Свържи се с нас

Икономика

Не забравяйте това след покупка на жилище!

Published

on

Много от купувачите, особено тези, които купуват имот за първи път, смятат, че всички ангажименти по придобиването приключват с изповядване на сделката, но това не е съвсем така. Едно от най-важните неща, които трябва да направите след покупката на жилище или друг вид имот е смяната на партидите.

Енерго про

Необходимо е да прехвърлите партидата за електрическа енергия на свое име в 30 дневен срок. Какво Ви трябва:
1. Заявление за продажба на електрическа енергия от ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД при Общи условия (ФЛ)
2. Документ за самоличност (за справка)
3. Документ, удостоверяващ правото на собственост или вещното право на ползване върху имота (оригинал или нотариално заверено копие, за справка)
4. Копие на пълномощно, ако се представлява от упълномощено лице (оригинал за справка)
Къде: За Габрово и Габровска област: гр. Габрово, улица „Орловска“ № 1

Водоснабдяване и канализация – ВиК

Преди извършване на реалната сделка по закупуване на имот е нужно да се провери текущото състояние по отношение на съществуващи стари задължения на бившия собственик и датата на последното описване на водомера.

При закупуване на имота е необходимо в 30 дневен срок да се явите в дружеството с документа за собственост за прехвърляне на партидата на Ваше име. Там ще попълните Заявление по образец и други документи, предоставени на място. Хубаво е да знаете абонатния номер на стария собственик.

При влизане във владение в имота е нужно да информирате инкасатора да извърши отчет на първоначалните данни на водомера.

Къде:
За Габрово и Габровска област: гр. Габрово, бул.“Трети март“ № 6

Топлофикация

Сметките за топлоенергия за съответния месец се изготвят на всяко осмо число от месеца като след това могат да бъдат заплатени.

Задълженията могат да бъдат проверени онлайн на сайта на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД или на телефони на дружеството по абонатния номер.

Новият собственик е задължен в 30 дневен срок да уведоми дружеството за настъпилата промяна на собствеността. Смяната на партида става безплатно чрез представяне на документ за собственост.

Къде:
За Габрово – гр. Габрово, ул. „Антим Първи“ № 7

Местни данъци и такси

Важно е да се отбележи, че от 01.01.2019 г. отпадна задължението за новите собственици да подават данъчна декларация в двумесечен срок от придобиване на недвижим имот или ограничено вещно право. Съответно не е необходимо подаване на декларация в „Местни данъци и такси“ от Ваша страна, а информацията достига до там по служебен път.

В случай, че имате необходимост от консултация във връзка с придобиването или разпореждането с недвижим имот, както и свързаните с това въпроси, не се колебайте да се свържете с Агенция „ГАРАНТ“.

Икономика

НАП напомни: В ход е програмата за подкрепа с оборотен капитал!

Published

on

От габровския офис на НАП информират, че е в ход трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси. Крайният срок за кандидатстване по програмата изтече на 22 юни 2021 г. До момента са изплатени 48 725 лева на 30 фирми, регистрирани в местния офис на Агенцията и кандидатствали във фаза 3 на програмата.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

От началото на програмата над 896 000 лева безвъзмездна финансова помощ от Националната агенция за приходите са получили фирми, регистрирани в офиса на НАП в Габрово. Помощта е за засегнати от временните противоепидемични мерки и е била разпределена между 111 дружества и фирми, чиито заявления са отговаряли на критериите и са били одобрени по програмата за подкрепа с оборотен капитал. В

национален мащаб изплатената от НАП помощ надхвърля 131 милиона лева.

Повече информация за отпусната безвъзмездната финансова помощ, кандидатите могат да намерят в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“, в сайта на приходната агенция.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на infocenter@nra.bg и на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

„Еврохим Груп“ търси работници/чки

Published

on

„Еврохим Груп“ ООД търси да назначи отговорни личности на следните длъжности:

1. Машинен оператор – пералня
Задължения:
– Осъществява целия процес по сортиране, подготовка за изпиране/разпределяне по вид и състав на бельото/ и същинско пране на бельо.
– Зарежда пералните машини с подходящите препарати.
– След приключване на перилния процес, разпределя бельото за последваща операция по сушене.
– Следи непрекъснато за качеството на изпраното пране.

2. Машинен оператор – сушилня
Задължения:
– Зареждане на сушилните с пране.
– Следи за правилното протичане на процеса по сушене на бельото.
– Разпределяне на изсушеното бельо за последваща обработка – гладене и опаковане.

3. Оператор гладачна машина /каландър/
Задължения:
– Извършва процеса гладене на бельо на специална машина /каландър/.
– Следи непрекъснато за правилното протичане на процеса по гладене и сгъване на бельото.

Изисквания за 3-те длъжности:
– Средно образование.
– Сръчност, прецизност и лоялност.
– Отговорно отношение към поставените задачи и желание за работа.
– Работа в екип.

Ние предлагаме:
Работа с дългосрочен ангажимент и много добри условия на труд.
Заплата: от 800.00 до 1 000.00 лв (Нето)

Ако нашето предложение за работа представлява интерес за Вас, моля да се свържете с нас на тел.: +359898532882.

Всички Ваши лични данни, предоставени в процеса на кандидатстването Ви за работа, ще бъдат третирани при стриктно спазване на изискванията на ЗЗЛД.

Зареди още

Икономика

Бензиностанция DP набира персонал

Published

on

Бензиностанция DP – село Янковци набира обслужващ персонал за няколко обособени позиции. Осигурено е мотивиращо заплащане, трудов договор, социални осигуровки.

Фирмата предлага обучение и възможност за кариерно израстване. Работното време е на смени, от 06.00 до 14.00 часа и от 14.00 до 22.00 часа, с един почивен ден.

Тези, които проявяват интерес към обявата, могат да позвънят за повече информация на тел.: +359879265669.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица