Свържи се с нас

Икономика

Нов график за отчитане, фактуриране и плащане на сметките към енергото

Published

on

Предстои нов график за отчитане на средствата за търговско измерване, както и промени в датите за фактуриране и сроковете за плащане на месечните задължения към най-големия енергиен доставчик, опериращ на територията на област Габрово.

Това стана ясно по време на среща на кмета на Габрово Таня Христова, която се срещна с Ангел Ангелов и Анжела Тонева, представители на управителния съвет на енергийното дружество.

Реализацията на готвените промени ще започне през летния период, като се предвижда и широка информационна кампания за процеса.

На срещата при габровския кмет бяха разяснени плановете на дружествата от енергийната група на дружеството, със седалище във Варна. Обсъдени бяха либерализацията на пазара за небитови и битови клиенти, инвестициите в мрежата на област Габрово и някои мрежови казуси.

Обсъдени бяха либерализацията на пазара за небитовите и битовите клиенти. Съгласно приетите миналата година промени в Закона за енергетиката, от 1 октомври 2020 година всички небитови потребители излязоха на свободния пазар на електроенергия по свободно договорени цени. От тази дата стартира преходният период на задължителната либерализация, който ще продължи до 30 юни 2021 г.

На територията на област Габрово около 3000 небитови клиенти, с близо 4000 места на потребление, все още не са избрали доставчик на електроенергия на свободен пазар. Община Габрово приканва абонатите, които не са излезли на свободния пазар, да го направят.

Ако до края на преходния период, за обекта не бъде извършена смяна на доставчик с такъв на свободен пазар, обектът ще се снабдява служебно от Доставчик от последна инстанция, което означава и по-висока цена на тока.

Представителите на енергийното дружество информираха и за инвестициите в мрежата на област Габрово, като за 2020 г. те са 2,8 млн. лв., в това число 820 000 лв. за ремонтни дейности.

Предвидените инвестиции в областта за тази година са в размер на 3,4 млн. лв., в това число 450 000 лв. за ремонтни дейности. Двете страни се договориха да бъдат уведомявани за рехабилитация на инфраструктура още на етап инвестиционни намерения, за да могат да подменят своите съоръжения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица