на креативното и конструктивното мислене, нужни на младите хора за успешна реализация в професиите на бъдещето в нашата страна.

Автор:
Ренета Колева, Главен учител в ПТГ „Д-р Никола Василиади“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица