Свържи се с нас

Икономика

Приоритет пред Дирекция „Инспекция по труда“ са сключените писмени трудови договори

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От Дирекция „Инспекция по труда“ – Габрово ( Д „ИТ“) за периода от началото на годината до 31 август са извършени общо 709 проверки. От тях за периодичен контрол са 15, за проверка на дадени предписания 163 проверки, за прекратяване на ТПО – 3, за разследване на искания и жалби 102, 7 са разследваните за злополуки и 4 броя са проверките по заповед на Висшестоящ орган. Това съобщиха днес от Дирекцията „Инспекция по труда – Габрово“.

Извършени са за периода и 84 броя проверки с други контролни органи както следва: с органите на МВР – 2 проверки, с НОИ – 8, с НАП – 58, ДНСК – 1, ГД „ИДТН“ – 9, КТИ – 2.  Приоритетна задача за периода пред Д „ИТ“ – Габрово са проверки за наличие на сключен писмен трудов договор, връчено уведомление за договора пред НАП, работно време, сключване на трудови договори на непълно работно време, а се работи на пълно, че и повече, заплащане на извънреден труд и за работа в празнични дни, условия на труд и други. За периода от дирекцията са установени над 60 случая на работещи без сключени писмени договори и връчени уведомления, допълниха от „Инспекията по труда“.

Другата приоритетна задача пред Д „ИТ“ – Габрово е забавяне на трудовите възнаграждения на работниците и служителите. Ежемесечно се проверяват такива фирми, дават им се предписания със срокове за изплащане на забавените възнаграждения и при неизпълнение на даденото предписание се съставят АУАН, чието размер никак не е малък. За отчетния период от със съдействието на дирекцията са изплатени над 1.9 млн. лв. забавени заплати на работници и служители в Област Габрово.

За периода служители на дирекцията са дали над 710 консултации на граждани и фирми в сградата на дирекцията и голям брой консултации при извършване на проверки на място. За периода са издадени и 43 броя разрешения за работа на лица от 16 до 18 години. Всеки случай се проверява за тежки, опасни или вредни за здравето работи, както и за всички други изисквания. Извършват се последващи проверки.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица